Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 1. јануар 2014.

Najave Filmova za 2014


Braćo i sestre, želim vam da budete zdravi, nasmejani i uspešni, a kako je ovo blog o filmovima, neka nas ova godina obraduje sa nekim pristojnim naslovima. Godinu smo završili velikim filmom a da je ne počinjemo komentarom na jednu prosečnu novotariju, počećemo je najavama za ono što nas čeka u 2014. Malo sam listao IMDB-om i gledao šta nas čeka od naslova. Dobićete najavu, dobićete moja očekivanja i prognozu ocene. Ukoliko propustim neki film koji nam dolazi u ovoj godini a smatrate ga bitnim za pomenuti, budite slobodni da ostavite i taj naslov u komentarima. Sve dok je ovaj post na prvoj strani, rado ću dodati i te filmove u njega. Pa da vidimo šta nas to čeka. 

Paranormal Activity: The Marked Ones (2014)

Pošto je bio "obeležen", Džesija proganjaju misteriozne sile dok njegovi prijatelji i porodica pokušavaju da ga spase.

Negde sam pročitao da će ovo biti preokret, da ovde serijal menja svoj pravac. Teško da mogu napraviti veće gluposti od recimo drugog "šerpe se cimaju i crevo u bazenu se pomera" užasa. Sumnjam da će ovo biti tako loše ali opet, sumnjam da može da donese nešto novo. Teško da će prebaciti peticu.

La migliore offerta(2013)

Glavni aukcioner postaje opsednut sa veoma povučenom naslednicom koja sakuplja vredna umetnička dela.
Koliko god mi imena Džefrija Raša i Donalda Saterlenda ulivaju nadu da će ovo valjati, toliko mi ime stenjavca Stardžisa govori da ovo neće biti baš tako dobro. Zanimljiva je tema, kontam da će Raš dostaviti sjajnu glumu, Tornatore je režirao već neke sasvim dobre filmove tako da ovo svakako valja overiti. Moja prognoza je da će ovo ići oko šestice eventualno sedmice. 

The Legend of Hercules (2014) 

Zasnovano je na priči o grčkom, mitskom junaku. Izdat od svog očuha, kralja, izgnan i prodat u ropstvo zbog zabranjene ljubavi, Herkules mora da koristi svoje nadljudske moći kako bi izborio put nazad u svoje kraljevstvo.

Biće ovde svega, i nabildovanih momčića i čednih deva i efekata i borbi i patetike, samo neće biti filma. Dosadno generičko balavljenje u najavi. Film o kom verovatno možemo svi pisati komentar samo na osnovu trejlera. Ovo ako dobaci do trojke, ja ću biti srećan.

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Džek Rajan, mladi CIA analitičar, otkriva zaveru Rusije da uništi ekonomiju SAD terorističkim napadom.
Brana kao glumac i režiser, Kostner, Kira Najtli - ovo bi trebalo da znači neki kvalitet. Zašto sam onda skeptičan? Zato što će ovo verovatno biti patetična akcija o američkom busanju u herojske grudi. Ok, nema frke, nek puste oni to sebi za četvrti juli. Plašim se da će ovo biti neki pokušaj kloniranja Borna ili tako nešto. Nekako mi sve ovo izgleda da će petica biti optimalna ocena.

I, Frankenstein (2014)

Frankenštajnovo čudovište se nalazi u vekovnom ratu između besmrtnih klanova.

Ovo će biti nešto kao Van Helsing sa Džekmanom. Koliko god ovo bilo glupavo, prazno i neozbiljno, kontam da će nam zabava biti zagarantovana. Nikako ovde ne očekujem neki zapažen film, ali verujem da će biti sasvim korektan za ubijanje vremena. Ukoliko dobijemo barem malo dopadljivu pričicu, ovo može da dogura i do solidne šestice.

The Monuments Men (2014)

U Drugom Svetskom Ratu, neobičan vod dobija zadatak da spasi umetnička dela od Naci lopova i vrate ih njihovim vlasnicima.

Glumačka ekipa obećava. Imena Gudmena, Bila Mareja, Dejmona, Klunija itd garantuju dobru zabavu. E sada, ako Kluni bude u fazonu "Ljudi koji bulje u koze", onda će protraćiti sjajnu ekipu. Ipak se nadam da će ovo podsetiti na neke klasike poput Kelijevih heroja. Očekujem dopadljiv film sa mnogo kvalitetnog humora. Prognoziram jaku sedmicu.

RoboCop (2014)

Detroit, 2028. Aleks Marfi, voljeni suprug, otac i dobar policajac je u kritičnom stanju posle povrede na dužnosti. OmniCorp vidi u tome šansu da napravi robota-čoveka koji će služiti zakonu.

Stari RoboKap je bio odličan film. Imao je sve te nabudžene Sci-Fi elemente ali uz to je imao sjajnu dramu. Ovaj nov svakako obećava efektima prenadrkani spektakl. Sumnjam da će uspeti da donese dramu. Verovatno će ići na patetiku a klinci će se već primiti na haj tek pizdarije. Sumnjam da ovo može više od petice.

Winter's Tale (2014)

Lopov se zaljubljuje kada mu bogata naslednica umire na rukama. Kada saznaje da ima moć reinkarnacije, on kreće u pohod da je spasi.

Kolin Farel, Rasel Krou i Vil Smit u istom filmu. Mada mislim da su potonja dva tek tu zbog epizodne uloge. Žanr romantične komedije je već davno umro. Generička sranja se samo pakuju. Ljudima treba malo smeha uz romantiku a ovo bi možda mogao biti dobar pokušaj. Verujem da će naše drage dame biti zadovoljne ovim. Ja sam blago skeptičan pa mislim da će ovo biti negde oko šestice.

Pompeii (2014)

Rob koji je postao gladijator ulazi u trku sa vremenom kako bi spasao svoju ljubav koja je verena za korumpiranog senatora. Vezuv eruptira a on mora da se bori za spas svoje voljene dok Pompeii propada oko njega.

Sa Polom Andersonom je sve moguće ali teško ozbiljan film. Jedino što znam da je ozbiljno napravio je Event Horizon. Ostalo je ili sjajna zabava (neki od Resident Evil filmova) ili očajan film (neki od Resident filmova, Alien vs. Predator) koji opet mogu biti gledljivi uprkos kreteniji. Mislim da će Pompeii biti nešto iz ove druge grupe. Gledaćemo Super Mario igricu sa mnogo više prepreka i to je to. Ako ne bude nekih iznenađenja, ovo će biti petica.

Non-Stop (2014)
Policajac mora da uleti u akciju u toku međunarodnog leta.

Hm, čini mi se da čika Liama sve više koriste za iste stvari. Ovo sumnjam da će biti kretenija poput Unknown ali opet, ne verujem da ći prići blizu Takenu. Biće ovo solidna akcijica za ubijanje vremena koju će Nison nositi na svojim ramenima. Ništa više ali nadam se ni ništa manje od toga. Procena je da će ovo biti šestica.

300: Rise of an Empire (2014)

Grčki general Temistokle, bori se protiv Persijanaca koje vodi smrtnik koji se proglasio za Boga - Kserks.
300 je bio odličan film. Da su zauzdali predrkavanje sa tamo nekim nakazama, da nisu upropastili do jednog momenta savršeno kreirani lik kraljice, bio bi to masterpis koji bi zavređivao reprizu svake godine. Još od kada je prikazan, vode se priče o njegovom nastavku. Ovde možemo očekivati još više preterivanja, još više forsiranja efekata ali sumnjam da ovo može biti jače od proseka. Čak imam utisak da će biti baš užasan film. Ali eto, biću optimista i prognoziraću jednu peticu. 

Need for Speed (2014)

Tek izašao iz zatvora, ulični trkač kome je smešteno, uleće u trku sa osvetom na umu. Njegov bivši partner saznaje za plan osvete i sprema kontra udarac.

Još jedan Fast & Furious klon za koji sam zainteresovan isto kao i za FF serijal. Teško tu ima kvaliteta. Lepa kolica, lepi momčići i devojke i to je to. Ko voli nek izvoli. Da me zanimaju nabudženi automobili i trke, gledao bih ih van filma. Bez njih, ovi filmovi su teška smejurija. Ovo će biti negde oko trojke jer sumnjam u neki kvalitetan sadržaj. 

Grace of Monaco (2014)

Priča o holivudskoj zvezdi, Grejs Keli njenim krizama u braku, krizi identiteta tokom političkih previranja.
Čini mi se da će ovo biti klaslično hvatanje na priču o poznatim. Biće tu i brdo patetike naravno ali teško da će sadržaj odgovarati. Nismam gledao film o Dajani ali i ovom predviđam sličnu sudbinu. Ako se nateram da pogledam, možda ovde bude neka četvorka.

Divergent (2014)

Beatris Prior, tinejdžerka sa posebnim mentalnim sposobnostima, dolazi u situaciju da joj je život ugrožen kada vlast želi uništiti njenu vrstu kako bi povratila kontrolu nad podeljenim društvom.
Ovo može da odvuče i na nove igre gladi a pak možda bude i nešto drugačije. Neću da kažem suprotnost, suprotnost igrama gladi je skoro savršenstvo. Ako priča bude iole smislena, kontam da će ovo biti fina sci-fi akcija koja će doneti dosta zabave. Prognoziram šesticu. 

Noah (2014)

Noje dobija vizije apokalipse i preuzima mere kako bi spasao svoju porodicu.
Biblija je za mene nepresušan izvor priča. Bilo da je fantastika, bilo da je horor u pitanju, Biblija se može sjajno iskoristiti. Bio bih skeptičan prema ovome da Noja ne glumi Rasel i da Aronofski ne režira. Ovako očekujem spektakl. Verujem da će mnogi osporavati ovaj film zbog potencijalne promocije religije dok će ga neki uzdizati upravo iz tog razloga. Ja ću na ovo gledati kao na film jer sumnjam da će nam planski na silu promovisati neke stavove. Prognoziram osmicu.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Stiv Rodžers se bori da prihvati tehnologije modernog sveta. Uz to, mora da se upusti u borbu sa starom pretnjom iz Rusije - Zimskim vojnikom.

Prvi film je bio užasavajuće prazan i dosadan. Ne verujem da će ovaj biti naročito kvalitetan, ali imaju šansu da naprave zabavan film. Imaju prostor za dobar humor u ovom Rodžersovom privikavanju na sadašnjost. Ako nam daju kakvu takvu priču o negativcu i njegovim namerama, može ovo biti ok filmić. Optimistički prognoziram šesticu. 

Sabotage (2014)

Članovi elitnog odreda za borbu protiv narkotika stradaju jedan po jedan pošto pokradu sigurnu kuću jednog kartela.

Od lika koji nam je doneo bananamene (End of Watch) ovog puta ne očekujem patetičnu pričicu koja će mi pokazati kako jadni policajci žrtvuju život za nas. Ovog puta očekujem praznu akciju kojoj ću možda posvetiti pažnju samo zbog dobrog ali već starog Arnolda. U najboljem slučaju petica.

Transcendence (2014)

Neizlečivo bolesni naučnik uspeva da prenese svoje telo u računar (!?!?) Ovo mu donosi moć koju nije ni slutio i ubrzo postaje nezaustavljiv.

