Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 2. октобар 2011.

Dark Floors (2008)


Kod nas nazvan: Mračni Spratovi
Žanr: Fantastika | Horor
Režija: Pete Riski
Glumci: William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup...

Priča:
Čovek sa svojom autističnom kćeri i još troje ljudi postaje zatvorenik zgrade u kom su čudovišta.

Moj osvrt:
Ako ste imali tu nesreću i gledali onaj Eurosong gde su pobedili oni likovi iz Finske sa maskama čudovišta, (pevali su Britni Spirs pesmicu u valjda hevimetal fazonu ), onda već znate kakva su čudovišta ovde u pitanju. Potpuno isti likovi u potpuno istim maskama glume u ovom nedelu. Jedino što je dodato malo efekata kada se pojavljuju i to je to. Što je najžešće od svega, jedna od tih spodoba se pojavljuje sa sve kožnom jaknom i kajlom. Inače glavni likovi se nalaze u bolnici, potom ulaze u lift i kada izađu oni su u nekoj zastrašujućoj verziji te bolnice gde se dešavaju neka ludila u vremenu i gde se nalaze ta čudovišta. Naravno, ti jezivi likovi su strašni koliko im je i muzika dobra. Hvala Bogu, ta muzika se čuje tek u odjavnoj špici što sam lagano preskočio.


Priča nema veze s vezom, a od logike ni traga. Pazite sad ovu scenu. Kao ta čudovišta traže kćerku od tog glavnog lika. E sada, tu je jedan biznismen koji ubeđuje tog glavnog lika da preda čudovištima svoju kćer. Lik ga naravno žestoko napada. Dva minuta kasnije, taj glavni lik odlazi sa nekom devojkom da proveri nešto, a tri puta pogodite kome ostavlja kćer na čuvanje. Nagradni metak u glavu scenaristima. Sve pomalo podseća i na Silent Hill igrice, ali samo podseća, pošto nema ni H od horora a ni K od kvaliteta. Gluma se kreće od očajne do srednje žalosne. Tu je i kao neko objašnjenje šta se desilo, tipa svetlo pobeđuje tamu ali uz velike žrtve i premudra preseravanja, ali ja to objašnjenje nisam baš pohvatao a iskreno da vam kažem, nije me ni zanimalo.

Zanimljivost:
Ovo je najskuplji Finski horor i ima najveći set ikada sagrađen za jedan Finski film. Ako hoćete pogledati neki dobar finski film, Sauna je odličan film, solidan horor tako da na to bacite pažnju.

Naj scena:


Izlazak iz lifta.

Moja ocena: 1/10

Нема коментара:

Постави коментар