Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

понедељак, 4. март 2013.

Django Unchained (2012)


Django Unchained (2012) on IMDb
Kod nas nazvan: Đangova Osveta
Žanr: Avantura | Drama | Triler
Režija: Quentin Tarantino
Glumci:  Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio...

Priča:
Uz pomoć nemačkog lovca na ucene, oslobođeni rob kreće da spasi svoju ženu od brutalnog vlasnika plantaža u Misisipiju.

Moj osvrt:
Kao fan vesterna, davno sam već konstatovao da je ovaj žanr na samrti. Ne mogu da se složim da ga je vreme pregazilo jer i dan danas, mnogi filmovi ovog žanra su i dalje relevantni kada je kvalitet u pitanju. Ne tražim da mi danas naprave The Good, The Bad and The Ugly, ne tražim ni Once Upon a Time in the West, ne tražim čak ni Magnificent Seven... ali daj mi nešto sjajno poput recimo El Dorada. Kontam, nemaš danas šmekera tipa Džon Vejn... realno, malo je takvih šmekera u glumi ikada i bilo, ali stvori nekog, napravi nešto originalno, a opet daj mi esenciju vesterna. Braćo i sestre, Kventin Tarantino je uspeo u tome. 


Iako je Inglorious Basterds odličan film, osim Kristofa Volca, u njemu nisam bio impresioniran ničim posebno. Sa Đangom je sasvim druga priča. Film otvara scena u kojoj se čuje stara vestern muzika, i ta scena je snimana kao stari vestern filmovi. Bravo za uvod. Ceo film obiluje takvim scenama i Tarantino upravo donosi ono što je stari vestern i dostavljao, donosi taj duh i donosi scene koje smo voleli u tim filmovima. I ovde se potvrđuje ono što tvrdim oduvek za Tarantina. Čovek je broj jedan kada je dijalog u pitanju. Možete lagano da gledate scenu u kojoj dvadesetak minuta likovi razgovaraju i uvek znate da će ta priča da vam drži pažnju. Uvek su ti razgovori obogaćeni i "da vam ispričam jednu priču" fazonima, i te priče budu obavezno upečatljive. 


Već vam predstavih da je Tarantino oživeo duh starog vesterna. Uz to, on je dodao još gomilu njemu prepoznativih fazona. Teško da neko od njega bolje pravi film u kom je humor zaista smešan, u kojem su brutalnosti zaista bolesne, u kom je šok zaista upečatljiv... teško da neko pravi filmove koji obuhvate ovoliko žanrova. Iskreno, plašio sam se da mi se film neće dopasti iz jednog prostog razloga, a to je Džejmi Foks. Čovek je ispodprosečan glumac. Može on povremeno da dostavi nešto dobro, ali ne može da drži film na svojim plećima. E pa vidite braćo i sestre, i Tarantino je bio svestan toga. Bukvalno ceo film na svojim plećima, za Foksa nose drugi likovi i omogućavaju ovom zaista prosečnom glumcu da u filnalu zablista kao da je velikan. Imamo Kristofa Volca koji nosi najveći deo filma, njemu se pridružuje i odlični DiKaprio, na njih se nadovezuje Semjuel L. Džekson i kada svi oni obave ono što najbolje znaju, Foks je tu da bude uz njih i da na kraju konačno pokaže malo svog arsenala i osvoji publiku. 


Humor je ubačen tako da ide sasvim prirodno uz priču. Kako je film velikim delom i ozbiljan, ne možeš tek tako da ubaciš nekog idiota ili da praviš kretenske fazone koliko god oni bili dobri. Time možeš da napraviš propast jer lako ćeš pogubiti ozbiljnost cele priče i situacije. Tarantino zbog toga inteligentni humor veže za bitne likove dok simpatične budalaštine vezuje za usputne likove nipošto ne umanjujući njihovu ulogu. Ono čime sam prilično iznenađen su ipak neke scene na koje me Tarantino nije navikao. Predstavljao je on dosta scena u kojim vidimo opasnosti i tragedije glavnih likova, u kojima vidimo brutalnosti, ali nikako nije uspeo da pogodi nešto zbog čega bi mi se želudac okrenuo. Ovde je to uspeo i to više puta. 


