Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 5. фебруар 2012.

Deception (2008)


Deception (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Obmana
Žanr: Kriminalistički | Drama | Misterija | Triler
Režija: Marcel Langenegger
Glumci: Hugh Jackman, Ewan McGregor, Michelle Williams...

Priča:
Računovođa se pomoću svog prijatelja advokata upoznaje sa tajnim seks klubom poznatim kao Lista. Ali u tom novom svetu on ubrzo postaje glavni osumljičeni za nestanak jedne žene i multimilionersku pljačku.

Moj osvrt:
Kada se pravi film koji je prepun prevara tu zaista treba biti stručnjak. Nipošto ne smeš gledaocu otkriti neki bitan detalj jer to onda postaje kao red naslaganih domina, oboriš jednu i sve ostale odoše u tri lepe. Npr. ako imaš scenu gde neko treba da izvrši neku "slučajnu zamenu" torbi, nećeš staviti ruku prevaranta u krupan plan zato što gledalac ne treba da bude svestan tako rano šta se dešava. E to je ovde glavni problem. 


U filmu treba da postoji mnogo prelomnih momenata, ali nesposobni filmotvorci nisu ništa od toga uspeli da nam sakriju. Film zbog toga žestoko gubi na kvalitetu. On je prilično gledljiv ali ga gledate čisto da potvrdite da će se desiti ono što očekujete. Gledate ga i zbog Džekmana i MekGregora koji su ovde zaista sjajni ali ni njihova gluma ne može da digne ovaj film na neki zavidan nivo. U principu jedina originalna stvar je ovaj seks klub ali to je lagano moglo da se provuče i u nekom porno filmu tako da ga ne smatram za neko veliko dostignuće. Da su neke prelomne scene veštije skrivene, ovde bi imali jedan opak triler. Ovako, iako prilično zanimljiv, on je sasvim prosečan. 


Svi ti elementi prevara, zamki, smrtnih opasnosti su već viđena stvar. Siguran sam da će ljudima koji nisu gledali mnogo takvih filmova ova misterija biti sasvim dobra. Meni koji sam prostudirao sjajnu Nowhere Man seriju ovo je bila samo lagana razbibriga od stotinak minuta. Nešto što je zanimljivo jednom pogledati i to je to.

Zanimljivosti:
Prvi naslovi dati ovom filmu su bili The List i The Tourist. Film je sniman sedam nedelja.

Naj scena:


Nestanak devojke posle kojeg se misterija komplikuje

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар