Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 30. октобар 2011.

Priest (2011)



Kod nas nazvan: Sveštenik
Žanr: Akcija | Horor | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Scott Charles Stewart
Glumci: Paul Bettany, Cam Gigandet, Maggie Q...

Priča:
Sveštenik krši crkveni zakon da bi tragao za vampirima koji su mu kidnapovali nećaku.

Moj osvrt:
Ovaj film je bio žestoko najavljivan pa je bilo za očekivati da će biti spektakularan. Na žalost, mogu samo da konstatujem da nije ispunio očekivanja. U pitanju je zanimljiv film, ali ništa više od toga. Što se tiče same ideje, manje više je ovde sve viđeno. Koncept Sveštenika je nešto između Sudija u Sudija Dred filmu i Sveštenika u filmu Ekvilibrijum. Što se tiče vampira, oni su neke zveri i njima smeta sunčeva svetlost a ljudskim vampirima ona ne smeta što bi možda bilo bitno da je ovo veća priča.


Atmosfera u filmu je ok. Efekti su solidni ali jedino gde su oni vredni pomena je par slika okruženja i to je to. Što se tiče glume, Pol Betani i Karl Urban su sjajni u svojim ulogama, ostali su prosečni. U principu film je sasvim gledljiv i dovoljno zanimljiv da vam pažnja ne popusti ali ima jednu gadnu manu. Cela priča je jednostavno premala. U samom uvodu naratori su ispričali nešto i dali osnov velikoj priči. Stvari koje bi trebale biti bitne za film su manje više one koje se dešavaju usput. Tipa lik pomene u razgovoru kraljicu vampira i to što je ona epohalno uradila, i to sve pred sam kraj filma. 


I nekako cela priča se svodi na ovo, otmica, jurenje, sukob, a sve što se pominje van toga ima veću konotaciju od ovih događaja. Sve bi ovo pilo vodu da je film duži barem 45 minuta gde bi ono što se priča na početku bilo filmovano u dvadesetak minuta, gde bi ove bitne stvari oko vampira bile prikazane. Ovako smo dobili jednu sitnu pričicu u nečemu što je veliko. Jedino opravdanje filmotvorcima može da bude da nam spremaju nastavak, ali i tako, ovaj film je žestoko osakaćen.

Zanimljivosti:
Džerard Batler je bio originalni izbor za Sveštenika.

Naj scena:


Prvi sukob sa vampirima.

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар