Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 8. јул 2012.

Babylon A.D. (2008)


Babylon A.D. (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Operacija Vavilon
Žanr: Akcija | Avantura | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Mathieu Kassovitz
Glumci: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry ...

Priča:
Plaćenik koji je van posla, preuzima visokorizičan posao da preveze ženu iz Rusije u Ameriku. Ono što on ne zna je šta ta žena nosi sa sobom, ko je traži i šta ona predstavlja.

Moj osvrt:
Odmah ću reći da nisam oduševljen ovim filmom iako ću ga uglavnom hvaliti. Da se ne lažemo, film u kom lik koga tumači Vin Dizel, Brus Vilis ili tako neki opaki bata, preuzima neki rizičan posao u kom ima sve šanse da okonča svoje bivstvovanje je nešto što svi rado gledamo. E sada, ako ste tip koji će od ovakvog filma očekivati nešto ozbiljno, sve šanse su da ćete na kraju biti prilično nezadovoljni. Ja nikako ovde nisam očekivao loš film i dobio sam sat i po odmaranja mozga. 


Pošto imamo Vin Dizela, za očekivati je da je on prilično zajeban, za očekivati je da će on to prikazati na mnogim mestima tako da ni tu nećete biti razočarani. Meni se to na jednom mestu činilo i suvišnim ali 'аjde sad, ako već imaš V.D.-a, koristi ga maksimalno. S obzirom da je reč i o naučnoj fantastici, to se ovde naravno prikazuje kroz tehnologiju i to je to. Nema neke velike smetnje da se ovaj film smesti i u sadašnje vreme ali sa ovakvom pričicom ipak je budućnost ono što bolje prija glavi. Stanje u svetu čak nije loše ni predstavljeno i postoje neke scene koje su zaista ok. 


I sama pričica vezana za devojku oko koje se sve vrti je sasvim fino složena. Jednostavno, išli su metodom, male ideje - manje problema tako da i ovo što nam je servirano uopšte nije loše. Iako će gledalac saznati najbitnije za nju, opet su nam u finalu sačuvali malo iznenađenje. Kada kažem "u finalu" ne mislm na sam kraj. Sam kraj, koliko god bio originalna i opičena ideja, ipak je prevodnjikav zbog svoje patetične poruke. 


Bez obzira na to, za jedno gledanje, ovo je sasvim solidan filmić.

Zanimljivosti:
Kada je film prikazan, vidno nervozni Metju Kasovic, inače režiser ovog filma, izjavio je kako je ovo jedna jadna epizoda serije "24". On je rekao da se Twentieth Century Fox toliko mešao da nije uspeo ni jednu scenu da snimi kako je želeo i da nije mogao da ispoštuje scenario zbog njihovih zahteva. Film je zasnovan na knjizi "Babylon Babies" koju je pisao Maurice G. Dantec. Vin Dizel je odustao od glavne uloge u filmu Hitman da bi glumio ovde.

Naj scena:


Početak/Finale

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар