Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 26. новембар 2013.

Šta komentarisati?


Braćo i sestre, evo prošlo je mesec dana od promene režima izbora filmova. Filmovi koji su komentarisani su: Star Wars (1977), Blade Runner (1982), Smultronstället (1957) (Wild Strawberries), Gravity (2013), Fight Club (1999), The Thing (1982), Thor: The Dark World (2013), Psycho (1960), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), Jaws (1975), Memento (2000), Schindler's List (1993). Što se mene tiče, svakako ću nastaviti sa velikim filmovima i režiserima. Ipak Kjubrik, Polanski, Skorseze, Tarkovski, Kurosava, Linč i ostali zaslužuju da budu pomenuti. Moj predlog bi bio samo malo pojačavanje sa baš aktuelnim stvarima koje ispada da objavljujem samo kada idem u bioskop. Naravno u obzir uzimam sve predloge koji dobiju veću podršku. Imate priliku za diskusiju sve dok ovaj post stoji na prvoj strani na kraju čega ćemo doći do nekog željenog rezultata. Koje je vaše mišljenje o trenutnom izboru? Šta mislite o novom predlogu? Iznesite i vaš predlog ako vam se ni jedan od navedenih ne dopada.

13 коментара:

  1. samo ti daj Kjubrika i Linča :D a može i Forman ;)

    ОдговориИзбриши
  2. - The Lives of Others 2006
    - Life is Beautiful 1997
    - It's a Wonderful Life 1946
    - Scent of a Woman 1992
    - The Prestige 2006

    ОдговориИзбриши
  3. Boja purpura (1985)
    Intervju sa vampirom (1994)
    Noc na zemlji (1991)
    Natural Born Killers (1994)
    The Misfits (1961)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Više sam mislio na način izbora filmova nego na konkretne predloge ali biće uvaženo :)

      Избриши
  4. Moj predlog je mix novog i starog. Obavezno da daš kritiku na novi tj bioskopski aktuelan film i takođe klasik koji vredi pogledati. Filmove koji imaju ocenu 5 po tvom mišljenju ne vredi ni gledati a ni trošiti reči na njih jer ja sve filmove kojima si dao ocenu manju od 7 uopšte ne želim pogledati. Također šteta je što zapostavljaš inteligentnu rusku kinematografiju kad si već rezimirao korejsku znam da nisi fan Holivuda što je dupla šteta. Iskomentariši bar Staljingrad 2013 još ga nema u bioskopima ali da ti bude na prioritetnoj listi.

    Pozdrav iz Republike Srpske

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala što si se javio. Svakako mi je plan da komentarišem novije stvari koje su potencijalno vredne gledanja, znači nikakvi Persi Džeksoni i slične pizdarije. U potpunosti si u pravu što se tiče Rusa. Mislim da sam komentarisao samo Ostrov do sada. U planu su mi Tarkovski i Mihalkov za sada ali svakako sam otvoren za bilo šta kvalitetno, nebitna je zemlja porekla. Jedino nisam siguran vredi li se posvetiti Bolivudu? Tu se još dvoumim. Što se tiče moje ocene, to je baš subjektivno tako da ne bih voleo da propustite nešto što se meni možda nije dopalo a ima kvalitet. Takođe, postoji velika mogućnost da sam da visoku ocenu nečemu što je i ne zaslužuje. U principu tvoje mišljenje se poklapa sa onim što sam i predložio, novo što može biti dobro + staro što je klasik. Još jednom hvala na komentaru i na predlozima.

      Избриши
  5. Od Bolivuda uzmi za komentarisanje samo najbolje. Mislim da Bolivud nije za nas balkance ja bih ga preskočio ali pošto je ovo blog o filmovima a i ako posetioci u komentarima žele ko sam ja da sudim. Mislim da su stari indijski filmovi ako se ne varam "Seti se moje pesme" odlični kao i stari turski filmovi mada ni noviji nisu za potcenjivanje. Veruješ li da naše srpske filmove uopšte ne gledam jer su banalni,idiotski i puni psovki koje na posletku počnu iritirati koliko smo sami sebi kao narod propali. Čak mi se ni ova serija Ravna Gora ne dopada scene su predugačke a radnja minimalna,ispada da je ova serija samo nastavak Baba se češlja ali na Ravnoj Gori koju još nismo videli a ni nemce iako je Bajić stigao do 9 aprila. Takođe moj predlog je da za komentarisanje ubaciš i odlične serije Verujem da si čuo za inteligentnu seriju iz engleske kuhinje po imenu "Luther" o nekonvencijalnom inteligentnom detektivu na ivici zakona a uz to je i crnac.
    Ja se izvinjavam svima ako se neko našao uvređenim za kritiku o srpskom filmu ali ukusi su različiti a i inteligencija koju srpska i holivudska kinematografija vređa varira pa je nekom glupo ono čime se drugi oduševi.

    Samo nastavi u istom stilu ja sam redovno na blogu iako se ne javljam često (PS. imaš moj mail) jer Feeddemon uzima svaki novi post koji objaviš a pametne stvari uvek privlače pažnju.

    Da ne završim post patetično hvalospevom reći ću samo ono što bi verujem većina rekla HVALA TI ŠTO SI UMESTO NAS ODGLEDAO GOMILU GLUPOSTI NA KOJU BI POTROŠILI DRAGOCENO VREME.

    Živeo i svako dobro od Boga ti želim....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala još jednom na lepim rečima. Ravnu Goru nisam ni imao plan da gledam ali sam pogledao prvu epizodu. Mislim da Bajić nije dorastao istorijskoj temi. Previše je to iskarikirano, usiljeno i kitnjasto. Na glup način karakteriše likove (scena sa golubom, usilovani dijalog u kom lik pominje kako bi posetio Mišićevu kuću i sl.) Problem sa našom kinematografijom je to što više nemamo velikane. Verujem da imamo dobre glumce ali pogrešni dolaze do izražaja ne samo tu već u svim sferama. Gleda se šta je pitko za mase a slabo šta ima neki kvalitet. Hvala još jednom na lepim rečima. Uvek je lepo čuti da neko ceni ono što radiš :)

      Избриши
    2. Tacno je sve rekao IgorBN oko pohvala, sve ono sto mi koji cesto posecujemo ovaj blog i mislimo. Licno meni si pomogao da dosta filmova zaobidjem jer ne sumnjam u tvoje ocene.
      Elem, razmisljao sam kako bi bilo da das unapred film koji sledi.. ranije si imao glasanje pa smo mogli da predvidimo sta je sledece za komentarisanje.. mozda ne bi bilo lose da vratis i glasanje.. Slozili smo se za klasike, za Kjubrika, Linca, Formana, Hickoka.. voleo bih i da nam das i van holivudsku kinematografiju..ono najbolje od evropske kinematografije, ali naravno da ne zapostavis ove sve pomenute.

      Избриши
    3. Hvala još jednom na poverenju. Glasanje je malo nezgodno. Teško da mogu nekog sprečiti da nagovori masu ljudi da glasa za njegov izbor. Nije problem da vam dam desetak narednih filmova koje ću komentarisati ali tek ako se velika većina složi sa tim. Iskreno, na svim blogovima koje pratim ja više volim da budem iznenađen nečim što se komentariše ali opet, to je do mene. Naravno da ću se posvetiti svim kinematografijama koje izdaju nešto kvalitetno. Jedino se dvoumim oko Bolivuda ali ću i verovatno njemu ponekad posvetiti pažnju.

      Избриши