Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

петак, 6. јануар 2012.

X-Men Origins: Wolverine (2009)


X-Men Origins: Wolverine (2009) on IMDb
Kod nas nazvan: Iks-ljudi: Poreklo Vulverina
Žanr: Akcija | Avantura | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Gavin Hood
Glumci: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Ryan Reynolds...

Priča:
Posle pokušaja da vodi normalan život, Logan kreće da osveti smrt svoje devojke tako što će pristati na eksperiment koji od njega čini Wolverine-a.

Moj osvrt:
Sa ovim filmom zaključujem gledanje svih do sada snimljenih X-Men filmova. Krajnji utisak je da nisam naročito oduševljen ali nisam ni razočaran. Wolverine je i meni kao i većini omiljeni lik iz X-Men-a i nekako sam očekivao mnogo više. Ispostavilo se da mi upravo fali ono što su imali prethodni filmovi. U principu ovo je akcija koja se lako gleda. Priča nije epohalna i deluje kao da su je smislili dok su npr. gledali prethodne filmove. Realno sve ovo do najsitnijih detalja može da se smisli i za kraće vreme. 


Manje više je i sve viđeno: kao ga prevare da on pristane na eksperiment gde on postane neuništiv, pa kao on to skonta, pa se kao sveti, pa je to sve prepuno patetike. E kada sam već kod patetike. Nije je bilo do završnice filma, a onda su je ubacili da nadoknade za sve vreme koje je nije bilo. Mislim čemu patetična priča u akcionom filmu gde se traže samo bombastične scene. Akcija je onakva kakvu i očekujete. Sve to izgleda sjajno, eksplozivno ali nekako ne izlazi u prvi plan jer je priča prilično vodnjikava. Sa jednom čitateljkom sam skoro vodio diskusiju koji film je hronološki prvi od do sada snimljenih X-Men-a. Tu dolazimo do jednog problema. Ovaj film počinje još pre građanskog rata u Americi. Pošto je Wolverine besmrtan prolazi mnogo vremena u toku filma. Na kraju se pojavljuje profesor Čarls Ksavijer u onom starijem ćelavom izdanju, ali on stoji na svojim nogama. U X-Men: First Class smo videli da je on još u mladosti postao vezan za kolica. Tako da ovde imamo paradoks kada je u pitanju hronologija. 


Bez obzira na ove silne kritike koje sam izneo, film nije bio dosadan, neke scene su zaista dobre, gluma je sjajna, čak je i Liv Šrajber napredovao od standardnog drveta koje glumi u svakom filmu, tako da je ovo ostvarenje dobro za stotinak minuta zabave. Ove godine nam se sprema još jedan Wolverine projekat pa se nadam da će biti bolji od ovog.

Zanimljivosti:
Ovo je prvi film za koji je producent Hju Džekman. Ovo je prvi film u kom se pojavljuje mutant Gambit. Liv Šrajber je nosio odelo sa dodacima kako bi izgledao krupnije. 

Naj scena:


Završna borba

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар