Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

петак, 13. јун 2014.

Filmski Hitovi - Godina Treća



Valjda sa godinama počneš da budeš zaboravan. Učio sam davno, iz biologije valjda, kako se sve to odvija u ljudskom mozgu i kako dolazi do toga da čovek zaboravlja. Ili sam to pročitao negde. Hm, ne sećam se. Postoje stvari koje jednostavno ne smeš da zaboraviš - recimo rođendane najdražih osoba. Ružno je tako nešto propustiti. Druga stvar koju ne smeš da zaboraviš ako si muškarac je da negde, u neki podsetnik, upišeš sve žive datume koji su tvojoj dragoj bitni. Ako tako nešto zaboraviš, može da bude prilično nezgodno. Da ne bih zaboravio zašto sam počeo da pišem ovaj tekst, reći ću da sam zaboravio da nam je 7. juna bio treći rođendan. 

Šta je obeležilo ovu godinu? Za mene naravno najbitnije je da blog polako povećava bazu čitaoca. Drago mi je da se sve više uključujete u rasprave i dajete vaše viđenje filmova. Hvala vam na svim lepim rečima, na kritikama, na korekcijama i predlozima. Nastavite i u buduće. Još jedna stvar koja je obeležila ovu godinu za mene je i rođendanski poklon dragih prijatelja. O tome možete čitati ovde. Još jedna lepa stvar je intervju koji sam dao za blacksheep.rs. To možete pročitati ovde

Pazi sad ovaj patetični uvod za ovaj paragraf: Kad se setim početka... pfffff. Trenutno sam u fazonu da želim ovo da radim toliko da ne mogu ni da se setim početka. Početak je bio iz zezanja, početak je bio takav da nisam očekivao da ću dogurati dovde. Početak je bio takav da sam mnooogo ljudi odbio od ovog bloga svojim slabašnim pisanjem. Dešava se da se neko vrati posle tog vremena i nije mu logično da je ista osoba pisala i ovo i ono. Šta da vam kažem na to osim hvala. Vi ste me naučili i naterali da radim ovako. Ne hvalim se, ne mislim da je ovo što radim sad neka mudrost ili neki kvalitet. Znam gde mi je mesto. Samo se hvalim time da sam vas koji ste redovno sa mnom uspeo da zadržim. Što mi izgleda neverovatno, neke ljude sam uspeo da zadržim od samog početka. Moram da zahvalim dvojcu koji mi se prvi obratio. Dimitrije, hvala što si me naterao da stvari gledam iz drugog ugla. Dimitrija i njegov bend Spunk potražite na youtubeu. Djuka, hvala što si mi možda i nesvesno dala ideju da kroz pisanje iznosim svoj stav. Djuku i njenu sjajnu ekipu potražite na blacksheep.rs. Kada god poželiš napisati bilo šta, dobrodošla si. 

Lepa stvar je kad vaša reč stigne do nekog, natera ga da razsmisli, podstakne ga na raspravu. Zbog toga moram i da zahvalim majstorima koji su uticali na ovo što radim. Naravno prvo veliko hvala Davoru Timotiću. Bez njegovog hororfilmovi.blog.rs ni ovaj blog ne bi postojao i bez njega verovatno ne bih otkrio čudesni svet Vinsenta Prajsa. Davore, hvala na inspiraciji i podršci. Potom hvala i Doktoru Dejanu Ognjanoviću koji verovatno ovo neće pročitati ali je svakako zaslužan što me je svojim pisanjem filmski i književno edukovao kao i pokazao kako možeš da hrabro i samouvereno izneseš svoj stav. Hvala i svima vama koji me čitate i koje čitam. Ne želim sve vas koje sam upoznao da nabrajam da ne bih nekog zaboravio. To ne bi bilo fer. Dugujem jedno izvinjenje Bašti Balkana jer nisam uspeo pronaći vremena da se posvetim radu i tamo. Nadam se da ćete razumeti i uvažiti ovo izvinjenje. 

