Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 20. мај 2012.

Lucky Number Slevin (2006)


Dobitna kombinacija (2006) on IMDb
Kod nas nazvan: Srećni Broj Slevin, Dobitna Kombinacija
Žanr: Kriminalistički | Drama | Misterija | Triler
Režija: Paul McGuigan
Glumci: Josh Hartnett, Ben Kingsley, Morgan Freeman...

Priča:
Slučaj zamene identiteta stavlja Slevina u rat između dva najveća mafijaška šefa u gradu. On je pod konstantnom prismotrom i mafije i policije. U celu priču se umešao i vrhunski plaćeni ubica, gospodin GoodKat...

Moj osvrt:
Film je donekle napravljen u duhu čuvenih britanskih hitova Snatch i Lock, Stock & Two Smoking Barrels. Naravno, nije tog kvaliteta ali bez obzira na tu činjenicu, ovo je odličan film. Imamo dva sukobljena mafijaša. Njihov sukob traje decenijama. Jednog od njih glumi Morgan Frimen, drugog Ben Kingsli. Caka je u tome što imamo lika koji je na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Zamenjen je za čoveka koji duguje obojici mafijaša lovu, tako da za obojicu mora da učini uslugu. Tog lika glumi Džoš Hartnet. 


Za očekivati je da tu treba da imamo gomilu napetih situacija uz konstantnu jurnjavu, nešto kao u pomenutim ostvarenjima. Ne braćo i sestre, lik koji je u opasnosti deluje kao da mu je sve to zanimljivo. Zbog toga imamo gomilu komičnih scena, jer njegove reakcije su najsličnije onoj reakciji Bate Živojinovića u filmu Ćao Inspektore kada kaže "U sunce ti, pa ovo kao u nekom kriminalnom filmu". Tu je vrhunski plaćeni ubica koga tumači niko drugi nego Brus Vilis, kao i žestoko opičena devojka u izvođenju preslatke Lusi Lu. Još jedna pozitivna stvar je što su se lepo potrudili i oko sporednih likova. Sa skoro svakim od njih dolazi i fina doza humora. Završni rasplet cele priče je sasvim fino odrađen bez nekih isforsiranih scena. 


Nemam nekih posebnih zamerki ne film. Možda je trebao imati malo više humora, ali s obzirom na centralnu priču jasno je zašto se nisu opredelili za to. Takođe, duel između likova koje tumače Frimen i Kingsli je žestoko obećavao, pa su mogli malo više da se pozabave njihovom istorijom. Film toplo preporučujem kao finu zabavu koja će, siguran sam, prijati svakom.

Zanimljivosti:
Hartnet je živeo sa scenaristom dok je scenario bio u fazi pisanja. Kada Lusi Lu ulazi u stan i vidi Hartneta bez peškira oko struka, njena reakcija je realna jer ona nije znala za taj deo u scenariju. Nevezano za ovu scenu, ona je izjavila da se nikada nije zabavljala na snimanju filma kao na snimanju ovog.

Naj scena:


Kansas City Shuffle...

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар