Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 26. фебруар 2012.

Gamer (2009)


Gamer (2009) on IMDb
Kod nas nazvan: Gejmer
Žanr: Akcija | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor
Glumci:Gerard Butler, Michael C. Hall, Ludacris...

Priča:
U budućnosti, u igri kontrole uma, osuđenici na smrt su prisiljeni da se bore u ratnom okruženju. Osuđenik Kejbl kojim upravlja Sajmon, vešt tinejdžer, mora da preživi trideset sesija kako bi bio slobodan.

Moj osvrt:
A sada o filmiću koji se bazira na rialiti šou. Rialiti je u nas Srba dobro znana zabava za slaboumne. Zašto to tako definišem? Ja ne mogu da zamislim da iko pametan gleda gomilu retarda po Farmama, Velikim Bratovima, suvokitim domaćinima koje treba oženiti, svadbama od 48 sati, ceo omaž prepun Kalinića, Amidžića i likova od kojih mi iskreno pozli, pa onda i glupavim Kardašianima, mejkoverima ... To je sadržaj bez imalo mašte koji vređa inteligenciju onima koji je imaju. Ali ideja iz Gamera uopšte nije loša. 


Zamislite da možete upravljati nekim u igri koja podseća na Counter Strike. Ok braćo i sestre, nisam baš toliko bolestan da želim to. Ali iako u Srbiji možda nemamo puno osuđenika, imamo mi braćo mnogo bolje kandidate... Zamislite sada da je taj neko kime upravljate neka od naših zadriglih, užirenih svinja iz skupštinskih klupa...  Priznajte da vam je to malo zagolicalo maštu. Što je najbolje izbor je ogroman da prosto ne znaš ko bi bio tvoj avatar. Da li bi srljali u najveća moguća sranja ili bi taktički čuvali guzu lika kojeg vodite, to ostavljam vama na razmišljanje. To je ono što valja u ovom filmu i zbog toga sam mu dao ocenu koju možda i ne zaslužuje. Uz tu ideju jedino što valja je negativac. Ne mislim naročito na lik negativca ali Majk Hol, nekima od vas dobro poznat iz serije Dekster, brilijantno iskazuje zlo svog lika. Generalno, ostale stvari u filmu su sranje. 


Očigledno su bili inspirisani Robokap filmom jer imaju taj pristup da prikažu budućnost na sličan način. Jedina stvar je što je to u Robokapu prikazano na blesav način pomoću vesti i reklama. Ovde je to užasno iritantno i očajno predstavljeno. Naročito u sceni kada se javljaju devojčice koje za silne milione žele otkupiti Kejleba kako bi ih "napunio svojim semenom". U tom momentu sam poželeo da se ta devočicina želja ispuni scenaristima, ali da umesto Kejleba (Batlera) bude Djimon Honsu ili neki sličan tamnoputi obdareni dečkić. Praktično sem ove igre, film vas generalno neće zanimati. Meni je to bila blesava ideja, zbog ideje sam mu dao zadovoljavajuću ocenu. Sve ostalo je za zaborav.

Zanimljivosti:
Majkl Hol je predložio Sema Vitvera za ulogu koju on igra.

Naj scene:


Igra. Zanimljivo pogotovu ako ste i sami gejmer.

Moja ocena: 6/10

4 коментара:

  1. Lijepo je rekao moj profa iz srednje:"Najveći genocid na kulturu srpskog narada ucčinila je PINK televizija"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nestaće kad tad... (mislim ta televizija)

      Избриши
    2. Eh moj Moviemanu ne budi tako naivan.Ta televizija će trajati sve dok debila ima a što je debila više ona postaje sve popularnija.

      Избриши
    3. Sistem nikada nije bio isti kroz decenije i vjekove. Sve se mjenja, pa će se promjeniti sistem koji kontroliše ovaj narod kao i ostalu zapadnu civilazajicu. Koja ima te takve televizije da pravi od ljudi ovce (izgleda da im je uspjelo) medijsko zaglupljivanje kad tad mora stati. I neće se dugo od naroda praviti budale. No će se napraviti normalne televizije, a ne da nas zaglupljuju kroz: farmu, parove, grandovce (mislim da narod sve manje interesuju dotične budale), takmičenja pjevača, Vice (koja nas uči o ''pravim moralnim vrijednostima'') kako se pojavila turbo folk kultura tako će nestati ;)

      Избриши