Pred kraj malo tehnikalija. Što se tiče ove anketice za nove filmove, ne shvatite je isključivo. Neće uticati on da jedne filmove zapostavim u odnosu na druge. Pokazaće mi samo procentualno koliko šta želite. Možda bih mogao da ubacim i anketu šta gledati od novih filmova ali to ću uraditi samo ako se vi slažete sa tim. Sa ovom drugom anketom nastavljamo kao i do sada. Pet filmova, neodređeno trajanje ankete, pobednika spremam za gledanje i to je to. Naravno, prihvatam sve konstruktivne predloge.Pošto je sad vreme Svetskog Prvenstva u fudbalu, možda će se prorediti prikazi u narednih mesec dana ali trudiću se da ne dođe do toga. 

Nemam šta pametno reći za kraj. Prevalili smo tri godine. Nadam se da ćemo prevaliti još dosta. Ja nemam nameru da prekidam. Ne mogu garantovati da će tempo biti uvek isti. Nekada ću ubrzavati, nekada usporavati, sve zavisi od obaveza. Stavove koje imam ću uvek iznositi, naša politika će uvek biti stvar koju ću blatiti, aktuelnosti ću pominjati ako zaslužuju, đubre će uvek biti đubre, kvalitet će uvek biti kvalitet, dobar pokušaj će biti ispoštovan, ideja će biti istaknuta, vaša kritika će biti prihvaćena, na lepo ću uzvratiti lepim i ovaj tekst polako već predlazi u mudroseriju tako da se ovde zaustavljam i ostavljam još jednoj glumačkoj legendi da pokaže koliko smo godina napunili. 


Hvala vam najlepše

10 коментара:

  1. nisam vise anoniman :D13. јун 2014. 17:51

    Jbt, prodje godina dok kazes cvrc, kao da si juce slavio 2. rodjendan...Kao sto vec napisah ranije, ovi tekstovi su sve bolji, analize su sve dublje i potpuno si izgradio neki svoj, autentican, stil pisanja koji mi se jako svidja. Svakodnevno, kad dodjem sa posla, prvo pogledam Drzavni posao pa pravac na ovaj blog da vidim ima li novosti, pa tek onda resavam ostale obaveze, sto bi znacilo da je ovaj blog nekima od nas postao deo svakodnevnice sto nije sitnica. Samo rokaj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad skontaš da neko ceni ono što radiš, svakako nije mala stvar. Za mene je to zapravo nešto veliko. Hvala najlepše

      Избриши
  2. E, rasplaka me, čoveče! Srećan blogu rođendan! <3

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka čast, i da nastaviš u tom smeru :) Moram da priznam, još od prvi put kad sam video tvoje tekstove, da su mi se svideli, iako su u odnosu na ove sada nebo i zemlja tj. zemlja i nebo... I kao što neko reče, svaki put kad uključim komp, i otvorim mozilu, prvo se ulogujem na fejs i otvorim Filmske hitove da pogledam neki novi prikaz, što znači, ušao si nam u svakodnevnu naviku, a to je već izuzetan uspeh što retkima polazi za rukom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim rečima. Trudiću se i u buduće da vam dajem razlog da se vraćate :)

      Избриши
  4. Ivane, čestitam ti treći rodjendan i koristim priliku da pozelim dugovecnost bloga. Moram priznati da me, nazalost, brojne obaveze sprecavaju da redovno pratim tvoj rad, ali vidim da si izgradio sjajan odnos sa ljudima koji čitaju ovaj blog što je nešto na čemu ti zavidim. Želim ti stalnu inspiraciju i dovoljno slobodnog vremena da nastaviš započeto, a naravno i malo više horor filmova koliko god moj omiljeni žanr bio u nokdaunu... Vincent Price

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala najlepše Davore. Iskreno, uželeo sam se horora pa ću u narednim danima malo da se posvetim i tom žanru. Nakupilo se stvari koje bi valjalo pogledati, što novih što klasika. Biće opet horor jak. Azijati se kako, tako drže a doćiće vreme kad će neko skontati da horore treba praviti i za ozbiljnu publiku a ne klince koji se lože na četrdeset pet delova pogrešnog skretanja i šablonske tinejdž slešere. Ne mogu doveka prodavati isto đubre po 200 puta.

      Избриши