Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 17. децембар 2011.

The Shadow Dancer (2005)


Shadows in the Sun (2005) on IMDb
Alternativni Naziv: Shadows in the Sun
Žanr: Komedija | Drama | Ljubavni
Režija: Brad Mirman
Glumci: Harvey Keitel, Claire Forlani, Giancarlo Giannini...

Priča:
Čuveni pisac, Veldon Periš, ima problem da ponovo počne da piše. Mladi pisac, kao zastupnik poznate firme, putuje u Italiju kako bi pronašao Periša i ubedio ga da se vrati poslu. Tamo sreće ozlojeđenog čoveka i upoznaje njegove kćeri...

Moj osvrt:
Kako je samo ovaj film mogao biti sjajan. Tako malo mu je falilo. Podeliću ga na dva dela, kako bih pokazao vrline i mane. Prvi deo je odnos tog mladog pisca (Džošua Džekson) sa velikanom (Harvi Kajtel). Ovde je gluma došla do izražaja. Naravno tu mislim na fenomenalnog Kajtela koji dominira celim filmom. Na odličan način je predstavio ozlojeđenog pisca koji ima literarnu blokadu. To su oni džangrizavi ali genijalni likovi koje gledaoc lako zavoli. Svaka scena u kojoj se on pojavljuje je fenomenalna. 


Voleo bih da mogu pohvaliti i Džeksona. Njegova gluma nikako nije loša ali lik deluje nezainteresovano ceo film. To je više problem zbog ovog drugog dela o kom ću sada pisati. Drugi deo je odnos mladića sa kćerkom velikog pisca koju tumači zanosna Kler Forlani zbog koje znam da će moj najbolji prijatelj pogledati ovaj film čim pročita ovu recenziju. Priča između njih dvoje je započela sjajno. Ova Naj scena je zaista remek delo. I onda, ničim izazvani, bez ikakvog razloga, celu tu ljubavnu priču su zbrzali, ugurali joj sve žive šablone koje su mogli ugurati i ona je postala samo usputna. 


Ok, Kajtel jeste veći glumac ovde od svih zajedno i njegova priča je zaista fenomenalna. Uz nju, ova ljubavna bi bila višnjica na šlagu na torti. Ovako, kako film odmiče, sama ljubavna priča, koja je u početku osveženje, postaje smetnja i kulminira standardnom glupom šablonskom završnicom. Uprkos tome, film obavezno pogledajte, jer ovo što je genijalni Kajtel priredio ovde, ne sme se propustiti.

Zanimljivosti:
Kada Periš prvi put sreće mladog pisca, izgovara "Klaatu barada nikto". To je rečenica koju izgovara vanzemaljac pri dolasku na zemlju u filmu The Day the Earth Stood Still (1951).

Naj scena:


Stvaranje muzike.

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар