Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 25. децембар 2011.

Final Destination 3 (2006)



Final Destination 3 (2006) on IMDb
Kod nas nazvan: Poslednja Ekskurzija 3, Konačno Odredište 3
Žanr: Horor | Triler
Režija: James Wong
Glumci: Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman, Kris Lemche...

Priča:
Devojka ima viziju nesreće na rollercoaster-u i na taj način spašava sebe i još nekoliko ljudi. Ali smrt se vraća po njih.

Moj osvrt:
Ovde su definitivno trebali da stanu. Preskočiću priču koju već znate iz prva dva dela o tome šta i kako se dešava i kako se spasiti. Ovde imamo malo novosti po tom pitanju. Ovde je devojka fotografisala likove pre nesreće pa se na svakoj fotografiji krije određen broj nagoveštaja kako će neko umreti. Meni je iskreno ovo bezveze ali hajde sad, podnošljivo je. 


Veoma brzo likovi skontaju šta se dešava i to pomoću čega drugog nego interneta. Nekako mi je ce film šablonski nabacan. Dvoje skontaju u čemu je problem pa pokušavaju ubediti druge pri čemu ti drugi ne prođu baš najbolje i sve u krug. Na samom početku filma, kada kreće ta rollercoaster vožnja, imao sam utisak da će silna izginuća izgledati neverovatno dobro. Očigledno da nije bilo naročito novca za efekte ili ako je bilo onda su likovi koji su radili efekte obični nemaštoviti trubaduri. Smrti su obična ispadanja i imamo jedno sečenje na pola. To je značilo upropaštavanje obično najbolje scene u FD filmu. 


I kasnije smrti nisu naročito spektakularne. Uglavnom ide krupan plan nečega što se pomera, odvrće, puca ali nekad mi se činilo da i nema puno veze sa tim što će se desiti. Likovi u filmu su i ovakvi i onakvi. Imamo dve fufice bez trunke mozga koje su tu da pokažu sisiće, imamo nekog hejtera filozofa i njegovu devojku, glavnu glumicu koja je preslatka, njenog glavnog sadruga čija najburnija reakcija je kao da mu je pas zapiškio omiljeno drvo. 


Sledećem koji ubaci ovako šablonske likove (pogotovu mislim na one dve fufice koje, kako bi po njihovim rečima ispoštovale mrtve drugove, pre sahrane idu malo u solarijum. Kao mrtvi drugovi bi voleli da njih dve izgledaju lepo. WTF!?) želim doživotni zatvor, i pod time ne mislim da bude uhapšen. Ubedljivo najgora postava likova u FD filmovima. Posle petice, za razliku od koje ima neku radnju, ovo je najlošiji film u ovom serijalu. Ok za jedno gledanje i to je to. 

Zanimljivosti:
Na filmu se počelo raditi 2003. Broj na vozu pred sam kraj filma je 081 ali kada se vidi odsjaj u ogledalu dobija se 180 što je broj leta u prvom Final Destination filmu. Filmska ekipa i glumačka postava morala se voziti 26 puta na rollercoaster-u kako bi uspešno snimili scenu. 

Naj scena:


Luis je konačno ućutkan.

Moja ocena: 4/10

Нема коментара:

Постави коментар