Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

четвртак, 10. мај 2012.

Chik yeung tin si (2002)


So Close (2002) on IMDb
Alternativni naziv: So Close
Žanr: Akcija | Avantura | Komedija | Kriminalistički | Drama | Ljubavni | Triler
Režija: Corey Yuen
Glumci: Qi Shu, Wei Zhao, Karen Mok...

Priča:
Sukobi interesa dve sestre koje su plaćene ubice se komplikuju kada ih jure kriminalci koji su ih unajmili kao i ništa manje opasan detektiv.

Moj osvrt:
Braćo i sestre, ovo je film koji treba svrstati u kategoriju "za odmaranje mozga". Verujem da vam neretko dođu momenti u kojima vas mrzi da mislite. Tada vam treba ovako nešto. Pre svega akcija je na zavidnom nivou. Već smo u mnogo filmova videli kako se Azijati biju. E ovde se šibaju Azijatkinje i to ništa slabije od svojih muških kolega. Samo tu ima i jedna pozitivnija stvar. Ove devojčice svakako više prijaju oku. Naravno braćo, ovo se odnosi uglavnom na vas.


Ima tu nešto i za naše dame a to je fino akcentovana ljubavna priča. Akcione scene, uz opako šibanje sadrže i gomilu umerenih preterivanja. To se vidi još na samom početku. To nikako nije mana već ogromna vrlina filma. To podiže zabavu na znatno viši nivo. Imamo ogromnu količinu Bornov Identitet našminkanih scena od kojih su mi neke bolje nego u pomenutom hitu. Da se razumemo, nisam veliki fan Born filmova pre svega zbog hiperprodukcije takvih stvari, ali jedino što Borna izdvaja od svih je što deluje mnogo ozbiljnije i "profesionalnije". 


Ovo ipak hvata na zabavu i to radi vrhunski. Cela ta bombastična akcija je fino upakovana u mnoge estetski savršene scene. Slow motion je maksimalno ali ne i uzaludno eksploatisan. I uprkos tome što sve ovo dosta podseća na holivudske zamlate od filmova slične tematike, postoje neke stvari koje nisu baš bile očekivane tako da ovaj film razbija neke šablone u koje je lako mogao upasti. Nemam neke naročite zamerke s obzirom da je ovo pravljeno da bude zabavan filmić. 


On to upravo i jeste, neprekidna čista zabava, ništa više ali i ništa manje od toga.

Zanimljivosti:
Greška: Kada Lin i Su odlaze na aerodrom da dočekaju Jena, one gledaju na tablu sa odlaznim letovima umesto onu sa dolaznim.

Naj scena:


Epilog završne borbe :)

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар