Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 28. март 2012.

The Scorpion King: Rise of a Warrior (2008)


The Scorpion King: Rise of a Warrior (Video 2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Kralj škorpija: Uspon ratnika
Žanr: Akcija | Avantura | Fantastika
Režija: Russell Mulcahy
Glumci: Michael Copon, Karen David, Simon Quarterman...

Priča:
U drevnom gradu Akkad, Matajas odrasta u ponosnog sina Ašura, kapetana vojne jedinice Crnih Škorpiona. Kada sam uprkos protivljenju oca poželi postati član odreda, dešava se tragedija koja menja Matajasov život...

Moj osvrt:
Buhahahahahaha. O čoveče, sada sam video sve. Ni prvi deo filma nije bio naročito inspirativan. Kopirajući zilion drugih stvari napravljeno je nešto što je donekle i zanimljivo, imalo je Rocka i par simpatičnih scena. A ovo je prevršilo svaku meru. Film je pravljen na sledeći način. Scenario nije postojao, u to budite sigurni. Išlo se scenu po scenu i recimo da su u svaku scenu ubacili sve što su mogli. Verovatno su imali bazu svih ovakvih filmova i u svakoj sceni je ubačeno BUKVALNO sve što postoji u njima i što im je palo na pamet. To u početku ne smeta jer vam je jasno da niko sa dva grama mozga nije učestvovao u pravljenju ovoga, ali kasnije već nervira. Odjednom se menjaju stvari, odjednom se pojavljuju novi događaji, nova pravila, novi likovi. Gomile mitologija, istorijskih činjenica, bajki su izmešane. Bravo za nepismene likove koji u isti film ubace Minotaura, podzemni svet, Damaklov Mač, Kralja Sargona, Hamurabija... 


A likovi, braćo i sestre... to tek treba videti. Recimo da imamo troje bitnih, prvi je emo (budući Kralj Škorpion), druga je devojčica ovog emoa, jedna od onih devojčica koje se slikaju ispred ogledalca u kupatilu i kojoj je vrhunac mučenja kada joj pukne nokat, i imamo jednog lika koji užasno liči na Džastina Timberlejka a ponašaa se kao neko ko želi biti Džastin Timberlejk. Dakle ceo film pratimo ovog emoa, facebook devojčicu i Timberlejka kako prolaze kroz filmove o Odiseju, Jasonu i Argonautima, Perseju, Indijani Džons, Konanu, Beastmasteru i još desetak hiljada drugih. 


A gluma, braćo i sestre. Mislim da bi prvih dvadesetak ljudi koji pročitaju ovaj post bio kvalitetniji kasting od ovog njihovog. Preskočiću preglumljivanje ostalih glumaca, zadržaću se samo na ovoj trojci koja glumi u sledećem fazonu: Emo - da li sam dovoljno tužan a u isto vreme i neverovatno zajeban; Facebook Devojčica - Da li dovoljno dobro izgledam da se slikam pored veš mašine; Džastin - Bože, da li sam dovoljno Džastin. Još kada vam kažem da je ovaj Džastin najpodnošljiviji, onda zamislite kakvi su svi ostali. Ako već ne postoji dovoljno novca za neke opake efekte, čemu tolika nepotrebna eksploatacija CGI-a. Ne znam šta je smešnije, pojave nekih živuljki, čudovišta ili promene okoline. Dijalozi su takvi kao da su snimani razgovori rasprava, hvaljenja i udvaranja srednjoškolaca, a uz to kao da postoje situacije gde su morali izgovoriti nešto bez obzira što to sve deluje retardirano. 


Da bih pokazao očaj svega navedenog, spoilovaću jednu kratku scenu: Naša trojka propada kroz pod i upada u zatvor. U zatvoru su likovi koji su tu predugo. Kada se kapija zatvora otvori, ona vodi u lavirint sa Minotaurom (WTF). Zašto Minotaur ne bi mogao da dođe, otvori tu kapiju koju očigledno nije teško otvoriti i pokolje ove jadnike? E sada, naš emo je naravno mudadžija koji prvi kreće u okršaj dok mu se ostali smeju. Međutim, utvrdi se da je među tim ostalima bivši poznanik oca našeg emoa i on očas posla diže moral ljudima i svi kasnije kreću na Minotaura.


Naravno, nešto ranije su otišli emo i facebook girl. (na slici) Oni idu hodnikom koji je krenuo od onih vrata, ima samo jedan smer i ne račva se nigde. Odjednom se čuju urlici ispred i iza naših likova, oni se naravno trgnu i okrenu, i onda sledi da emo pita fb devojčicu "Did you hear that". Šta da vam kažem braćo, ovo je toliko glupo da nije čak ni film za decu. Iz dečije ljubavi prema ovakvim sranjima poklanjam mu dvojku, mada nisam baš siguran da bi mi se ovo dopalo i kao klincu.

Zanimljivosti:
Dvejn Džonson je odbio da glumi u ovom filmu. Sledeću zanimljivost ću vam ostaviti na engleskom jer ukoliko je prevedem, izgubiće draž koju ima: This film is a prequel to a prequel of a sequel of a remake. That is, it is the prequel to The Scorpion King, which is a prequel to The Mummy Returns, which is a sequel to The Mummy which is a remake of The Mummy(1932).

Naj scena:


Neka scena vredna pažnje ne postoji ali pošto sam umro od smeha kada sam video glavnog negativca, tu scenu biram za najbolju.

Moja ocena: 2/10

Нема коментара:

Постави коментар