Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 25. јул 2012.

Tropic Thunder (2008)


Tropic Thunder (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Tropska Oluja, Tropska Grmljavina
Žanr: Akcija | Avantura | Komedija
Režija: Ben Stiller
Glumci: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr....

Priča:
Kroz seriju čudnih slučajeva, glumci koji snimaju ratni film moraće da postanu odistinski vojnici...

Moj osvrt:
Ben Stiler u još jednom pokušaju da napravi dobru komediju. Krajnji rezultat je po mom mišljenju, još jedan lagani neuspeh. Ne samo da je čovek precenjen već ono što je najgore, njemu ni jednom ne uspeva da me nasmeje. Aplauz za nekog ko sebe smatra komičarem. Uz There Is Something About Marry, Cable Guy, Night At The Museum 2, i vrhunski glupavi Zoolander, smeštam još jedno njegovo nedelo. Nisam još pogledao Fokerove pa se tu iskreno nadam da je uspeo ubosti nešto kako valja, a ta nada se bazira na tome što on nije režiser filma. Što je najgore, ovaj filmić je imao odličan potencijal. 


Prvo, priča je bila odlična. Nekolicina glumaca koji misle da snimaju ratni film upadaju u realnu opasnost a nesvesni su toga. Šta bi tu trebao da učiniš da napraviš nezanimljiv film - jednostavno, da budeš Ben Stiler. Glumačka ekipa je sasvim dobra što je bio još jedan plus i još jedan garant da će ovo uspeti. Džek Blek je neko ko retko omane u komediji, ovde on tek povremeno bljesne. Robert Dauni Džunior kao Iron Man je izazivao salve smeha. Ovde kadkad uspe da nasmeje gledaoca ali njegovi "tripovi" su ovde suviše bezvezni da bi me zasmejali. Brendan T. Džekson dostavlja upravo ono što se od njega očekivalo a to je da bude tamo neki lik koji će povremeno reći nešto. 


Zašto Dauni Džunior i Blek nisu uspeli da podignu film na viši nivo? Zato što je u prvi plan Stiler izbacio jednog od najvećih promašaja među glumcima komičarima - samog sebe. Njegove priče, njegovo psihičko stanje i već viđeni fazoni ne mogu da izazovu ni jedan prokleti "ha ha" momenat. Ako njegova gluma retardiranog momka i beskrajno razglabanje o tome kako je on tog retarda odglumio vama zvuče kao nešto što biste rado gledali, onda je Stiler pravi komičar za vas. 


Ako ipak tražite nešto inteligentnijeg ili urnebesnijeg humora, u ovom što do sada pogledah sa njegovim imenom, nećete naći ništa od toga. Ok, nije sve tako crno. Imamo odličnog Toma Kruza, imamo odlične najave filmova, imamo scenu u kojoj Stilerov lik misli da rukuje rekvizitom i imamo ovu Naj scenu. Za makar prosečnu komediju - premalo.

Zanimljivosti:
Dauni Džunior je u početku odbio ulogu jer mu se činilo da je ona nekorektna prema afro-amerikancima. Stiler je izjavio kako je ideju za ovaj film razvijao 8-10 godina. On je izjavio da je lik koga tumači baziran na Silvesteru Staloneu. Oven Vilson se trebao pojaviti u ulozi Rika Peka ali posle njegovog pokušaja samoubistva, Stiler je ulogu dao MekKonahiju.

Naj scena:


Spidman se unosi u ulogu ne sumnajući da je u smrtnoj opasnosti.

Moja ocena: 4/10

2 коментара:

  1. Tropic Thunder sam gledao dva ili tri puta, od toga prvi put u bioskopu, i jeste, imao sam utisak neiskorištenog potencijala, ali daleko da ga ne vredi pogledati pre svega zbog nekoliko urnebesnih scena parodija filmske industrije. Možda ti ne odgovara smisao za humor Ben Stilera pa si bio više kritičan i to nije ništa loše, koliko ljudi toliko ukusa :) Mišljenja sam da je najveće razočarenje u filmu Jack Black, ali ne njegovom krivicom.
    Takođe pomenuti Cable Guy mi se izuzetno sviđa i jedan je od boljih filmova u opusu Jim Carreya.
    Pozdrav za tebe!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav. Hvala na komentaru. Komedija je baš specifičan žanr tako da tu baš ima različitih ukusa. Ja sam više za Pajtonovce, Beni Hila, Rouena Atkinsona, Mućke, Crnu Guju, Nepristojne Ljude i taj tip humora. Stiler kao Stiler je za mene jadan glumac i očajan komičar, a ono što valja u njegovim filmovima, obično iznesu drugi. Cable Guy je verovatno nešto najbolje što je iznedrio ali to je verovatno zato što se on i ne pojavljuje tamo. Mada moram da priznam, ova uloga iz Tropic Thunder mu možda i najviše odgovara, ali je trebao više ostati u fazonu akcione zvezde a ne lika koji je glumio retardiranog klinca.

      Избриши