Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 30. август 2011.

Deep Rising (1998)


Kod nas nazvan: Duboko Izranjanje
Žanr: Akcija | Horor | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Stephen Sommers
Glumci: Treat Williams, Famke Janssen, Anthony Heald...

Priča:
Grupa naoružanih otmičara upada na luksuzni brod na Južnom Pacifiku u nameri da ga opljačka. Umesto toga, oni se bore protiv ogromnih, ljudožderskih morskih nemani koje su zauzele brod pre njih.

Moj osvrt:
Još malo o radnji: Te otmičare do broda prevozi trojka pozitivaca, a na samom brodu, čisto da u filmu imamo i lepo žensko, čeka prelepa, preslatka, Famke Jansen. I tako oni upadaju u taj brod da bi ga opljačkali, ali pre njih neka zverinja su se pojavila i napravila ršum. Inače ta zverinja vidimo prvi put posle cirka pedeset minuta, tako da sam se dotle prilično smorio. Odatle film je nešto kvalitetniji, tj. zanimljiviji. Efekti tih spodoba su za vreme kad je pravljen film, sasvim ok. E sad generalno o lošim stvarima. Pod jedan, gluma. U filmu imamo dosta ok glumaca ali svi do jednog su u fazonu "Bože u kakvom filmu ja glumim". Kao da ih mrzi da izgovaraju svoje rečenice i kao da hoće da se smeju posle svake od njih.

A humor... o braćo.. toliko je isilovan i toliko bezvezan i ubačen na tako očajna mesta da prosto ne mogu da poverujem. A sami likovi... pa šta da vam kažem. Da bi scene sa zverima bile napete, morate da strahujete za likove. Osim jedne polusimpatične budale, u ovom filmu vas lagano briga za sve ostale. E sad, loša gluma, kasna pojava živuljki, nebitni likovi, očajan humor... pa šta je ovde vredno pažnje? Pa eto, imamo zverke na brodu koje zagorčavaju život likovima i proždiru ih na odvratan način. Dovoljno za zabavu, premalo za ok film.

Zanimljivost:
Somers za malo nije odustao od toga da Famke Jansen glumi u filmu zato što je bila suviše poznata posle GoldenEye.

Naj scena:
Suočavanje sa najvećom zverkom.

Moja ocena: 4/10

1 коментар: