Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 22. мај 2012.

The Diary of Ellen Rimbauer (2003)


The Diary of Ellen Rimbauer (TV 2003) on IMDb
Žanr: Drama | Misterija | Horor
Režija: Craig R. Baxley
Glumci: Lisa Brenner, Steven Brand, Kate Burton...

Priča:
Elen, od svog muža kao svadbeni dar dobija kuću. Ni kuća ni muž nisu ono što je mlada Elen očekivala.

Moj osvrt:
Braćo i sestre, ovaj film se nastavlja na seriju Rose Red. Ja, na žalost, to gledao nisam tako da ne mogu povlačiti neku paralelu niti pretpostaviti da li će se ovo fanovima serije svideti ili ne. Ako je neko među vama gledao seriju i film pa se zbog toga ne slaže sa nečim što sam izneo, kako bi drugim ljudima približili bolje ovo ostvarenje, neka ostavi keomentar, biću mu veoma zahvalan. 


Elem, ovo je pre svega drama. Mlado devojče očarano  i kako naši stari kažu "slepo kod očiju" udaje se za čoveka kome ne zna tamnu stranu. Ta tamna strana se sastoji u tome da čova voli prečesto da "razvija film". Kroz ceo film imamo duel devojčeta i tog čoveka, čas zbog jednih čas zbog drugih stvari. Oni se nastanjuju u kuću po imenu Rose Red, i ta kuća ima svoju narav. Na to nas samo povremeno podsete. Nekako, sve je u filmu nedovršeno. Malo se dešava jedno, pa malo drugo, pa malo treće. Kao da je svaka scena serija za sebe. Uopšte se ni na čemu ne potencira pa zbog toga ceo film je toliko mlak. Odjednom se saznaje da kuća ima svoju narav i sve vezano za to traje 2 minuta. 


Odjednom se saznaje da žene nestaju, i to traje u par scena po nekoliko minuta, pa naprasno saznamo da su ljudi tu u opasnosti pa minut kasnije oni kreću da beže... Kako možeš da napraviš ikakvu atmosferu kada sve na što se baziraš traje po nekoliko minuta, kada svaku bitnu stavku saopštiš i rešiš u par trenutaka. Onda opet, o mnogim stvarima se priča a ništa se ne vidi. Ok, razumem da nije postojao neki veliki budžet, ali mogli su barem par sekundi prikazati kako se nešto gradi na toj kući kada se već toliko potencira na tome. 


Opet, s obzirom na budžet, sve ovo izgleda lepo. Kuća, okruženje, scene, sve izgleda sasvim fino tako da većina stvari prija oku. Gluma je podnošljiva. Ono što može biti fina navlakušica za fanove, svi potenciraju kako je Stiven King scenarista ovog ostvarenja. To baš i nema veze sa istinom. Stiven King je samo napisao likove, ali čak i da je film rađen po nekom njegovom delu, to opet ne mora da bude garant uspeha. Nisam ni očekivao puno od ovoga, ali ipak je ovde bilo potencijala za nešto više. Ovako, ovo je jedan mlak filmić koji i nije tako loš za ubijanje vremena.

Zanimljivosti:
Glavnog batlera u filmu glumi Ridli Person po čijoj knjizi je film pravljen.

Naj scena:


Senke...

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар