Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 8. мај 2012.

Shrek 2 (2004)


Shrek 2 (2004) on IMDb
Kod nas nazvan: Šrek 2
Žanr: Animirani | Avantura | Komedija | Fantastika | Porodični
Režija: Andrew Adamson
Glumci: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz...

Priča:
Roditelji princeze Fione pozivaju nju i Šreka na večeru kako bi proslavili njihovo venčanje. Ali oni i ne sumnjaju šta su zapravo ovi mladenci...

Moj osvrt:
Prvi Šrek je bio sjajan. Zabava je bila neprestana. Ono što ga je krasilo bio je humor koji nije samo za klince. Ovde je to donekle održano. Postoje mnoga mesta u filmu gde se taj humor pojavljuje. Klinci će preko toga preći čekajući gegove dok će nama starijima to biti veoma zabavno. Druga sjajna stvar je animacija. Oko toga su se svojski potrudili i ceo film je praznik za oči. Ovde nas upoznaju i sa novim likom koji je tek nedavno dobio svoj zaseban animirani film. Reč je o Mačku u Čizmama. On je prilično simpatičan pa će mi odluka da pogledam i taj film biti laka. 


Glumačka ekipa koja pozajmljuje glasove likovima je odlična. Edi Marfi ostvaruje jednu od svoje dve najbolje uloge. Prva mu je naravno zmaj Mušu u Mulanu, druga je ovaj simpatični magarac. Čovek je u ovim crtaćima uspeo nešto što mu u pravim filmovima nikada nije polazilo za rukom a to je da bude užasno zabavan. Majka Majersa, Džuli Endruz, Džona Klisa, Ruperta Evereta, Antonia Banderasa rado gledam i u regularnim filmovima, tako da su njihovi glasovi ovde i više nego dobrodošli. Film je takođe prepun aludiranja i referenci na mnoge bajke ali i likove i emisije iz stvarnog života. Negde su te scene odlične a negde mi se baš i nisu svidele. 


E sada zamerke. Najveća zamerka koju imam ide na račun priče koja je u najbolju ruku prosečna. Sve ove spletke i zapleti su već viđene u mnogim animiranim i običnim filmovima. Možda i to ne bi bio toliki problem da ta cela priča nije ubijala svu zabavu. Jednostavno previše pažnje je posvećeno zapetljavanju nečega što svi znamo kako će da se završi a nije naročito zabavno. Druga stvar na koju imam zamerku (osim u ovoj Naj sceni) je izbor pesama. Sve pesme su sjajne, ali jednostavno ovde su mi malo ubijale atmosferu. Ili su degradirale scenu, ili su ubijale ceo film (pesma koju peva Fairy Godmother naročito). To je to. Ovo je prilično zabavan crtać ali na žalost, mnogo slabiji od prvog dela.

Zanimljivosti:
Scenaristi prvog dela su odustali od ovog filma jer su su smatrali da je odluka producenata na čemu će se priča bazirati veoma loša. (Eto odgovora). 


Fairy Godmother je kreirana za prvi film o Šreku ali se tamo nije pojavljivala. Prvi nastavak koji je nominovan za oskara u kategoriji za najbolji animirani film. Džon Klis i Džuli Endruz su za sve scene svojih likova, glasove snimali zajedno što nije baš uobičajeno za animirane filmove. Kada Šrek i Fiona stižu u zamak, u toj sceni postoji preko 600 animiranih likova. Na Šrekovom licu, animirano je 218 mišića. Kada princeza Fiona podrigne za vreme večere, to je zaista uradila Kameron Dijaz koja joj pozajmljuje glas. Dženifer Saunders (Fairy Godmother) peva sve svoje sekvence u filmu. Na jednoj od boca fabrike koju poseduje Fairy Godmother piše Viagra.

Naj scena:


Livin' la vida loca

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар