Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

понедељак, 12. децембар 2011.

Bruce Almighty (2003)


Bruce Almighty (2003) on IMDb
Kod nas nazvan: Svemogući Brus
Žanr: Komedija | Drama | Fantastika
Režija: Tom Shadyac
Glumci: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman...

Priča:
Čovek koji se žali na Boga dolazi u mogućnost da poseduje Njegove moći kako bi otkrio koliko je teško upravljati svetom.

Moj osvrt:
Ovo je sjajna ideja, pogotovu što je glavni lik u filmu Džim Keri. U principu, morao bi da budeš teška budala da ne iskoristiš ovakvog komičara i napraviš mega zabavan film. I manje više u tome im je uspelo... ne da naprave zabavan film nego da budu budale. Ok, ne očekujem nešto specijalno što se priče tiče, ali ovo je toliko providno i predvidivo da nervira. Lik dobija moći Boga i unapred se vidi da će on da ih koristi samo za sebe i da će na kraju da shvati kako je bio samoživ i kako je grešio. BOOOORRIIIINNNG. 


Ako imaš već ovako predvidivu priču, onda barem se trudi da non stop zabavljaš gledaoca. Ni to im nije uspelo. Iskorišten je samo delić Kerijevih sposobnosti tako da sam na kraju bio potpuno razočaran. Više sam se smejao scenama sa snimanja filma koje se nalaze u odjavnoj špici, nego scenama iz filma. Kada već ima te moći, očekivao sam da će izvoditi gomilu stvari koje će biti podržane sa dobrim efektima. Sve što je iole bilo zahtevnije radili su na sledeći način, vidite ceo kadar, zumiraju na Kerijevu glavu, vrate na ceo kadar i sada sve to drugačije izgleda. 


Postoje momenti u kojima ćete se slatko nasmejati ali su oni zaista retki. I da sam znao da je film ovakav, naravno da bih ga gledao zbog Kerija, ali sa ovakvom idejom i glumačkom postavom, moralo je mnogo bolje.

Zanimljivosti:
Džim Keri je insistirao da se neke scene snimaju i po 30 puta. Skupoceni automobil koji Brus Nolan (Keri) vozi u filmu je Saleen S7 koga neretko mešaju sa Mclaren F1. Ovaj film je zabranjen u Egiptu zbog bogohuljenja. Dženifer Aniston je snimala seriju Friends i film Along Came Polly u isto vreme kada i ovaj film. 

Naj scena:


Nolan (Keri) "pomaže" Evanu (Karel) da vodi vesti.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар