Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 21. децембар 2011.

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)



The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Mumija : Grobnica Kralja Zmaja
Žanr: Akcija | Avantura | Fantastika | Triler
Režija: Rob Cohen
Glumci: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello...

Priča:
Na Dalekom Istoku, Aleks O'Konel, sin čuvenih avanturista, Rika i Evelin O'Коnel, otkriva mumiju prvog imperatora dinastije Quin, koga je davno proklela veštica i koji ima sposobnost da menja oblik.

Moj osvrt:
Razlog zbog kog preskačem drugi deo je taj što sam ga davno gledao pa kada ga odgledam ponovo komentarisaću i njega. U svakom slučaju taj film mi je možda i najzanimljiviji u ovoj trilogiji. Ovaj film i nije baš najbolje prošao. Glavna stvar koja je meni zasmetala je promena glavne glumice. Mumija bez Rejčel Vajs je kao da npr. gledate Dosije X bez Džilian Anderson. Koga god drugog stavili jednostavno ne ide. 


Maria Belo je prelepa, lepo glumi, veoma je dopadljiva ali nikako nisam mogao da se naviknem na nju. Film je veoma dinamičan, priča je zanimljiva ali opet, nikako nisam mogao da se unesem u nju kao u prethodna dva dela. Što je najgore, ovaj treći deo je začinjen sa možda i dve najveće azijske filmske zvezde. Pojavljuju se mega zajebani Džet Li i ništa manje opasna ali i prelepa Mišel Jeo. Zanimljivih scena ima, pogotovu onih u kojim se penzionisani avanturisti ustručavaju da kažu da žele poći u avanturu, potom način na koji Rik lovi ribu. Ponovo tu imamo scene jurnjava, scene borbi, dosta humora koji nije tako efikasan kao u prethodnim delovima. 


Ono što je ovde sigurno bolje nego u prethodnim su specijalni efekti ali to valjda dolazi sa godinama. U svakom slučaju film je ok za jedno gledanje ali ne treba da imate velika očekivanja, pogotovu ako ste fan prva dva dela.

Zanimljivosti:
Grobnica Kralja Zmaja je inspirisana pravom grobnicom prvog vladara dinastije Quin. Kada Evelin (Maria Belo) čita knjigu koju je napisala, od slušaoca dobija pitanje da li je glavni lik romana zasnovan na njoj. Odgovor koji ona daje je "I can honestly say that I am not that person." ("Iskreno vam mogu reći da nisam ta osoba.") To je bila interna šala zbog činjenice da je ona (Maria Belo) zamenila Rejčel Vajs u ovoj ulozi. 

Naj scena:


Jetiji

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар