Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 12. фебруар 2012.

Paranormal Activity 3 (2011)



Paranormal Activity 3 (2011) on IMDb
Kod nas nazvan: Paranormalna Aktivnost 3, Natprirodna Aktivnost 3, Paranormalno 3
Žanr: Horor
Režija: Henry Joost, Ariel Schulman
Glumci: Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown, Christopher Nicholas Smith...

Priča:
1988, sestre Kejti i Kristi za druga imaju nevidljivi entitet koji obitava u njihovom domu.

Moj osvrt:
Ne vredi braćo i sestre... Zaista sam želeo da mi se ovaj film dopadne. Na početku imamo mali deo priče sa odraslim sekama gde jedna drugoj donosi video-kasete koje su pripadale mami i očuhu. Odmah shvatimo da je sadržaj tih kaseta tema ovog filma. To je sasvim ok i otvara mnoge mogućnosti. E sada, kasete su naslovljene tipa, "Kejtin osmi rođendan" bla bla bla. Zanimljivo je da među kasetama imamo i takva dela tipa "Mama i očuh su nevaljali", "Duhovi među nama" ili "Brutalne smrti voljenih nam...". 


Naravno parafraziram, ali zamislite roditelje ili likove koji bi ostavili te kasete deci. Naravno seke ne gledaju te kasete već to se prikazuje nama. Generalno utisak je da je sve ovo već viđeno uz par novih fazona koji su nebitni i krajem koji je totalna kopija The Last Exorcism završnice. Gledalac skonta da nema teoretske šanse da bi seke zaboravile nešto ovakvo, da nema teoretske šanse da se priča iz prošlosti slaže sa pričama iz budućnosti i da je ovo još jedno smeće koje služi za uzimanje para. Naravno imamo i bezbroj mesta gde bi postavili pitanje zašto iko snima ovo. Mislim boriš se za život, bežiš ali se trudiš da držiš mirno kameru da ljudi vide kako si se ti negde sakrio dok ti lampa na kameri šljašti. 


Jedine strašne scene su kada vidite neku od devojčica kako se po noću muvaju po kući u svojim dugim spavaćicama. Sve ostalo je već viđeno u ranijim filmovima i to ne samo Paranormal Activity. Film jeste sigurno bolji od drugog dela ali to i nije bilo tako teško. Ako misle da sledeći nastavak bude barem prosečan, moraće da prestanu da vređaju inteligenciju gledaocima. Ako nastave ovako, i original može da izgubi svoju vrednost jer nastavci ga samo vređaju.

Zanimljivosti:
U ovom filmu vidimo momenat u kom je nastala Kejtina slika koja se pojavljuje u prva dva filma. Kao i u prethodnom Paranormal Activity, neke scene iz trejlera ne postoje u filmu. 

Naj scene:

Devojčice u mraku

Moja ocena: 4/10

Drugo Mišljenje: Paranormal Activity 3 (2011)

Нема коментара:

Постави коментар