Neću spoilovati ništa kolosalno niti konkretno jer ne želim ni da predvidite nijedan šok. Scene u kojima se bičuju robovi sam video mnogo puta. I ne samo robovi, bilo kakva surovost prema nekom je nešto što se lako nađe u filmu. Problem je u tome što su zaista retki filmovi u kojim mi se stomak izvrne zbog toga što vidim... ne zbog gadosti već zbog toga što se zaista saosećam sa likovima. Mel Gibson je mama za takve stvari i svaki njegov film nosi barem jednu scenu koja vas ohladi u momentu. Tarantino je po prvi put dostavio tako nešto, posebno u jednoj sceni i nju, iako kratku, razvio je do savršenstva. Ne vidite vi tu mnogo stvari, ali zvuk je ono od čega će vam se slediti krv. Evo i sat vremena po završetku gledanja filma imam osećaj kao da me je neko gadno šutnuo u stomak. Što je najbolje, zbog nekoliko takvih scena, očekivaćete i mnogo crnih stvari tokom filma... rezultat, nepredvidivost u mnogim ključnim momentima... dodatak na to neizbežno je i napetost koja začini scenu. 


Ono što je savršeno, to je način na koji je muzika uklopljena. Van tih vestern pesama, bukvalno imamo sve vrste muzike ubačene. Uz mnoge scene ide muzika koju ni u tri života ne bih očekivao tu, ali ono što je neverovatno, takva muzika je svaki put pojačavala efekat onog što vidim. Koliko to može biti grandiozno, posebno znaju ljudi koji su gledali filmove Serđa Leonea koje je začinio besmrtni Morikone. Tarantinov Đango je bukvalno posveta i poštovanje tim velikanima. Kakvi bi bili vesterni bez pucnjave... Možda sam malo više očekivao u tom segmentu, pre svega zbog genijalnog preterivanja u scenama sukoba u Kill Bill filmovima. Ovde imamo nešto što podseća na Kill Bill, ali je kraća verzija toga. Ne moram da pominjem da su te scene odlične, da nose grandiozna krvoliptanja i da nema onih "sad ću da ispadnem faca pa ću da mu oprostim" kenjarija. Mudadžijsko pucanje, litre i litre krvi, opaka akcija... Tarantino, veliko hvala. 


Svi glavni likovi su napravljeni nešablonski, svi likovi su nešto što će se lako zapamtiti. Kristof Volc da glumi kamen, ja bih to pamtio do kraja života. Čovek je brilijantan i zaista mi je drago da je dobio oskara za ovo što je prikazao. Foks fino kontrolisan do momenta kada dođu njegovih pet minuta gde on blesne, njegovo preglumljivanje izbačeno jer lik ne priča puno (hvala Tarantino). DiKaprio... tu sam malo bio skeptičan, jer ipak mi on nema lice negativca, ali opet sam loše procenio. Čovek je odlično odglumio opako bolesnog ludaka od kojeg ne znate šta vam sledi. Deluje kao budala, ponaša se kao ludak a opet predstavlja veliku opasnost. Naravno, u svim svojim manama takav lik krije mnogo... zato i jeste opasan, ali pravu sliku kakva je to dileja vidite mnogo kasnije. Semjuel L. Džekson, upravo onakav kakvog očekujete, ne bih o njemu trošio reči. Napomenuo bih još da se u filmu pojavljuje i originalni Đango, Franko Nero, dobro poznat publici sa prostora bivše Jugoslavije jer se pojavljivao u mnogim domaćim filmovima. Možda i najpoznatiji kao Banović Strahinja iz istoimenog filma i moje velike traume iz detinjstva. 


Šta da vam kažem braćo i sestre. Da ovaj film nije toliko dobar, ne bih bio u bioskopu do 1:00 sat posle ponoći  i ne bih pisao odmah posle toga o njemu... a sutra je radni dan i verovatno ću ujutru mrzeti sebe zbog ovoga. Veliki naklon velikom Tarantinu jer nam je doneo jedan od najboljih vesterna još od perioda Leonea, Vejna i ostalih majstora. Poživi nam još dugo i obraduj nas sa vremena na vreme ovakvim draguljima.

