Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

понедељак, 6. фебруар 2012.

The Mummy Returns (2001)


The Mummy Returns (2001) on IMDb
Kod nas nazvan: Povratak Mumije
Žanr: Akcija | Avantura | Fantastika
Režija: Stephen Sommers
Glumci: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah...

Priča:
Imhotep se ponovo budi. Cilj mu je da vaskrsne i ubije Kralja Škorpiona kako bi postao zapovednik Anubisove vojske i osvojio svet...

Moj osvrt:
Po mom skromnom mišljenju ovo je najbolji film u serijalu Mumija, uključujući i film o Kralju Škorpionu. Mnogo mi je dinamičniji, ima više vratolomija, humor je i dalje na nivou i likovi su mi još bolji nego u prvom delu. Pre svega tu mislim na simpatičnu Evelin koju tumači prelepa Rejčel Vajs. Njen lik koji je bio prilično trapav u prvom delu, ovde bez problema ulazi u svaku frku. S obzirom da je ona jedan od glavnih likova, to naravno otvara prostor za još više akcije. 


Sama priča mi je dopadljivija nego u prvom delu jer kao protivnike nemaju samo Imhotepa, već i žestoko opasnog Kralja Škorpiona i jezivu Anubisovu vojsku. Kao i u prvom delu i ovde imamo gomilu specijalnih efekata koji su mnogo bolji što je očekivano s obzirom na noviji datum ovog filma. Naravno da ima i propusta. Najbezveznija stvar je što su kao neki likovi reinkarnacija nekih bitnih istorijskih likova i što su kao neki drugi sudbinski ratnici a svi ti "neki" ispadnu ovi naši likovi. Ali dobro, u ovakvom filmu takve sitnice su zaista nebitne jer praktično ničemu i ne služe. 


Što se tiče glume ona je sasvim ok pri čemu je Brendan Frejžer, koji je inače glavni lik, sigurno najlošiji glumac ali i takav on je neverovatno dopadljiva budala koju rado gledam u svakom komičnom filmu. Moji favoriti su naravno Rejčel Vajs, i zbog glume i zbog lepote i Arnold Voslo koji mi je prilično upečatljiv lik. U svakom slučaju film je stoprocentna zabava i toplo vam ga preporučujem.

Zanimljivosti:
U sceni sa džinovskim talasom morali su dodavati specijalnim efektima nove litice kako bi sakrili posmatrače koji su prisustvovali snimanju. Zgrada koja je korišćena kao Britanski Muzej je Londonski Univerzitet. Muzej je tada bio u fazi rekonstrukcije i nije bio dostupan za snimanje. 


Zatvaranje Londonskog Mosta je specijalno dozvoljeno za potrebe filma. To je moralo biti urađeno na kratko vreme zbog velikih saobraćajnih gužvi. Dizajn haljine Anak Su Namun je potpuno isti kao njene tetovaže u prvom delu. Arnold Voslo je brijao celo telo dva puta dnevno jer nije mogao da podnese bol depilacije. Brendan Frejžer je slomio pršljen, rebro i povredio koleno na snimanju dok je Dvejn Džonson dobio sunčanicu i otrovao se hranom. 

Naj scene:


Završnica

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар