Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 20. март 2012.

Trespass (2011)


Trespass (2011) on IMDb
Žanr: Kriminalistički | Drama | Triler
Režija: Joel Schumacher
Glumci: Nicolas Cage, Nicole Kidman, Cam Gigandet...

Priča:
Dok ih kidnaperi drže na nišanu, muž i žena saznaju mnoge tajne koje su krili jedno od drugog.

Moj osvrt:
Ono glavno počinje prilično brzo. Kidnaperi dolaze, traže lovu, dijamante ili šta već. U prvom momentu sam pomislio "O ne, još jedan film sa kidnapovanjem, pa šta tu novo još mogu da nam pruže?" E pa mogu braćo i sestre. Pružili su nam jedan običan bućkuriš. U momentu kada Kejdž počinje da se nadmudruje sa kidnaperima, pomislio sam da će ovo biti skroz dobro ali film ima jedne te iste stvari koje se ponavljaju od početka do kraja. Non stop se smenjuju situacije u kojima pomislite da kidnapovani imaju prednost u odnosu na kidnapere, pa opet ih ovi onemoguće u tome, i tako do besvesti. 


Film konstantno pokušava da bude napet ali mu u tome uspeva kao i našim političarima da budu moralni, tako da umesto napetog filmića imamo nešto što konstantno ne koristi ni jednu priliku da dostavi nešto dobro. Još jedna stvar koja nervira su preokreti. Kao mislili smo jedno pa je ispalo drugo. To se svodi na sledeće: Potpuno me nije bilo briga za ovo prvo pa zašto bih se sada štrecao zbog ovog drugog. Ili možda: Nisam znao za ovo prvo pa ovo drugo nije ni preokret. Tako da stvari koje vas čak možda i iznenade, neće predstaviti neko iznenađenje.


Što se tiče ovih tajni i odnosa između muža i žene, oni su pucnji u prazno. Jedina stvar koja je filmu uspela, to je da ne bude dosadan, iako se opasno približio tome. Polovičan film, polovična ocena.

Zanimljivosti:
Ovo je film koji je najbrže dospeo iz bioskopa na video. Budžet mu je bio neverovatnih $35.000.000 a zaradio je samo $24.094 pa je posle deset dana povučen iz bioskopa. Snimanje je bilo prekinuto jer je Kejdž želeo da glumi jednog od kidnapera ali je posle promenio odluku.

Naj scena:


Nadmudrivanje. Momenat u kom pomislite da ovo možda i neće biti tako loš film

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар