Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 7. децембар 2016.

Reservoir Dogs (1992)




Kod nas nazvan: Ulični Psi
Žanr: Kriminalistički | Drama | Ratni
Režija: Quentin Tarantino
Glumci: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen...

Priča:
Kada pljačka zlatare pođe po zlu, preživeli kriminalci počinju da sumnjaju da je jedan od njih policijski doušnik.

Moj osvrt:
Moram da se ponavljam kada su neke stvari u pitanju. Kada god sam pisao o Tarantinovim filmovima, isticao sam dijalog. U svakom prokletom filmu možete neprestano slušati njegove likove kako pričaju i pričaju. Čak i kada to nema nekog naročitog efekta i kada je overkill kao neretko u Hateful 8, opet zvuči prokleto dobro. Dijalozi koje čujemo ovde su naizgled besmisleni - raspreda se oko Madoninih pesama, raspreda se o tome zašto lik ne želi da daje bakšiš. I sve te priče koje čujete tokom filma su nešto što ćete pamtiti. Najbolje od svega je što one ovde i te kako imaju smisla jer prikazuju stav ovog čopora prema ženama, radničkoj klasi, crncima ...

I samo poimnjanje pasa u naslovu, i posebno u našem prevodu uličnih, mi je jako dopadljivo. Ovo je čopor u kom svako misli da može da bude predvodnik, svako laje iz sve snage ali svako od njih i te kako može da ujede. Grizu jedni druge ne zbog dobiti već zbog nadmoći. I sve je to karakteristično za napuštene pse, pse koji nemaju svog gazdu. Jako su opasni ali im život nije naročito skup.

Ovaj film je preterivanje u najboljem mogućem značenju te reči. Kaži krv, Tarantino čuje hektolitri krvi. Kaži ludak, Tarantino čuje psihopata. Kaži razgovor, Tarantino čuje svađa. Kaži svađa, Tarantino čuje krvoproliće. Lik koji je pogođen vrišti i izgovara takva preterivanja da u tom momentu zvuči i potresno ali i smešno. I ceo film nekako sukobi te kontraste. Madsen u jednom momentu deluje kao simpatična budala ali u drugom je potpuni psihopata. Bušemi deluje kao da je na nečemu a u sledećem momentu deluje kao najrazumnija osoba ikada.

Ulični Psi nam dođu kao jedna ogromna scena nafilovana sa nekoliko flešbekova. I u toj jednoj napetoj sceni, situacija se komplikuje iz momenta u momenat. Kako komplikuješ situaciju? Ubacuješ nepredviđene elemente, neočekivane događaje, razne obrte itd. Šta ovde od toga imamo? Ama baš ništa. Pa kako se onda sve to komplikuje? Daj inteligentnoj osobi da razmišlja o problemu i rešenju, naći će gomilu dodatnih problema. Što više znaš, što više razmišljaš, sve više preispituješ, sve više tražiš dokaz. I upravo tako Tarantino stvara neviđenu komplikaciju. Imamo nekoliko pametnih ljudi koji rasuđivanjem dovode situaciju do uzavrelosti. Na svu sreću, ti pametni likovi su u isto vreme i opasne psihopate. Ludilo je zagarantovano.

Veoma bitna tema je i stvar poverenja. Recimo da ste deo neke grupe. U neke ljude ćete imati više u neke manje poverenja. No kako vreme odmiče, stvari se menjaju pa se menja i to poverenje. Neki će vas kupiti, neki će vas izgubiti i sve to je normalno. Ali zamislite sada ovako. U posedu ste nekih predmeta, recimo amajlija, koje dok su cele, bićete bezbedni i vaš život će biti u najboljem redu. E sada, te amajlije ne smete čuvati sami već ih morate dati osobama kojim verujete. Tu opet dolazimo do preispitivanja. U Uličnim Psima stvar poverenja luta između "Verujem da mi nećeš smestiti nož u leđa" i "Smestiću ti metak u čelo". Nema sredine - samo Tarantino. Čuj mene ekstrem, mislim Tarantino.

Ovo je jedan od ovih filmova koje voliš ili mrziš. Mrzitelji obično vide ovo kao besciljan film a mnogi se žale na nasilje koje čini film lošim. Ok, ako nemaš stomak da istrpiš nasilje a kritikuješ ovaj film zbog toga, to bi isto bilo kao da ne voliš da jedeš meso a procenjuješ kvalitet roštilja. To jednostavno nije za tebe i to je to. Ovo između ostalog i jeste film o nasilju. Nasilje je ovde i put do rešenja ali i rešenje. Raspravljamo se - rešićemo to mecima. Dosadno mi je - čekaj da mučim malo ovog lika. Trebaju mi odgovori - čekaj da premlatim čoveka koji možda zna odgovor. Treba nam keš - ajmo u krvavu pljačku. Hoćemo da ostavimo utisak - hajde da ubijemo nekog. Razočarao nas je neko - prosviraćemo mu mozak. Nisu samo ključini problemi i bitna pitanja rešavani nasiljem - nasilje je ovde sverpisutno. Kao što rekoh, ono je način za dolazak do rešenja ali ono je i samo rešenje. Sve počinje i završava se sa njim. Nasilje trijumfuje.

Glumačka ekipa je zaslužna što je film ovoliko dobar. Nije ovo neka mudrost, imaš praktično jednu scenu u kojoj likovi raspravljaju i prolivaju krv - moraš da imaš majstore. Kajtel je velikan. Smešno je koliko su recimo Bušemi, Rot i Madsen potcenjeni. Likovi briljiraju u svakoj iole ozbiljnijoj ulozi. Ako mislite da nisu potcenjeni, da vas pitam, koliko ih često viđate danas na filmu i u ozbiljnim ostvarenjima? A takvi su da će vas ubeiditi bilo šta što glume. Možda najbolji dokaz - probajte da zamislite bilo kog od ovih likova u bilo kojoj od uloga u filmu - videćete da i te kako to može da pije vodu i da bi bilo jako zabavno i videti tako nešto.

Zanimljivosti:
Madona, čija pesma je tema prve rasprave u filmu, je bila oduševljena filmom iako joj se nije svidelo Tarantinovo viđenje njene pesme "Like a Virgin". Ona je posle Tarantinu poklonila njen album "Erotica" i napisala mu je posvetu "To Quentin. It's not about dick, it's about love. Madonna.". Budžet za film je bio toliko mali da je većina glumaca nosila svoju odeću. Pravo ime Mr. Blonda je Vik Vega. Isto prezime ima i Tavoltin lik u Pulp Fictionu. Tarantino je otkrio da su njih dvojica braća i da je trebao kasnije biti snimljen film "Double V Vega" gde bi Madsen i Travolta reprizirali svoje uloge.

Za prikazivanje u Evropi distributeri su napravili poster za svaki od glavni likova. To je bila tada nova strategija a sada je sasvim uobičajeno. Budžet nije bio dovoljno veliki da se unajmi policija da se zaustavi saobraćaj tako da je scena u kojoj Bušemi isteruje ženu iz automobila morala biti snimljena samo dok je zeleno svetlo na semaforu. Krv u kojoj je Tim Rot ležao se više puta totalno isušila i morala je biti strugana sa poda. Jedna osoba iz medicinskog osoblja je uvek bila na snimanju da količina krvi oko Tim Rota bude realistična s obzirom na ranu koju je pretrpeo njegov lik.

Pošto se gnuša nasilja bilo koje vrste, Madsen je imao problem da snima scene u kojim njegov lik muči policajca. Rot je inicijalno odbio da glumi u filmu ali se jedne noći opio sa Kajtelom i Tarantinom i tada je i prihvatio ulogu. Tarantino je jako želeo Džejmsa Vudsa u filmu. Poslao je nekoliko novčanih ponuda i Vudsov agent ih je sve odbio rekavši da njegov klijent ne pristaje na takvu siću i da nema potrebe ni da ga uznemirava zbog toga. Kasnije, kada su Vuds i Tarantino razgovarali i kada je Vuds čuo za ovo, otpustio je svog agenta. Tarantino nije želeo da mu otkrije za koju ulogu ga je želeo jer je glumac koji ju je tumačio odradio sjajan posao. Veruje se da je uloga namenjena Vudsu bila Mr. Orange (Tim Roth). Naslov filma (Reservoir Dogs) je nastao kada se Tarantino našalio da je pogrešno čuo ime filma Au Revoir Les Enfants (1987). Tokom snimanja, Lorens Tirni je bio priveden jer je potegao pištolj na svog bratanca. Tarantino je rekao da je na snimanje doveden tako što je za njega plaćena kaucija. U jednoj sceni Mr. White kaže Mr. Pinku "I need you cool. Are you cool?" To je naknadno ubačeno u scenario zato što je Tarantino jednom prilikom tu rečenicu rekao Lorens Tirniju.

Skoro ceo budžet koji je bio namenjen za soundtrack je otišao za osiguravanje prava na "Stuck in the Middle with You". Svi su imali problem zato što je Tirni često grešio u tekstu koji izgovara. Toliko je nervirao sve da mu je Tarantino dao otkaz posle 3 dana snimanja. U sceni u restoranu se vidi čak da je Tarantino podigao ruku da prekine snimanje jer je Tirni pogrešio po ko zna koji put ali su ostavili tu scenu u finalnoj verziji filma. Tarantino je želeo da glumi Mr. Pinka. Reservoir Dogs je inspirisan filmom City on Fire (1987) od kojeg čak pozajmljuje nekoliko scena.

Naj scena:

"Stuck in the middle with you" i brilijantni Madsen.

Moja ocena: 8/10

44 коментара:

  1. Kad će nešto ozbiljnije,nešto od Radoša Bajića?;))Šalim se.Slažem se da su Madsen,Roth i Buskemi potcenjeni,Buskemi je takođe briljirao i u filmovima braće Koen(Fargo,Veliki Lebowski).Uzgred šta se desilo pa si počeo da nas bombarduješ velikim filmovima?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poželeo sam da gledam i repriziram neke sjajne stvari i naravno da ispoštujem neke od najpreporučivanijih filmova. E sad, koliko se to sviđa čitaocima to ne bih znao ali meni je odlično leglo :)

      Избриши
  2. Ne shvati pogrešno prijatelju, prihvatam grešku ako sam je napravio (kao u Pešijevom slučaju) ali mi je tvoja reakcija takva kao da sam svesno napisao parcov, infrakt ili daleko bilo Vučić

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma lagano, zbog sličnih nedoumica se ostavljaju imena u originalu;)

      Избриши
    2. Jasno. U početku i jesam to radio ali me je užasno nerviralo što dok pišem moram da proveravam da li sam dobro napisao ime. Pa sam odlučio da ne dajem jeb za to i kucao kako čujem što opet i nije dobro jer imaš glumaca poput npr. Gabriel Byrne-a čije prezime zvuči debilno kako god ga napisao. No, nisi mi rekao kako se Buscemijevo prezime izgovara kod nas. Bušemi?

      Избриши
  3. Upravo sam odgledao film... I ne znam da li sam ja jedini primetio da jedan lik na kraju ne moze biti ubijen nikako. Nemoguce je da ga neko ubije,ali to je ostalim ljudima ocigledno nevazno. Znam ja da Tarantino uglavnom voli da zavrsi film tako sto ubije sve svoje likove,ali ovo je bilo tako isforsirano. Bar meni. Zbog ostalih dobrih scena,i zbog standardno dobrih dijaloga ocena 6/10. Kraj je uzasan. Ocajan.

    ОдговориИзбриши
  4. Anonimni Posetilac15. јул 2019. 23:26

    Pokrenuo sam maraton Tarantinovih filmova pred dolazak novog u bioskope. Odgledao sam Reservoir Dogs i Pulp Fiction. Šta reći za ta dva nego velike majstorije. Sada želim jedan savet: sledeći je Jackie Brown. Gledao sam ga pre dve godine i jedva sam čekao da se završi. Nije loš film, dobar je, ali nije tarantinovski. Nije mi to to. Mislio sam da se posle Pulp Fiction odmah bacim na Kill Bill jer je po meni to Tarantino. Pa šta bi predložio?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Predložio sam Kill Bill tekstom odavno :)
      Naravno, to su filmovi koje uvek možeš gledati

      Избриши
    2. Gledaj Jackie Brown obavezno, kontam da će ti bolji utisak ostaviti ovaj put :)

      Избриши
    3. Anonimni Posetilac16. јул 2019. 18:35

      Ipak sam Kill Bill i baš sam se zabavio. Ponovo zaljubio u Umu Turman. Jackie Brown mi nije neki film koji će ličiti ovom novom. Hteo je da napravi nešto poput Pulp Fiction ali nije bio dovoljno dobar za to. Priča i uloge su takve da nije ni primaći. Oće li se nakon izlazska u bioskope ovaj novi naći na blogu?

      Избриши
    4. S obzirom da ću u bioskop tek kad ćerkica stasa, sačekaću neki dobar rip pa će onda biti na blogu

      Избриши
    5. Anonimni Posetilac16. јул 2019. 22:51

      A fino. imaš malu ćerkicu. onda ništa. uvek se može izdvojiti vremena ali to je tvoja lična stvar

      Избриши
    6. Jep, može se naći vremena ali izbor između bioskopa i igranja sa ćerkicom je za mene veoma lak :)

      Избриши
    7. Anonimni Posetilac17. јул 2019. 01:32

      Najbolja rečenica napisana na blogu do sada. Ovaj tvoj odgovor :)

      Избриши
    8. Anonimni Posetilac26. јул 2019. 18:24

      Bio mi je drug na premijeru juče. U SAD je preko leta. Kada uskladi vreme nakon posla ispričaće mi utiske. Sećam se da si mislio da će film da bude mračan jer o Čarlsu Mensonu. Neko ti je prenio lažnu informaciju od medija koji su takođe stavili lažnu vijest . Ne samo da nije mračan, većinom je komedija. " hangout movie". Nešto kao Veliki Lebovski. Menson je baš sporedni dio priče. Film je kako sam čitao kritike dokumentarac o starom Holivudu, jedna limunada koja je posvećena tom vremenu. Priča se razvija sporo i kroz umjetnički način je prikazano to doba na sasvim jedan romantičan način. Gotovo nema priču kao i Pulp Fiction. Nelinearna radnja je u pitanju. I zbog toga mu neki daju negativne kritike. Očigledno ti spadaju u grupu ljudi koji za remek dela smatraju Marvel i DC filmove. Fast and Furious i ostale CGi neozbiljne stvari. Nisu loši ali to su filmovi za razonodu. Ništa ozbiljno.

      Избриши
    9. Videćemo. To što se priča razvija sporo je karakteristično za Tarantina i tu nemam problem. Iskreno kada sam video trailer nije me nešto privukao film ali svakako ću ga overiti. Možda je i bolje da mu priđem sa smanjenim očekivanjima.

      Избриши
    10. Anonimni Posetilac27. јул 2019. 16:24

      Itekako. Ovaj je očigledno nezadovoljan. Rekao je: pa i nije mi ispunio očekivanja, kao ocenu mu dajem 7/10 prepošteno. Sad negativni komentari su: film nema radnje, likovi nisu do detalja, Di Kapriov lik samo snima filmove, vrti se sa dublerom Klifom ( Bred Pit ) a taj Bredov lik je spasio film. Ali bez obzira na to gluma je perfekcija i ako Di Kapriov lik nije živopisan ovo je jedna od njegovih pet najboljih uloga. Onaj ko baš hejtuje ovako piše na imdb recenzije: 120. minuta radnje u prazno koje niti nema, a zadnjih dvadesetak minuta, pola sata je bombastični Tarantino. Uglavnom smeta im spora radnja a jedan momak je napisao recenziju u kojoj kaže: Da je Pulp Fiction izašao danas bio bi hejtovan kao film bez radnje, zanimljivih likova i gde samo likovi pričaju u prazno jer je danas doba Fast and Furious filmova, Marvela i DC i takvi fanovi kojima su ti filmovi spektakl hejtuju. Jedna YouTube stranica je za OUATIH dala 7/10 a isti su ocijenili The Lion King novi 10/10. I uglavnom su pozitivni komentari od profesionalnih filmskih kritičara a narod, sada samo Ameri jer se u julu jedino tamo prikazuje, očigledno voli samo akciju, pucanje, CGi itd. Pa ću s tim objasniti hejt filma. Uglavnom, bolje smanjiti očekivanja.

      Избриши
    11. Pazi, ako mi bude 7/10 neću biti nezadovoljan. Kao i H8. Nije neka svevremena filmčina ali je ok da se odgleda.

      Избриши
    12. Anonimni Posetilac28. јул 2019. 12:51

      Ali pazi ti ovo sad: on je rekao da se Mulholland Drive može svidjeti samo nekom ko nije dobar sa svojom glavom. Pa eto vidi. Ovaj moj drug koji je gledao film u SAD

      Избриши
    13. Jbg, svako ima pravo na mišljenje. Zašto bi se uzbuđivao zbog mišljenja sa kojim se ne slažem ako ono ne vređa nikog. Kada mi se nešto svidi, jako me zabole za tuđi hejt ka tome. Simple as that

      Избриши
  5. Outsideru, hoće li biti u narednih nedelju dana recenzija za nov Tarantinov film, tj. da li ćeš ići da gledaš sada na premijeri kod nas?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čekaću dobar rip. Posle trailera sam se iskreno malo ohladio od očekivanja a bioskop ću da praktikujem za koju godinu kad ćera još malo odraste

