Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 17. фебруар 2013.

Knjiga Satera Kejna - Blog o Horor Filmovima



Braćo i sestre, još kao klinac sam bio veliki zaljubljenik u horor, voleo sam bilo šta što me zastraši nikada ne razmišljajući zapravo da li je nešto dobar film ili ne. Sasvim slučajno, jednog dana sam nabasao na blog hororfilmovi.blog.rs i krenuo da ga čitam od prvog posta do poslednjeg. Nije fazon bio samo u tome što je te tekstove bilo lako čitati, nije fazon bio ni u tome što je lako prihvatiti mišljenje ponegde i toliko drugačije od onog koje sam izgradio, fazon je bio u tome što sam konačno počeo razumevati i učiti horor, što sam otkrio da u hororu treba pre svega da gledam film, što sam pronašao Prajsa, Kašinga, Lija... Još jedan rezultat toga je što, braćo i sestre, vi sada čitate moje pisanije, jer poštovani kolega je upravo razlog zbog kog radim ovo što radim. Njegov blog sam pronašao u momentima kada je on prestao sa radom a kako sam želeo da se pisanje nastavi a to se nije događalo, sam sam odlučio da pokušam nešto slično. Pronašao sam posle i HorrorHr, i Frogbros i Cultofghoul, kasnije je i još jedan kolega pokrenuo hororsf blog, i sve je to odlično, svi ti blogovi su nešto što redovno volim da čitam i pratim, ali hororfilmovi.blog.rs je uvek bio nešto posebno za mene. Mogu slobodno da kažem da sam svaki post pročitao najmanje 2 puta. 


Poštovani kolega je potom nastavio sa pisanjem i u tom periodu objavljen je na njegovom blogu i jedan moj tekst na šta sam posebno ponosan. Na žalost, on je obustavio pisanje nešto kasnije. Kako sam lako ostvario kontakt sa njim, mogu vam reći da je on osoba koja ima gomilu sjajnih ideja, gomilu dobrih stvari koje može podeliti sa nama, ali kako u ovoj zemlji ideje baš i nemaju plodno zemljište na koje bi ih sadili, činilo mi se da je on prilično demoralisan tim. U nameri da ga ubedim da se vrati poslu na bilo koji način, da ne odustaje od ideja, ponadah se da će se već naći rešenje koje će biti dobra osnova za ostvarivanje ideja koje ima. Braćo i sestre, ne znam da li je on napokon skontao da je posao koji je radio odličan i da na osnovu njega može da proširi svoje ideje, da li je shvatio da ipak ne može bez pisanja, ne znam... Ono što znam i ono zbog čega sam zadovoljan je to da se on vratio pisanju. Verujem da će ovo obradovati mnoge ljude koji su ga ranije i pratili. A ako slučajno to niste radili a ljubitelj ste horora, onda znate šta vam je činiti. Uz to što se vratio, rešio je da se i preseli, tako da sada njegov blog nosi potpuno originalno ime. Braćo i sestre, svima preporučujem da posetite http://bookofsuttercane.blogspot.com/ . Ako ste fan horora, ovo će biti praznik za vas, ako ste novi u hororu, ovo će biti bukvar. U svakom slučaju svi ćete biti bogatiji za pisanje čoveka koji se potpisuje imenom najvećeg glumca horora ikada. Uživajte.

4 коментара:

  1. nisam vise anoniman :D18. фебруар 2013. 20:11

    Eto,ime tog bloga je znak da trebas konacno da recenziras In the mouth of madness. :D

    ОдговориИзбриши
  2. @ Outsider
    Puno hvala na ovim lepim rečima kojima si predstavio moj blog. Zaista je milina saznati da je neko u ovim mojim osvrtima pronašao inspiraciju za svoj rad.
    Nadam se da nisam zarđao posle svih tih pauza, a i manjka vremena koji je konstantan. Veliki pozdrav i sve najbolje u daljem radu ;-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Naravno da nisi zarđao. Tvoji komentari sadrže suštinu, sadrže mišljenje i dovoljan broj informacija. Sve što hoću da pročitam - tu je. Što se tiče vremena, ne opterećuj se. Kad ga pronađeš, piši. Već imaš finu bazu horora, pokrio si dosta bitnih tako da je svaki tvoj tekst kad god ga napišeš dobrodošao.

      Избриши