Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 29. октобар 2011.

American Pie (1999)


Kod nas nazvan: Američka Pita
Žanr: Komedija | Ljubavni
Režija: Paul Weitz
Glumci: Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas...

Priča:
Četiri tinejdžera sklapaju pakt da izgube nevinost do maturske večeri.

Moj osvrt:
Ovaj film je otvorio seriju komedija o tinejdžerima i njihovoj glavnoj preokupaciji. Možda je i zato najbolji među njima. Naravno i ova komedija boluje od nekih šablona i klišea ali ono što je dobro, to nije toliko izraženo. Likovi na sreću nisu totalni retardi već su samo budale opterećene seksom. Ono što je super, to su situacije u koje upada svako od njih.


Takođe, za razliku od drugih komedija na ovu temu, ovde su svi skontali u čemu je suština. Naravno, do toga, morali su da prođu kroz mnoge prijatne i neprijatne situacije. Što se tiče tih situacija, postoji zaista dosta scena koje će vas fino nasmejati. Već prva scena kada roditelji upadaju u sobu momku koji pokušava gledati pornografiju je sjajna, pa preko scene kada taj isti lik ima neverovatnu priliku,  pa preko jedne jadne pite koja je stradala, do samog kraja koji gledaoca ostavi sasvim zadovoljnim. 


Glumu neću komentarisati jer je ipak to gomila tinejdžera, ali moram napomenuti da su devojke mnogo bolje odradile svoje uloge. Do sada je snimljeno sedam filmova u ovom serijalu i svi su prošli sa više ili manje uspeha, ali ipak sve se svodi na isto, tako da vam preporučujem da pogledate ovaj. Pružiće vam finu zabavu i popraviće vam raspoloženje.

Zanimljivosti:
Famozno pivo koje je popio Stifler je unutra imalo belance. Ovo je prvi film u kom glumi Šon Vilijam Skot (Stifler). Mena Suvari je sama pevala svoje delove pesme. Ovaj film je proslavio čuveni termin MILF. Rečenica "Say my name, bitch," je bila improvizacija Alison Hanigan što se režiseru dopalo i odlučio je da to zadrži u filmu.

Naj scena:


Oz donosi pravu odluku.

Moja ocena: 6/10

1 коментар:

  1. Postoje četiri filma u ovom serijalu (ne računajući sporedne filmove), većina likova su simpatični, nisu totalni debili kao u većini teen komedija, tako da se može lako pogledati bez nerviranja, što je retkost u ovom žanru.

    ОдговориИзбриши