Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 7. децембар 2011.

Immortals (2011)


Immortals (2011) on IMDb
Kod nas nazvan: Besmrtnici
Žanr: Akcija | Drama | Fantastika
Režija: Tarsem Singh
Glumci: Henry Cavill, Mickey Rourke, John Hurt...

Priča:
Tezej je smrtnik koga je Zevs odabrao da se bori protiv surovog kralja Hiperiona koji je na pohodu kroz Grčku kako bi došao do oružja koje može da uništi čovečanstvo.

Moj osvrt:
Film 300 je imao tri glupave mane koje su na kraju krajeva bile podnošljive, zato što je sve ostalo bilo savršeno. Onda je neko došao na ideju da napravi film na isti fazon. Scene su prekopirane iz 300 ali su ih samo zakitili pa osim što sam gledao u 3D-u, ovaj film i nema neku veliku prednost u efektima. Hteli su da uzmu priču kao u 300 ali da je malo zakomplikuju. Sami su se izgubili u toj priči i napravili gomilu nelogičnosti i gluposti.


Evo malo spoilera. Obećavam, neću mnogo. Hiperion želi da uništi čovečanstvo. Bogovi mu ne stoje na putu tj. ne mešaju se u njegove sukobe. On želi da probudi Titane. Svrha Titana je da se bore protiv Bogova. Zašto bi onda budio proklete Titane. Još jedan spoilerčić. Zevs zabranjuje bogovima da pomažu smrtnicima jer će biti kažnjeni smrću. Jedan od bogova pomaže Tezeju, Zevs ga ubija. Nešto kasnije Bogovi dolaze da se bore i pomognu smrtnicima. Neću dalje o priči. Film 300 je imao nekoliko sjajnih glumaca, film Immortals ima nekoliko glumaca. 


Zevsa tumači Luke Evans čije glumačke sposobnosti cenim ali on mi nikako ne ide za tu ulogu. Izvlači ga to što su ostale bogove pronalazili po manekenskim agencijama. Od svih njih me najviše iritirala Atena koja je tu da izgleda lepo, kaže dve rečenice i prostenjucka jedno pedesetak puta. Što se tiče ostalih glumaca, Mickey Rourke dominira filmom. Tu su i Stephen Dorff, John Hurt i prelepa Freida Pinto koju baš i ne bih svrstao u kategoriju ovih iznad ali ako već Cavill glumi Tezeja, ona je sasvim dobar izbor. Film 300 je imao brutalnosti kada je to bilo potrebno, a ovaj film ih sipa na sve strane a manje više nije potrebno ni u jednoj od tih scena. 


Borbe su pokušali preslikati iz 300 ali su prilično siromašne. Setite se borbe koja se u 300 vodila na ulasku u klanac, ponavljam ULASKU u klanac, gde su Spartanci izgurali Persijance i fino ih iskasapili. Ovde imamo scenu gde zilion zlikovaca utrčava u tunel. Bitka se vodi u tunelu jedno pola sata. Zar ne bi tu trebala da se stvori gomila tela, s obzirom da je taj tunel prilično kratak i da u njega konstantno utrčavaju nova lica. Ovde se lagodno bore u tunelu bez da se guraju. U 300, kada Leonida drži govore ili bodri svoju vojsku, gledaocu prilično skoči adrenalin. Ovde Tezej drži govor dok uplašena vojska koja je krenula u beg naglo menja stav i u maniru bubnjarskog orkestra Dragoljuba Đuričića lupeta po štitovima na svaku Tezejevu rečenicu koja je obično laprdanje koje smo čuli u bezbroj filmova. 


Ono što je film 300 imao, to je golotinja. Pa što bi zaboga Immortals bio gori od njih. Ni iz čega, bez ikakvog razloga, ničim izazvana, guza Friede Pinto bljesnula je na najvećem platnu Arene Cineplexa i prilično razbudila publiku u sali. Leana Headey je pokazala grudi u 300, pa što bi Frieda bila gora od nje... paf, sevnuše i grudi. Pa kad je već gola, što je Tezej gori od Leonide... Shvatili ste već. Kada je već Tezej tu, pa mora biti i Minotaur. On je ovde čovek nešto većih dimenzija koji nosi kacigu bika i bezrazložno reži. Titani stoje u kutiji i jasno se mogu prebrojati. Kada izađu iz kutije, broj im je neuporedivo veći. Kutija ih je valjda dobro zipovala ili šta već... Neću dalje. Film je bio gledljiv i to je to. Sumnjam da ću ga pogledati još jednom.

Zanimljivosti:
Radnja filma je trebla biti smeštena u bronzano doba ali se jasno vidi upotreba više metala.

Naj scena:


Bogovi VS. Titani

Moja ocena: 5/10

2 коментара:

  1. Slazem se na svaki Ovaj Komentar Cista Kopija 300
    I Niti ja niti Preprucujem nikome da gleda ovaj glupi film Immortals so Fucken Suxs lol

    ОдговориИзбриши
  2. jako glup film, pun nelogicnosti..skrnavi grcku mitologiju..

    ОдговориИзбриши