Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

четвртак, 2. август 2012.

The Hive (2008)


The Hive (TV Movie 2008) on IMDb
Žanr: Horor | Naučna Fantastika
Režija: Peter Manus
Glumci: Tom Wopat, Kal Weber, Elizabeth Healey ...

Priča:
Kada mravi, ispoljavajući do sada neviđeno ponašanje, prekriju celo ostrvo, specijalni tim je pozvan da se sukobi sa njima.

Moj osvrt:
Ja razumem da ljudi ne znaju neke stvari o mravima, da ne znaju šta je binarni kod, da ne znaju neke stvari iz biologije ali ako praviš film, barem se informiši o nečemu odatle. O ovom filmu ne vredi nešto posebno pisati. Radnja vam je data, ja ću nabrojati nekoliko gluparija prve vrste, čisto da vidite o čemu se radi. Filmu neću dati 1 samo iz razloga što me je propisno nasmejao svojim glupostima i nije uspeo da me iznervira. 


Evo nekih od bisera: Recimo imamo situaciju u kojoj mrav ulazi čoveku u uho i u zavisnosti gde ga ujede utiče na njegov nervni sistem i njegove odluke. Potom, mravi se kreću u grupama, što i nije loša ideja, ali oblike koje oni formiraju mogao je da smisli samo neko bez dve čiste u glavi. Mislim, milijardu mrava formira ogromnog mrava koji nema nikakvu funkciju jer čoveka ujeda pojedinačni mrav. Zamislite, braćo i sestre, da imamo 20tak dobermana koji se popnu jedni na druge i formiraju veliko pseto. To bi im sigurno olakšalo kretanje, zar ne? No, to nije najgora stvar. 


Imamo scenu u kojoj velike grupe ovih životinjica ulaze i izlaze u kocku koja je naravno kreirana od njih samih. Kocka ima i unutrašnju strukturu tj podeljena je na mrežu manjih kocki. Mravi imaju sposobnost da svetlucaju. Tako da, pomoću tog mehanizma svetlucanja u kocki imamo situaciju kada mrav svetli ili ne. Ako već ne znate, verujem da ste čuli za binarni kod koji se sastoji od jedinica i nula. Mrav svetli - jedinica, mrav ne svetli-nula. Dakle, mravi ulaze u tu kocku i svetljenjem prenose binarni kod koji ustvari predstavlja informacije, tako da mravi formiraju od sebe jedan veliki računar. Ako ovo nije ideja za oskara, ja ne znam šta je. 


Što se otalih stvari tiče, priče, glume, likova, sve je to jadno pa negde i  ispodprosečno. "Čuvenim" ostvarenjima poput Mega Shark vs. Giant Octopus, Piranhocobra, Megalodon, Three Headed Shark Attack, Dinoshark, Sharktopus... slobodno dodajte i The Hive. Kao komedija, ovo bi vredelo nešto više. Ovako, kao i navedeni filmovi, može samo da vas fascinira količinom gluposti.

Zanimljivosti:
Evo još jedne greške: Jedan od likova koristi audio mikser da bi kontrolisao video monitor.

Naj scena:

Pomenuti računar.

Moja ocena: 2/10

Нема коментара:

Постави коментар