Zanimljivosti:
Tarantino je pisao naslovnu ulogu sa Vil Smitom u glavi ali je poznati glumac odbio da se pojavi u filmu. Džejmi Foks je u filmu koristio svog konja. Ovo je šesti Tarantinov film u kom se pojavljuje Semjuel L. Džekson. Film je sniman 130 dana što je rekord kada je Tarantino u pitanju. Reč "nigger" je izgovorena 110 puta. Đango na romskom znači "Ja budan".

Naj scena:


Odbegli rob

Moja ocena: 9/10

26 коментара:

  1. Film je odlican a na mene je ipak najjaci utisak,pored Volca naravno,ostavio Di Kaprio

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман4. март 2013. 12:55

    Tarantino je napravio jedan jako dobar vestern i nista vise od toga! Vidi se da je i on upao u masineriju visokog HOLIVUDA i da sa budzetom od oko 100 miliona nije u stanju da se priblizi svojim prvim filmovima poput Reservoir Dogs i Pulp Fiction ciji budzet nije bio ni 10 miliona zajedno! Sa svoja dva poslednja filma Inglorious Basterds i Django nije napravio nista vise od pomalo glupe zabave! Dvije skakljive teme poput ropstva i nacizma pokusao je da izvrgne apsurdnosti i komicnosti ali mu ni to po meni nije poslo za rukom kao sto je maestralno radio u ranijim filmovima. Sto se tice glume svi hvale Walca, a po meni je on nesto od najlosijeg sto se pojavilo na filmu zadnjih godina! Lik se samo kezeci preserava citav film, zapravo uopste ne vidim razliku u njegove toliko hvaljene dvije oskarovske uloge. No danas u filmu svasta prolazi. Po mene film je samo jedno prijatno osvjezenje vestern zanra koji bas i nemamo prilike da gledamo toliko cesto zadnjih godina ali pad u kvalitetu kod Tarantina, jer njegova ranija ostvarenja moramo se sloziti ulaze u sami vrh americke filmske antologije. U sustini vec mozemo da namirisemo u skorijoj buducnosti Oskara za njegov bojim se neki osrednji film sa prezvakanom temom! Ovo je samo moje mislenje i u sustini nemora nista da znaci, ali film od mene od 7 nemoze vise da dobije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, sad sam se setio da nisam napomenuo to. Meni se baš deo koji je okrenut ka ropstvu dopao. Recimo u filmu Help to je predstavljeno prilično maloumno, po sistemu "sakriću ogrlicu pa ću zvati policiju i reći da si ukrala". Ovde Tarantino uopšte nije robovao tome da potencira temu ropstva i ugnjetavanje jadnih crnaca kao glavnu stvar, ali je uz put predstavio genijalno surovost koju su oni trpeli i predstavio ih je kao oruđe šta su oni zapravo i bili. Tako da nam se tu mišljenja razmimoilaze. Mada ne kontam više te priče o budžetima i zašto bi kvalitet morao da zavisi od njih. Evo, Rush Hour 3 je imao budžet od 130.000.000 dolara. Realno ni prva dva filma nisu nešto vredna pominjanja, treći je blagi užas pa nijednog momenta nisam ni očekivao da može nešto da ispadne od njih zbog tog budžeta. Mislim to je samo novac utrošen u film, i to nema veze sa kvalitetom. Što se Volca tiče, ni tu ne mogu da se složim jer je to način na koji je on ostvario svoj lik. Da je to bio smireni lik koji bi pričao normalno, a ne slatkorečivi intelektualac, u čemu bi bilo zadovoljstvo gledati tog čoveka onda. Jedan od mojih najboljih prijatelja se ceo život kezeči, slatkorečiv je, pa vidiš, svi ga vole zbog toga, tako da ni ovde ne mogu da se složim. Za Inglorious Basterds se slažem da nije ni po čemu epohalan, ali Django je ipak za mene kvalitetan film.

      Избриши
  3. Citiram: "Deluje kao budala, ponaša se kao ludak a opet predstavlja veliku opasnost."
    Haha,ova recenica mi se mnogo dopala,stvarno si ga pogodio u zilu,svi su dobri,film predobar,od mene desetka.
    DiCapriu podhitno "oskara" vec na sledecoj dodeli,covek moze da glumi bilo sta.

    ОдговориИзбриши
  4. Jedino što bih zamerio Tarantinu je da je malčice odužio film, osećao sam se nekako umorno posle skoro 3 sata gledanja i to mi je malo pokvarilo utisak. Film je dobar iz jednog razloga - čovek koji zna svoj posao konačno je uradio delo za koje se spremao celog života. Najinteresantnije mi je bilo to što je Tarantino napravio western (koji inače u sebi ne kriju neku veliku filozofiju) i u film ubacio nekoliko tema i naravno obradio ih na svoj način. Jedan od najvećih utisaka ostavio mi je način na koji se obračunao sa Ku Klux Klanom iako su se istorijski oni pojavili malo kasnije. Naravno uvek se mogu postaviti pitanja - A zašto je to uradio? Zašto na takav način pristupa? Zašto iskrivljuje istorijske činjenice? Što se Tarantina tiče jednostavan je odgovor na sva ova pitanja - Zašto da ne!?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo nečeg što mi je palo na pamet, baš oko tih iskrivljivanja istorijskih činjenica. Ako pogledamo naše epske pesme za koje ćemo svi reći da su umetnička dela, videćemo da je Marko Kraljević, inače turski vazal, najveći heroj koga smo imali, a recimo Vuk Branković, inače jedan od najboljih vojskovođa koje smo imali, izdajnik :) Nemam ništa protiv promene istorijskih činjenica ako je to odrađeno kako treba. Recimo svi znamo da je završnica Inglorious Basterds netačna i da je gomila budalaština. Ali ako gledamo Social Network gde od gledaoce kojima tema nije bliska prave idiote, to je već nešto drugo.

      Избриши
  5. Scenario i glumci su za nezaborav. Samuel L. Jackson je FENOMENALAN. Potpuno me je oduševio. Waltz je zaista odličan, a DiCaprio me je stvarno iznenadio.Bila sam skeptična pre gledanja filma, ali film me je stvarno oduvao.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj Morgan Freeman u svakom filmu glumi nekog crnca :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ne slažam se što se tiče glume Kristofa Volca čak smatram da je on najprecenjeniji glumac u istoriji filma!Zašto?Pa ovako Tarantino mu je dao da glumi Hansa Landu i on se tu odlično pokazao nakon toga Tarantino mu je opet dao da glumi Hansa Landu ali ovaj put kao kauboja;)Prema tome čovek nije pokazao ništa novo.Ne znam kako će se snaći u nekim budućim ulogama ali za sada je samo glumac koji može da odlično odglumi jednog istog lika više puta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sedim i ne verujem kol'ko čika Volc ima obožavalaca!Pa čak i gospodin Timberlejk može da ubode jedan karakter.

      Избриши
    2. Kontam da ga treba pogledati u još kojoj ulozi. Ipak čovek nema samo ova dva filma. Pojavljuje se u jednom Giliamovom ostvarenju kao i kod Polanskog. Ono što je dao ovde, dao je dobro. Jesi li ga gledao još negde? I da, Timberlejk ne bi umeo da glumi slučajnog prolaznika u masi od milion ljudi a kamo li da ubode ulogu.

      Избриши
  8. "Kristofa Volca čak smatram da je on najprecenjeniji glumac u ISTORIJI FILMA!"

    - Mogu da navedem bar 254175841 glumaca koji su precenjeniji u ISTORIJI FILMA od Volca.

    "...ZA SADA je samo glumac koji može da odlično odglumi jednog istog lika više puta."

    - Volc glumi od '77, glumio je više različitih likova u različitim filmovima, počevši od nemačkih filmova i serija pa sve do holivudskih.

    "...za sada je SAMO GLUMAC koji može da ODLIČNO ODGLUMI JEDNOG ISTOG LIKA VIŠE PUTA."

    - Po ovoj logici Robert De Niro je isto precenjen i loš zbog uloga u Mean Streets, Once Upon a Time in America, Casino i Goodfellas.