Koliko god blesavo bilo, ovaj film ima strašan potencijal. Ako progutamo ovo da je lik sebe ugradio u sistem, može ovo da bude opaka frka. E sada, ostaje nam da se nadamo da je naučnik zao i da neće biti puno moralisanja. Opet ću biti optimista i prognozirati sedmicu. Ipak su tu Dep, Rebeka Hol i Morgan Frimen.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Piter Parker se bori protiv super zlikovaca koje misteriozna kompanija Oskorp šalje na njega. Sve to utiče na njegov život.

Najavljivali su preokret sa novim spajderimenom a prepakovali stari i dobili još lošiji film. Očekujem istu stvar. Brdo akcije za klince i brdo patetike za klinceze. Ovo će da ide negde do četvorke. 

Godzilla (2014)

Džinovsko, radioaktivno čudovište se pojavljuje i kreće da uništava čovečanstvo.
Geret Edvards nam je dao mega dosadni Monsters. Ako nastavi tako i ovde, garantuje dobar san. Ne znam zašto, ali imam utisak da će ovo biti koliko, toliko ok. Možda Edvards da svemu neki realističniji izgled. Videćemo. Prognoziram opreznu šesticu sa mogućnosti da ovo uz neko čudo može čak i do sedam.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Kao očajničku meru, X-Men šalju Vulverina u prošlost kako bi on sprečio događaje koji će dovesti do uništenja i ljudi i mutanata.

Singer se vraća kao režiser u ovu franšizu. Ne vidim ovde prostora za vrhunski film. Biće neka nabacana priča kako bi posle mogli da snimaju sa ovom mlađom ekipom i to je to. Sumnjam da mogu prići First Class-u. Ako ne bude nekih većih iznenađenja, očekujem šesticu.

Edge of Tomorrow (2014)

Vojnik koji se bori u ratu protiv vanzemaljaca ulazi u beskrajnu vremensku petlju poslednjeg dana borbe.
Ovde možemo očekivati sve i svašta. Samo se nadam da nećemo dobiti nov Oblivion ili Elysium. Prvo je mlataranje već viđenim idejama, drugo lupetanje gluposti. Sumnjam da će ovo biti kolosalno kvalitetnije ali opet očekujem nešto bolji film. Realno je očekivati neku šesticu.

Transformers: Age of Extinction (2014)

Mehaničar i njegova ćerka otkrivaju nešto što ih dovodi do autobota, deseptikona i navlači im paranoidnu vlast na vrat.

Ok, nemam ništa protiv ponovne obrade Transformersa. Nisam bio nezadovoljan ni prethodnom trojkom. Ali ceo reboot radi isti čovek koji je radio prethodna tri filma. E to već ne valja. Majkl Bej ne može da nam ponudi nešto novo. Opet će tu biti sve već viđeno, eksplozije, efekti itd. Plašim se da će priča biti sve jadnija i patetičnija. Ok, biće klinci zadovoljni, ali mi koji smo odrastali na ovom crtanom filmu ćemo verovatno biti iznevereni. Nadam se da grešim ali ovo će da okine jednu peticu u najboljem slučaju.

Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Počinje rat između čovečanstva i Cezarovih sve većih snaga.

Prošli film o Planeti majmuna je bio odličn. Iskreno nisam se nadao tako nečemu. Videli smo uspon Cezara kao lika i data je dobra podrška sjajnom originalu. Ako ovde bude akcenat na akciji, biću razočaran. U suprotnom nas očekuje veoma dobar film. Očekujem da će ovo doći do sedmice.

Jupiter Ascending (2014)

U univerzumu gde su ljudi na dnu evolucione lestvice, Kraljica Univerzuma, zbog mogućnosti gubitka prestola, naređuje ubistvo mlade žene.

Vakovski su nam dali odlični Matriks ali i precenjeno prodavanje mudašaca za bubrege, gledljivi Cloud Atlas. Sumnjam da imaju materijala za još jedan Matriks ali nek nam daju opet nešto šareno i gledljivo poput Atlasa i neću biti nezadovoljan. Ako dobijemo to u ovoj varijanti Snežane bez patuljaka, šest će biti prikladna ocena. 

