Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

петак, 11. новембар 2011.

Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)


Kod nas nazvan: Pogrešno Skretanje 3
Žanr: Kriminalistički | Horor | Triler
Režija: Declan O'Brien
Glumci: Tom Frederic, Janet Montgomery, Gil Kolirin...

Priča:
Grupa ljudi postaje zarobljena u šumi u Zapadnoj Virdžiniji i bori se za život protiv zlih deformisanih kanibala.

Moj osvrt:
Moja tolerancija prema glupostima ume da bude velika kada u filmu postoji neki detalj makar malo vredan pažnje, ali ovoliku količinu gluposti zaista nisam mogao da svarim. Prvo ću krenuti od pozitivnih stvari, tj nečega što je moglo biti pozitivno. Za razliku od drugog dela gde nisu mogli da smisle iole logičnu priču da smeste glavne likove u šumu, ovde su se lepo potrudili. Begunci iz zatvora i policajci su zaglavili u šumi i cela ta priča je ok, tj bila bi ok da se radi o glupavom, akcionom, već 11243123 puta viđenom filmu.


Ovde imamo taj film i ove deformisane degenerike koji se povremeno pojave čisto da nas podsete da su tu i da ubiju nekog iz grupe. Ustvari u celom filmu postoje dva deformisana lika ali jedan od njih brzo gine a drugi je izgleda deformisana verzija supermena a objasniću zbog čega samo da se prvo na kratko vratim na početak filma. Na samom početku imamo kajakaše koji izlaze iz čamaca. Par sekundi kasnije tu su džoint i gole grudi. Originalno, zar ne? Izvolite pogledati.


Tri puta pogađajte čije grudi su se videle. Tu je naravno ono zlatno pravilo da devojka koja u horor filmu pokaže grudi, ne dočeka njegov kraj živa. Tu imamo i demonstraciju glume, specijalnih efekata i ludačkih smrti koji nas očekuju. Ako kažem da je i jedno i drugo i treće očajno, smatrajte da sam bio milosrdan prema njima. Sada malo o glupostima. Braćo i sestre slede spoileri ali kontam da vam neću otkriti ništa epohalno, mogu samo da vas zasmejem u najgorem slučaju. Taj deformisani lik se vozi u nekom kamionetu. To pominjem zbog sledećih stvari. On je popio metak u grudi i kolac kroz stomak koji verujem da mu je i kičmu slomio. Ubijenog (valjda) ga dvoje likova ostavlja i kreće njegovim kamionetom u beg. Nekoliko minuta kasnije, taj deformisani besmrtni degenerik ih čeka na sred puta.


E sada, postavljaju se dva pitanja. Da li su scenaristi bili na nekim drogama kada je lik uspeo da preživi sve ono, ili, ako smo popušili to što je lik besmrtan, koja je svrha kamioneta kada taj lik pešice, sa sve metkom u grudima i probušenim trupom, stigne kamionet koji juri? Evo još malo gluposti. Šerif dobija obaveštenje da su oni kajakaši nestali u tom području. On odlazi da istraži to i odbija da umesto njega pođe njegova pomoćnica. To isto veče šerif u svojoj kancelariji dočekuje neke zatvorenike a nema ni pomena o kajakašima. Dublje u noć, pomoćnica ponovo zove šerifa da mu javi da su oni likovi nestali, gde on ponovo odbija da ona ide umesto njega i sam kreće. WTF?!?!


Da li je režiser gledao ovaj film posle snimanja? Praktično postoji ista scena dva puta ali prvi put nije odgovarao tajming da šerif ode pa su ponovili iste stvari. Još jedna stvar i neću više, obećavam. Ovaj deformisani je odvalio sekirom lika po ramenu, pri čemu mu je skoro odvojio ruku od tela. Pola minuta kasnije, tom istom rukom, lik prebacuje deformisanog preko sebe kao da je reč o nekoj ogrebotini. Jedine dve stvari koje valjaju su jedna zamka sa bodljikavom žicom i poslednja scena u filmu. Sve ostalo je katastrofalno loše. Valjda zato i ovaj film nije doživeo prikazivanje u bioskopima pa je završio direktno na DVD.

Zanimljivosti:
Uprkos tome što se radnja filma odvija u SAD, film je sniman u Bugarskoj i najveći broj glumaca su Britanci. Postojala je priča da će se Eliza Dušku vratiti u serijal, pošto je sama izrazila želju, ali to se nije dogodilo.

Naj scena:


Poslednja scena u filmu.

Moja ocena: 1/10

7 коментара:

  1. Анониман29. јун 2012. 10:35

    pose 4 dela ovaj je najgori

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam ceo film cekao da onaj Cavez pogine, sto ga ne sjebase prvog...Jes' lik iritantan i to ljudski.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovaj film ne zasluzuje da se uopste razmislja o njemu. Iskreno meni su se prva dva dela svidela, ali ovo, ne znam, dno dna. Nikad mi nece biti jasno kako uspeju tako majstorski da naprave sranje od filma.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Morao sam da se podsetim koji je to film :D to valjda govori o kakvom se smeću radi. Prvi je bio skroz ok, drugi je imao solidnih momenata. Od 4 koliko sam gledao, ovaj je najgori za mene

      Избриши
    2. Postoje peti, sesti, i, od ove godine, cak i sedmi deo, ako te interesuje. :D

      Избриши
    3. Čekam da izađe još 7 komada pa ću onda

      Избриши