    ОдговориИзбриши
  9. Outsideru ne znam ja kakav je u ostalim ali on je za ove dve uloge dobio oskara!!!Ljudi su ga počeli ceniti tek kada se pojavio u ovim uloga!!!Kume brate Robert De Niro ne glumi jedan isti karakter kao Volc.De Niro je više puta glumio mafijozu ali to su različiti karakteri,sasvim različite ličnosti.Da li je tebi De Nirov lik u Godfellasu isti kao npr. u Once upon a time in America?Meni nije.A Volcov lik je isti u ova dva filma.I da,ovo za Timberlejka nisam mislio ozbiljno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Po ovome ispada da su jedino bitne uloge koje dobiju oskara. Koliko oskara imaju Max von Sydow, Mads Mikkelsen, Richard Burton...? Nula. A mogu ti nabrojati za svakog barem po dve uloge gde su komotno mogli da dobiju. A to su samo trojica koja su mi pala na pamet. Ima tu vazda majstora. Evo kokretno se pokenjam na oskarovske uloge Sandre Bulok, Džulije Roberts, Džejmija Foksa recimo. Ne da su im uloge smejurija, oni ne znaju ni da glume. Možda stoji da su Volcu uloge ovde iste ali stoji da je tog Landu odlično odglumio. Ne mogu da se složim sa tvrdnjom da je precenjen na osnovu toga što si ga gledao dve uloge i što one liče. Pogledaj ga u The Zero Theorem recimo. Ni nalik na ovo a izvedba odlična. Pored ono troje gorenavedenih i gomile cenjenih ništarija od glumaca, teško je reći da je ovaj najprecenjeniji ikada, jer za razliku od njih, Volc zna da glumi i za razliku od njih, i sve da ima tu jednu jedinu ulogu koju glumi, glumi je odlično. Oni nemaju ni jednu jedinu vrednu pažnje pa su oskarovci.

      Избриши
    2. Nisu htio reći da su bitne uloge koje dobiju oskara samo sam rekao da je čova oduševio publiku ovim ulogama(mada je to za mene jedna uloga).Ne znam šta će biti kada pogledam ostale njegove filmove ali smatram da je on ZA SADA žestoko precenjen.

      Избриши
    3. I da gledao sam ga u novom Bondu opet je ispao slatkorečivi,ludi momak!

      Избриши
    4. I dalje mi to nema logike. Jel ti on toliko loše odglumio Landu pa je precenjen? Jedna uloga je dovoljna da te učini besmrtnim. Bukvalno to što si rekao je isto kao da sam rekao: "E, vozio sam se u Mercedesu 190D i 190E, skroz su dobri ali je Mercedes najprecenjeniji auto ikada zato što im dva modela jako liče." Apsolutno uvažavam tvoje mišljenje ali reći da je neko najprecenjeniji pored ovih koje sam pomenuo i zato što mu dve uloge liče, jednostavno u mojoj glavi ne može da stoji.

      Избриши
    5. Ok, možda sam ubrzao kada sam rekao da je najprecenjeniji.Moja greška.Ali mi nije jasno kako možete biti oduševljenj jednom istom ulogom više puta.Čak sam negde pročitao da ga hvale zbog uloge u Bondu.Smešno!Koliko ima glumaca koji su nepravedno potcenjeni,koji nisu mogli da dođu do uloge u velikom filmu zato što nisu glumili simpatične likove.Možda se nećeš složit sa mnon ali je za mene Di Kaprio ovde pokazao deset puta više od Volca!Zašto njegovu glumu niko ne spominje?Čak je odglumio i teži karakter.To je ono što sam htio reći.Ima takvih glumaca milion koji su nepravedno zaboravljeni.Kad se samo setim glume Casalove i onoga što je on mogao.

      Избриши
    6. Au bre prijatelju, kao da je bitno čime se masa oduševljava. Ta ista masa misli da je Interstellar nešto najbolje što su gledali a na Odiseju u Svemiru zevaju. Ne treba tako da posmatraš. Pogledaj samo listu najplaćenijih glumaca i glumica - pa tu jedva dva ili tri glumca postoje. Bitno je da si sam svestan šta je dobro a šta ne a šta je danas cenjeno, iskreno, ne treba da te boli uvo. Ti ceni ono što misliš da valja i to je to. Postoje stvari koje su za masu, postoje stvari koje su za određenu grupu ljudi. Nije stvar ovde u tome da Volcu uloge liče, stvar je u tome da on tebi drži pažnju tom ulogom, da kao takav ima mesto u filmu, da ne štrči. Pogledaj npr. našeg Pavla Vujisića. Velikan. A pogledaj mu uloge - skoro sve do jedne jako liče i slično ih igra. A jel možeš da kažeš da je neka loša? :) Imaš raznovrsne glumce koji mogu da igraju širok dijapazon uloga i ubediće te u svakoj od njih. Imaš likove koji su pravljeni za jedan tip filmova ali ti takvi odgovaraju i mogu da budu jako dobri u onome što rade. Brus Vilis je uvek isti ali kao takva budala, odlično leži u Die Hard (onim koji valjaju) i još nekolicini filmova. Možeš li da zamisliš nekog drugog u prvom Die Hard? Ne. Može li Brus da glumi nešto drugačije a da te oduševi. Teško. Ima ga u Sixth Sense ali ne možeš reći da briljira već da je korektan. Možeš li mi sad reći da bi neko bio bolji Landa od Volca ili je on zapravo dao karakter tom liku? :) O tome pričam.