Guardians of the Galaxy (2014)

Pilot je zalutao u svemir. On mora da ujedini tim vanzemaljaca kako bi uspeo da se suoči sa pretnjom.
Uh, ne volim kada ima previše superheroja u jednom filmu. Avengersi su uspeli tu da me iznenade i kreirali genijalnu zabavu ali ipak, tu su svi vodeći likovi već imali zaseban film. Ovo može da bude dopadljivo ali čisto sumnjam da će biti naročito zanimljivo. Ako se baš potrude, možda ovo dobaci i do šestice.

The Expendables 3 (2014)

Treći nastavak avantura akcionih junaka.

Prvi deo je bio loš. Pravili su novu akciju sa starim likovima. Drugi deo je bio sjajna komedija i sve ono čemu smo se nadali. Plašim se da će ovaj treći deo biti baš nepotreban. Teško će uspeti doneti onaj humor iz dvojke a nadam se da se neće vratiti mrsomuđenju iz keca. Ipak, biće tu i Mel Gibson, Harison Ford, Vesli Snajps tako da ima novog materijala za smeh. Očekujem šesticu.

Sin City: A Dame to Kill For (2014)

Najžešći stanovnici grada ukrštaju puteve sa ozloglašenim likovima.

Prvi Sin City je bio zanimljiv zbog svoje izvedbe. Očekujem da će i drugi biti negde u tom duhu. Ako uspeju da nam serviraju dobre priče vezane za likove koje smo već videli u prethonom filmu i donesu nam nešto novo sa novim likovima, rezultat ne može da omane. Ipak, očekujem za nijansu slabiji film, dakle sedmica. 

The Hobbit: There and Back Again (2014)

Torinova družina je došla do Erebora ali da li ga mogu povratiti od Šmauga? Da li ljudima iz grada na jezeru preti uništenje?

S obzirom na katastrofu od drugog nastavka, od ovog filma zaista ništa neću očekivati. S obzirom da će se on sastojati od bitaka i borbe protiv Šmauga, nema tu puno mudroserija koje će biti dodavane kao u dvojci. Svakako očekujem bolji film od prošlogodišnjeg ali ništa što će me oduševiti. Ako se Džekson i ostali scenaristi ne raspišu i ne pokušaju da budu preterano kreativni, ovo će biti jedna sedmica. U protivnom, bićemo počašćeni sa smećem poput drugog dela.

Naredne najave preporučio Miloš Matijašević:

Nymphomaniac (2013)

Prvi od dva najavljena dela govori o samoproklamovanoj nimfomanki koja prepričava svoje erotske priče čoveku koji ju je spasao.

Trir je sa Antihristom pokazao da ume da šokira. Melanholija je mogla biti epski film da nije nekoliko velikih problema. Od ovoga očekujem tešku boleštinu sa gomilom psiholoških igara i igrarija. Takođe, očekujem da film baš i neće biti lak za pogledati. Slobodna procena je da će ovo biti negde oko sedmice što znači odličan film.

Big Eyes (2014) 

Drama o slikarki Margaret Kin, njenom fenomenalnom uspehu pedesetih kao i problemima koje je imala sa suprugom koji je uzimao zasluge za njena dela.

Kada malo bolje razmislim, ne postoji bolji izbor od Bartona za ovako nešto. Em je priča o slikarki a Barton baš ume da naglasi taj umetnički deo priče, em imamo priču o raspravi a Barton ume da prenese neko ludilo na ekran. E sada, koliko će sama priča biti zanimljiva, to je već pitanje. Ali verujem da i ovde možemo očekivati jednu sedmicu.

The Grand Budapest Hotel (2014) 

Avanture čuvenog Gustava H., legendarnog kućepazitelja u čuvenom evropskom hotelu između ratova, i njegovog pomoćnika, Mustafe Zeroa.