      Избриши
    2. Outsider, brt mene je ovaj drug baš odvukao od filma. Imao sam veliki hajp i nestrpljivo sam ga baš očekivao. Sa itekako velikim nestrpljenjem. Kako mi je ovaj prenio utiske kao da sam zaboravio na njega. A i bolje jer bio ovako tražio info na netu i uvatio neki spojler. Treba prići sa smanjenim očekivanjima današnjim filmovima kad se toliko najavljuju. A juče su naši domaći glumci i ostali iz svijeta filma i muzike bili oduševljeni na premijeri u Beogradu

      Избриши
    3. Meni iskreno tema nije toliko privlačna. Mulholland Drive mi je sjajan film o holivudu, kao i Sunset Blvd. Rado ću pogledati pošto je Tarantino u pitanju. Ako voliš Tarantina što bi te neko odvukao od filma? Kad hoću da gledam film, može bogotac da kaže da je loš, ja ću to da overim. Ako se ložiš da gledaš film izbegavaj rivjue, spojlere i bilo šta drugo.
      Ja sam se primio da gledam Mad Maxa a nisam ni trailer čestito pogledao. Nisam imao velika očekivanja ali sam jako želeo da gledam taj film. Lepo se namestilo što je odličan :)

      Избриши
    4. Mene razocarao novi Tarantino, i to bas...

      Избриши
    5. Dobro svakom ima svoj ukus. Na The Cult of Ghoul sam vidio da mu se baš dopao film. Ima li još ko od čitaoca da je gledao? Ja idem u srijedu vjerovatno. Boris Tiosavljević npr.?

      Избриши
    6. Dobar, jako dobar soundtrack,poneka jako simpatična i memorabilna scena ( a iskreno manjka ih s obzirom na vreme trajanja) sjajni Bred - izgleda da je Tarantino skontao da kad imaš takvu njušku, ne moraš ni da pišeš scenu, daj mu da hrani piliće i biće cool, ali ipak šteta, falilo je scena kao onih sa iz trejlera već viđenim Brus Lijem. Leo dobar koliko može biti sa materijalom kojim barata i sa ponekom upečatljivom scenom. E sad, najveći problem je što su ljudi ishajpovali film toliko i poredili ga sa Pulp Fiction a veze s vezom nemaju. Ovde se više ide na atmosferu i audiovizuelni doživljaj samog perioda. Zbog toga nakon reprize uskoro mogu reći konačno mišljenje, trenutno je to 7/10 zbog potpuno pogrešnih očekivanja, tako da kontam da sam propustio šta je pisac hteo kasti, mada nisam ubeđen da ću bitno promeniti mišljenje. Vidi se da se Kventin opustio, da ga neke stvari mrze i da nije siguran šta bi baš hteo napraviti

      Избриши
    7. Quan Chi, pa to je to. Današnji mediji, novinari koji kao muve bez glave prime jednu vest i krenu bombastično da pišu o njoj. Tarantino je fino naglasio: film je o dva glumca koji se probijaju kroz krizu u Holivudu, sporedna priča je Mensonova porodica i ubistvo Šeron Tejt. Mediji: film se fokusira na ubistva Čarlsa Mensona i biće najmračniji do sada (a čitam da ima najmanje nasilja još od Jackie Brown) Tarantino: Film će po razvitku radnje ličiti na Pulp Fiction i Jackie Brown. Više na ovaj drugi. Mediji: novi Tarantinov film će biti novi Pulp Fiction i novo remek-delo koje će možda prestići gore pomenuti. Ne slušajte medije, pogotovo današnje internet portale. Tamo rade novinari koji blage veze nemaju sa novinarstvom. Možda i imaju, posao im je da poneakd radi tiraža obmanjuju i lažu. Ali da budem grub: krave da dovedem iz Bosne odakle sam ja, bistrije su od nekih današnjih kvazi novinara. Izvinite me na rečniku. Dakle: Tarantinov film je posveta starom Holivudu, jedno ljubavno pismo tog vremena. Kada se završi shvatite da ste gledali bajku. Ali bez čarobnjaka, vila i veštica. Ovo je nešto što sam čuo od mnogih kritičara koji su gledali film. Bez spojlera naravno. Moram i ovo naglasiti: prvo izvini Outsider na velikom smaranju i mojoj napornošću. ali nadam se da će te ovoliki komentari čitaoca dići do bioskopa :D . Ali bi mi bilo jako krivo ako te razočara film a potraćio si vrijeme koje nisi planirao :)