      Избриши
    7. Činjenica je da hejtuješ Volca, ok, svako ima svoje mišljenje ali ti je izjava toliko besmislena da boli. Suštinu ti je objasnio Ousider u predhodnom komentaru. Znam baš dosta ljudi koji su bili oduševljenim Volcom u ova dva filma čak su neki i rekli da su uloge slične ali baš niko nije imao komentar u fazonu da je loš, precenjen glumac zbog dve odlične ali slične uloge. Zamisli da si u istom danu odgledao dva filma Pavla Vuisića a da nisi pre toga odgledao nijedan njegov film. Tvoj komentar bi bio da je ZA SADA precenjen, čudio bi se kako se ljudi oduševljavaju jednom istom ulog više puta, bio bi ti loš glumac SAMO ZATO ŠTO SI ODGLEDAO DVA NJEGOVA FILMA U KOJIMA JE GLUMIO SLIČAN KARAKTER NA FENOMENALAN NAČIN??!!

      Избриши
    8. Ovo više nije dva nego tri,rekao sam da sam ga gledao u Bondu;)Pazi sad nisam gledao nego ova tri navedena filma sa njim pa možda i ne znam u stvari kakav je.Pismeno ću ti izviniti Kume ako mi negde svidi:)Nisam gledao njegove ostale filmove i izvinjavam se zbog izjave da je najprecenjeniji ali kada mi pokaže da može sjajno da odglumi i neki drugi karakter priznat ću ga kao velikana ovako ne mogu.

      Избриши
  10. Boli mene uvo iskreno šta masa voli ali mi je isto tako žao što se sve manje prave vrednosti cene.Kad smo već kod Volca možda je on briljantan glumac i možda je odlično odglumio neku ulogu u nekom drugom filmu ali ipak ostaće upamćen po ovim ne naročito teškim uloga.Malopre si spomenuo da Džulija Roberts i Sandra Bulok imaju oskara od njih su po meni mnogo bolje Čestejnova i recimo Penolop Kruz.Gospođu Kruz mnogi pamte po šablonskim ulogama u holivudskim komedija a slabo ko zna kako ona glumi kada joj se u stvari da karakter kao u Almodovarovim filmovima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. "Boli mene uvo iskreno šta masa voli" i "ostaće upamćen po ovim ne naročito teškim uloga" ne idu jedno uz drugo. Nije bitno da li je teška uloga, bitno je da je čovek dobar u njima i da je takav da ćeš ga pamtiti. Uloga Lande za mene nije lagana. Sa onoliko dijaloga, moraš da budeš ubedljiv. Ova druga uloga se igra na harizmu, koju čovek bez sumnje ima. Tarantino, Gilliam, Polanski, Barton su zvali čoveka da glumi u njihovim filmovima. Ako je jedan pogrešio, misliš li da su velike šanse da su i ostali. 4 velika režisera. To valjda govori nešto. A Landa mu je prva velika uloga. Mislim da si malo prestrog prema čoveku.

      Избриши
  11. Uglavnom moze se zakljuciti da ti nije simpatican. Meni je kao lik bas faca. Nije nesto veliki glumac ali je odlican. E uskoro cemo znati da li se Outsider odlucio za glasanje :)

    ОдговориИзбриши
  12. Kako ja ovo tek sad vidim?
    Sad se vraćamo na ono da i pored dva Oskara, čovek nije dovoljno cenjen jer, jbg.nije lep, visok, zgodan, kao neki duduci od Oskarovaca (mislim i na žene).Kako Norton i dalje Oskara nema, nikad mi neće biti jasno.Posebno ko mu je "oteo", da se tako izrazim.Mislim na American history X i Iskonski strah.

    ОдговориИзбриши