Ovo deluje simpatično. Tema je karakteristična a glumačka ekipa neverovatna: Ralf Fajns, Edvard Norton, Bil Marej, Tom Vilkinson, Vilijem Defo, Džef Goldglum, Harvi Kajtel itd. Ovu ekipu bih gledao i u Grand Showu. Očekujem barem sedmicu.

A Most Wanted Man (2014) 

Čečenski Musliman ilegalno emigrira u Hamburg gde se upliće u međunarodni rat protiv terora.

Svakako je ovo nezgodna tema za obradu. Velike su šanse da ćemo videti nešto kao Unthinkable, što će da opravda bilo kakvo nasilje, što će pokazati da nema greške u borbi protiv terorizma, da svi sumnjivi zapravo jesu teroristi. A možemo dobiti i nešto pametno poput Minhena. Ovde ću da odustanem od prognoze. Sve je moguće.

Leviafan (2014) 

Socijalna drama današnjice koja prikazuje veliki broj likova i njihove strahove od "novog sveta" koji prerastaju u brigu o uslovima za život na zemlji.

Nadam se da sam dovoljno dobro preveo ovo o čemu se radi u filmu. Zvagacijeva nisam do sada gledao, njegov film Vozvrashchenie mi je u listi i deluje nešto svakako vredno gledanja. Kako nemam dovoljno znanja o delima pomenutog režisera, ne mogu imati određena očekivanja. Svakako verujem Milošu kada procenjuje da ovo vredi pogledati.

Naredne najave preporučio filmofil:


Maleficent (2014)

Priča o uspvanoj lepotici pričana sa strane zle veštice i razloga koji su je doveli do toga da postane ono što jeste.

Dizni sam izgubio kod Enchanted. To prodavanje jeftine, patetične romantične komedijice nakinđurene ponečim simpatičnim nije bilo lako istrpeti. Nije loš izbor da se Uspavana Lepotica priča sa strane zle veštice. Ako ovo bude poštovalo braću Grim, možda i vidimo simpatičan filmić. Ipak očekujem veliku dozu kreativne slobode autora pa će ovo po mojoj proceni biti goli prosek. Petica u najavi.

Labor Day (2013) 

Adel, samohrana majka nudi prevoz ranjenom čoveku. Dok je policija u potrazi za ovim čovekom, Adel i njen sin polako saznaju istinu.

Ovo baš imam želju da uspe. Glumački dvojac mi je baš drag. Sama priča nije epohalna ali može da bude prihvatljiva. Ako dobro pokažu hemiju i zauzdaju patetiku, možda ćemo dobiti dobru romantičnu komediju. Ipak, plašim se da će otići krivim putem, šablona radi. Predviđam pesimističnu šesticu.

Neighbors (2014) 

Par koji dobija bebu nailazi na neočekivane teškoće pošto su primorani da žive u kući bratstva.

Rogen je potpuno nepredvidiv. Ume da isporuči kompletno smeće poput Pineapple Express, a ume da bude potpuno karakterističan. Zanimljiva je priča ali Efron mi ne obećava nešto više od tinejdžerskog balavljenja. Ako sam u pravu, plafon je petica.

Jane Got a Gun (2014)


Žena traži od svog bivšeg ljubavnika da joj pomogne da spasi svog muža od bande koja ga želi ubiti.

S obzirom na režisera i glumačku ekipu, očekujem dobru zabavu. S obzirom na temu, kontam da će film u jednom momentu početi da se igra patetikom i ljubavnim trouglom. Očekujem da će ovo biti nešto oko šestice.

The Equalizer (2014) 

Operativac koji traži iskupljenje za svoje nedela, napušta CIA i daje oglas: "Imaš problem? Šanse nisu na tvojoj strani? Zovi Equalizera".

Do Flighta, nisam gledao Denzela ni u čemu lošem. I tu je njegova gluma vrhunska ali je film zakazao. Ovde očekujem jednu laganu akciju koja će biti zanimljiva za pogledati. Denzel će svakako dostaviti potrebni nivo, tu nema sumnje. Biće ovo verovatno jedna solidna šestičica, simpatičan akcioni film i to je to.

