Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

четвртак, 1. септембар 2011.

100 Feet (2008)


Kod nas nazvan: 100 Koraka
Žanr: Horor | Triler
Režija: Eric Red
Glumci: Famke Janssen, Bobby Cannavale, Ed Westwick...

Priča:
Marni Vilson u samoodbrani ubija muža koji ju je zlostavljao i biva osuđena na kućni pritvor. Ubrzo, ona otkriva da je u kući nasilnički nastrojen duh njenog bivšeg muža.

Moj osvrt:
Iskreno, nisam očekivao neki spektakl od ovog filma, ali nisam ni očekivao ovoliko rupa u njemu. Priča je jednostavna. Marni Vilson koju tumači prelepa Famke Jansen ne sme da se udalji 100 stopa od kuće, inače uređaj to signalizira i ako se u roku od tri minuta ne vrati u dozvoljeno područje, policija dolazi.


E sad pazite ovu debilnost. Kada ona posprema kuću, odlazi u podrum u kom po udaljenosti ne bi smela biti, ali konta da ima dovoljno vremena tj. da će se u roku od ta tri minuta vratiti u dozvoljeno područje. ALI, kada god joj neko dolazi u kuću ili zvoni na vrata, ona se proteže iz dozvoljene zone da bi došla do ulaza. WTF!?!?. Zar joj treba tri minuta da pređe dva koraka, otvori vrata, zatvori ih i vrati se ta dva tri koraka. I to se ponavlja milion puta u filmu. Duh njenog muža se pojavljuje par puta ali retko kada vas zaista uplaši.


Onda jedna od najdebilnijih scena u istoriji kinematografije. Noć veštica je i naša Famke se maskirala u Snežanu (iz Snežana i sedam patuljaka), i izgleda tako da bi joj i sa 5 i sa 55 godina uzeo i slanu bombonu iz ruke. Ali neeee braćo, klinje od par godina rezonuju da je ona nevaljala teta i niko ne želi da joj priđe i uzme išta od nje. Zbog ove gluposti iskreno se nadam da će se scenaristima ogaditi pisanje narednih... pa recimo zauvek.


Pošto je glavni cilj osloboditi se duha, fora je da se sve njegove stvari izbace iz kuće i sve će biti ok. Posle tog otkrovenja i debil shvati koja je još stvar ostala za izbacivanje. Ali izgleda da debil ima više mozga od naše glavne junakinje. Čak vam se jednom i učini tj. ponadate se da je i ona to skontala. Ali, kao što kažu naši stari, nada je đavolja rabota. Zato se ne nadajte da ćete ovde gledati iole solidan film. Ako nemate pametnija posla, može vam biti jednoipočasovna polu zabava, jer hvala Bogu, barem nije dosadan.

Zanimljivost:
Cela ideja o 100 stopa je pogrešna, jer to je prosečna visina desetospratnice, pa vi sada zamislite kako je ona uspela da se udalji sto stopa u okviru svoje kuće.

Naj scena:
Ljubomorni muž iskaljuje svoj bes na nepoželjnom posetiocu.

Moja ocena: 4/10

Drugo Mišljenje: 100 Feet (2008)

Нема коментара:

Постави коментар