      Избриши
    8. Ma ne izvinjavaj se. Ako slušaš novinara, slušaš onog sa integritetom. Ali slušaš mišljenje a ne najavu. Uvažiš mišljenje ali svakako pogledaš film i formiraš sam svoje mišljenje o njemu. To je kao što je jedan od čitalaca forsirao da je nešto (čitaj GoT) sjajno zato što svi kažu tako i da sam ja hejter jer mi se ne sviđa (jer neki čak i Kuma hejtuju, for faks sejk Kum i GoT u istom košu). Ne postoji najava, negativna ili pozitivna koja može da mi promeni nameru da gledam film. I Intersterammuga je bio film koji je trebao da bude monumentalan po tome. Who the fuck cares. Volim da čujem obrazložena mišljenja ali pre svega formiram svoje. Poštujem svako mišljenje koje je obrazloženo, slagao se ili ne sa njim. Ali da mi neko drugi formira mišljenje ili očekivanje od filma, to neće da može. Ako je Tarantino pravio film, to ću da gledam šta god bilo. Jebe mi se tačno da li je nešto najavljeno kao graundbrejking ili promašaj.

      Избриши
    9. 21. avgusta sam na film. Javljam utiske. Možda sastavim i neku recenziju. Možda manju možda veću. Što se tebe tiče dobijamo tekst tek nakon dobrog ripa 100% ? A moj predlog je : da Boris Tiosavljević uradi jednu recenziju prije tebe za taj film. Šta misliš o tome?

      Избриши
    10. Moj predlog je da nas Boris na dnevnom nivou raduje novim tekstovima :)
      Videćemo šta on kaže. Ja ću čekati rip

      Избриши
    11. Kad malo bolje razmislim, zna Tarantino sigurno šta je hteo napraviti, oduvek pravi šta mu se pravi, samo mi ovde u velikom broju situacija nedostaje ta njegova prepoznatljivost, nekako scene iz proseka često ostaju u proseku, umesto da eskaliraju kao što nas je navikao. Mada ima i takvih ne mogu reći, ali ne kao inače. Kao što pomenu gore već neko, Ognjanovićev rivju daje totalno drugačiju perspektivu filma rekao bih, što je super,samo bih rekao da na tako nešto nismo navikli od Tarantina pa nas je iznenadio.

      Избриши
    12. Odgledao ga ponovo, i bolji utisak je ostavio. Definitvno se mora obratiti paznja na nesto sto ne ocekujes na prvo gledanje. Iskusno oko poput dr. Dejana je to odmah primetilo...

      Избриши
    13. Znaš kako, kad doktor kaže da nešto nije dobro, to donekle uzmem sa rezervom jer ima strože kriterijume od mene. Ali uglavnom se složim sa njegovim viđenjem. Ali ako kaže da je nešto dobro, onda je sigurno vredno pažnje. Bukvalno jedan jedini film koji se njemu svideo meni nije (Gravity). Živeo nam doktor :)

      Избриши
    14. I meni se popravio utisak posle drugog gledanja. I dalje mislim da je u pojedinim delovima razvučen, ali pisaćemo već kad bude na blogu. Sve u svemu lepo nas je Tarantino iznenadio i čak nam pred kraj filma neposredno to kaže u lice :)

      Избриши
    15. Nakon drugog gledanja- SAVRŠENSTVO. Udobno sam se smestio, uživao u svakom momentu i ako sam znao šta sledi. Jedva čekam krajem meseca dobar HD torrent pa da opet gledam. Računaj u narednih mesec dana dobar rip tako da će i ovaj doći uskoro na blogu :) samo gledaj ga na baš dobrom TV ekranu. Može i laptop ali je fotografija filma takva da ćeš uživati u što većem ekranu. Staviš ga na flešku, prispojiš laptop ekran na TV, šta god. Za to se pobrinuo stari Tarantinov kolega- Robert Ričardson

      Избриши
  6. Ma predobar, upravo se vratio sa premijere, Tarantino viši nivo !!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. https://svijetfilma.eu/recenzija-once-upon-a-time-in-hollywood-2019/ To je potvrdio Svijet Filma

      Избриши
  7. Postoji jedna legenda koja kaže da kada na radiju ide "Little Green Bag" ljudi ispred sebe viđaju šestoricu opasnih momaka koji im idu u susret :)) šalu na stranu, Tarantino je majstor uvodnih scena i uvodne špice, ali ovde stvarno nije moglo jednostavnija, a efektnije :)

    ОдговориИзбриши