The Judge (2014) 

Uspešni advokat se vraća u svoj rodni grad za smrt svoje majke. Tada saznaje da je njegov deda, gradski sudija, osumnjičen za ubistvo.

Ako Duval i Džunior su garant da će ovo biti dobra drama. Problem je što ovo režira Dobkin, čovek koji je odgovoran za Wedding Crasherse. Nadam se da će ovog puta dostaviti nešto vredno gledanja a ne još jednu kreteniju. Zbog same priče i ove dvojice glumaca očekujem sedmicu.

Interstellar (2014) 

Grupa istraživača koristi nedavno otkrivenu rupu kako bi prešli granice putovanja svemirom i osvojili velika prostranstva.

Nolan nas je navikao na dobre stvari. Na žalost, malo je zakočio sa zadnjim betmen filmom ali i taj uslovno rečeno slabiji film je pojam za mnoge druge. Od Interstellara očekujem barem sedmicu a nadam se napokon jednom vrhunskom ostvarenju Naučne Fantastike.

Fury (2014) 

Grupa američkih vojnika pred kraj Drugog Svetskog Rata, kreće u opasnu misiju.

Još jedan film pomenutog kreatora bananemena.Ovo izgleda malo primamljivije ali imam utisak da će biti prilično neozbiljno. Ipak, očekujem barem zanimljiv film i negde oko šestice.

Exodus (2014) 

Priča o Mojsiju.

Iako je saradnja Ridlija Skota i Kristijana Bejla u pitanu, nemam utisak da će ovo biti naročito veliki spektakl. Priču o Mojsiju sam davno gledao u filmu sa Čarltonom Hestonom i koliko se sećam to je bio sasvim dobar film. Potom sam gledao Princa Egipta. Sumnjam da ovde mogu dostaviti nešto što nismo videli u dva pomenuta ostvarenja. Plafon sedmica.

Into the Woods (2014) 

Veštica kuje zaveru kako bi napakostila velikom broju likova iz čuvenih priča za decu, Crvenkapi, Pepeljugi i ostalima.

Mislim da će ovo biti prihvatljivo samo klincima. Mešanje velikog broja likova iz različitih bajki ne verujem da će doneti veliki rezultat osim ako film ne bude pravljen kao sprdnja sa svim tim bajkama. Ne očekujem više od petice.

Braćo i sestre, to bi bilo to od filmova koji bi mogli zanimati i mene i vas. Preskočio sam neke za koje smatram da neće biti naročito vredni pažnje (npr. Vampirska Akademija, filmovi o rialiti zvezdama, sve što u sadržaju ima Timberlejka i slične prevare itd.). Sigurno su mi neki i promakli. Ako imate još neki predlog, šaljite. Iskreno, nisam ni siguran kako će vam se dopasti i ovaj post. Možete i to prokomentarisati, da znam šta mi je činiti za u buduće. Da zaključim: što se tiče ove godine, najveća očekivanja imam od filma Noah. Verujem da ćemo opet biti bombardovani gomilom bespotrebnih rimejka, nadaćemo se Džeksonovom iskupljenju i još nekom potencijalnom iznenađenju. Što se tiče bloga, nastavljamo u istom ritmu: klasik - novotarija - preporuka. 

Braćo i sestre, srećna vam nova godina.

15 коментара:

  1. Iskreno od gore pomenutih naslova ne verujem da ću išta odgledati. :)
    Nešto na šta sam naišao:
    http://www.imdb.com/title/tt1937390/ - pornjava u najavi sa ludim Trirom
    http://www.imdb.com/title/tt1126590/
    http://www.imdb.com/title/tt2278388/ - s obzirom na to da je Wes autor, očekujem ništa manje interesantan film od Moonrise..
    http://www.imdb.com/title/tt1972571/ - ovo sa rezervom uzimam, pošto je tema dosta škatljiva i gde može postojati mogućnost zloupotrebe filma za razne centre moći.
    http://www.imdb.com/title/tt2802154/ - Zvagacijev režiser, to je dovoljan razlog za gledanje..

    Inače, srećna nova godina, i valjda će 14a ponuditi bolje filmove od jako siromašne 13ce koja je podbacila svakako.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trirov film je smešten u 2013 ali dodaću ga na post. The Grand Budapest Hotel (2014) sam hteo ubaciti u listu ali eto, zaboravih na njega. Pregledam malo predloge, informišem se pa ću ih sve dodati.

      Избриши
  2. Zelim ti sve najbolje u ovoj 2014. pa sad kako bude.. :))

    ОдговориИзбриши
  3. http://www.imdb.com/title/tt1587310/
    http://www.imdb.com/title/tt1967545/
    http://www.imdb.com/title/tt2004420/
    http://www.imdb.com/title/tt2140037/
    http://www.imdb.com/title/tt0455944/
    http://www.imdb.com/title/tt1872194/
    http://www.imdb.com/title/tt0816692/
    http://www.imdb.com/title/tt2713180/
    http://www.imdb.com/title/tt1528100/
    http://www.imdb.com/title/tt2180411/
    Evo od mene spisak...
    Inace tvoj post je odlican, svidja mi se kako si to uradio.
    Srecna Nova 2014 Godina. Zelim ti jos mnogo vise pratilaca.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovaj Interstellar od Nolana mi deluje zanimljivo i nekako mi izgleda da to nece biti ona klasicna jurnjava po svemiru i okolini.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da neće biti nešto što će se zasnivati na efektima i eksplozijama. Nolan još nije uspeo da debelo razočara tako da mislim da neće ni ovog puta

      Избриши
    2. Hehe puno smo ocekivali :D vidim neke filmove koje si malo potcijenio imaju za jedan visu ocjenu (Maleficient,The Amazing Spider-Man 2, Edge of Tomorrow, Robocop a neke precijenio ( Interstellar, Godzilla, Transendence ) za jedan manju... desi se. nije ni cudo kakvi danas filmovi izlaze.

      Избриши
    3. To su bile samo pretpostavke, tj. nagađanja. Mada danas čim skontaš o čemu se radi vidiš na šta će to da liči. Recimo kada sam video o čemu se radi u The Purge nije mi bilo jasno ko se bre prima na tako nešto. To ne mogu da se nateram da pogledam. Morao bi neko debelo da me ubedi u logiku te priče da bih i pomislio da mu posvetim vreme. Uglavnom, suviše se trude da glupostima kupe masu a masi to godi. Zato je i lako prepostaviti kakve gluposti nas očekuju

      Избриши
  5. Pohvale za trud. Ovaj post bice mi putokaz za ubacivanje novih filmova na sajt

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu. Možeš videti šta se najbolje kotira na imdb-ovom Movie Meter-u. To je nešto što je aktuelno i popularno pa možeš to svakako dodavati.

      Избриши
  6. Na kog Pol Andersona si mislio kada si reko da nemože napraviti ozb film?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://www.imdb.com/name/nm0027271/?ref_=tt_ov_dr
      Na njega. Jedino što je prišlo pristojnom filmu koliko se sećam (davno sam gledao, morao bih reprizirati) je Event Horizon. Ostalo je baš teška sprdnja (povremeno gledljiva) a sve je kulminiralo sa mega smećem od Pompeje. Tako da jako sumnjam da će ovaj ikada snimiti nešto pristojno

      Избриши
  7. nisam vise anoniman :D26. октобар 2016. 18:05

    http://www.imdb.com/title/tt0110917/
    Vidim da nemas ovo u recenzijama a ne mogu da se setim da li je ranije bilo.
    U svakom slucaju, ubaci u listu.

    ОдговориИзбриши