Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

понедељак, 5. новембар 2012.

Domaći Filmovi


Braćo i sestre, jedan poštovani čitalac mi se obratio sa pitanjem da li imam u planu da recenziram domaće filmove. Pošto blogger nešto petlja nisam u mogućnosti da postavim anketu sa pitanjem da li bi ste želeli na blogu videti recenzije domaćih filmova (rezultati se konstantno brišu tako da im je i ovo otišlo do vraga poput ovog skrnavog sistema koji mi služi za vaše ocenjivanje koji takođe briše rezultate). U svrhu odgovora na pomenuto pitanje će poslužiti ovaj post od koga ipak možemo i imati više koristi. Dakle, pitanje je jasno, na vama je da kroz komentare na ovaj post date odgovor. Iskreno, meni je skoro pa svejedno. Domaće filmove gledam mada su mi malo teži za recenziranje, ali ukoliko odlučite da želite videti recenzije za njih, ja ću se potruditi da one budu koliko toliko pristojne, pogotovu ako su u pitanju neki kultni filmovi. Drugo pitanje koje bih vam postavio ovim putem je, ukoliko ste za opciju da ovde bude domaćih filmova, o kojim filmovima bi ste voleli čitati? Da li bi to bili noviji ili stariji filmovi, da li bi to bili isključivo kultni filmovi ili bi ste voleli da tu ima od svačega po nešto? Odluka je na vama. Vi sada udrite po komentarima želite li ili ne videti ovde pomenute recenzije, zašto, na šta bi ste želeli da se baziram itd. 


Ukoliko vaši odgovori budu uglavnom potvdni, odmah želim da se ogradim od recenziranja 2 stvari. Jedna je naravno predstava sa ovim velikanom sa slike jer ne postoji niko ko može napisati nešto dovoljno dobro o tome. Druga stvar je Srpski Film. Ne mogu da obećam 100% da ga neću recenzirati ali teško ću se naterati da ga opet pogledam. Odličnu recenziju i genijalno objašnjenje za njega imate na blogu gospodina Ognjanovića sa čijim mišljenjem se o ovom filmu slažem u potpunosti. Ovaj post će trajati taman dok ne izleti sa ove prve strane tako da za komentar imate barem 7 dana.

10 коментара:

  1. Po meni ne bi trebao da recenziras domace filmove.Nisam neki ljubitelj dom.filmova,pogotovo ovih iz novije istorije.U zadnje vreme nemos pogledati normalan film,sve neke tragikomedije.A sto se tice starih.Zar vam nije bilo dosta Zikine Dinastije,Rucka u podne,Maratonaca,Otpisanih,itd itd.Sve su to vrhunska dela ali brate vise nemoze mesec dana proci a da se ne reprizira neki film na tv-u.Sad da prolazim kroz isti teror samo u vidu pisane forme,a ne ne... :PNeznam sta zelite da saznate u recenziji a da to i sami neznate o dom.filmu.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja bih voleo da procitam recenzije domacih filmova, narocito novijih. Iskreno, digao sam ruke od domaceg filma jos pre desetak godina, ali verujem da sam i nesto propustio.

    Na primer, nisam gledao Ustanicku ulicu, iako mi deluje da je OK. Verovatno je bilo jos takvih filmova u poslednjih 10 godina, ali prosto nisam hteo da rizikujem.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam za, u svakom slucaju vise bih voleo da se pozabavis starijim filmovima, kultnim tipa Maratonci, Ko to tamo peva, Spijuna itd..

    ОдговориИзбриши
  4. Može domaći, imamo i mi dobrih filmova.... evo odma' nekoliko koji su mi pali na pamet: Sedam i po, Davidtelj protiv davitelja, Potera za srećkom, svi filmovi Srđana Dragojevića, Kajmak i Marmelada, Klip, Edit i ja.... i tako dalje :)

    ОдговориИзбриши
  5. 1. Ko to tamo peva 2. Maratonci trce pocasni krug 3. Balkanski Spijun 4. Mi nismo andjeli 5.Svi Kusturicini filmovi,a pre svih: Sjecas li se Doly Bel, Otac na sluzbenom putu,
    Podzemlje i Crna macka, beli macor.
    6. Lepa sela, Lepo gore 7. Rane 8. Dva sata kvalitetnog programa 9. Sv. Djordje ubiva azdahu1 0. Apsolutnih 100 11. Klopka12.Kako je propaao rokenrol13.Kako sam sistematski unisten od idiota (predlazem svima koji nisu pogledali)14.Davitelj protiv Davitelja(Komedija, Triler, Horor) 15. Sivi kamion crvene boje 16.Nebeska udica (jedan od omiljenih) 17. Noz 18. Bolje od bekstva 19. Decko koji obecava 20. Crni bombarder21.Neke ptice nikad ne polete 22. Lajanje na zvezde 23.Munje 24.Mrtav ladan 25. Kad porastem bicu kengur 26. Sedam i po 27.Parada(nista posebno al ajd') 28. Ubistvo sa predumisljajem(8*)29.Banovic Strahinja30.Braca po materi31.Bure baruta32.Nacionalna klasa33.Sisir profesora Koste Vujica (1971)34.Bitka na Kosovu 35.Cetvrti covek 36.Sabirni centar(sjajan) 37. Profesionalac(jedan od omiljenih, po mom misljenju nas najbolji u 21. veku)38.Tito i ja 39. Valter brani Sarajevo 40.Kad budem mrtav i beo
    Ovde ima i filmova koji mi nisu omiljeni ali su "popularni". Ja sam ti samo dao listu nekih koje mozes(a ne moras) da napises-naravno ako bude recenzija domacih filmova.

    ОдговориИзбриши
  6. Sto se mene tice bolje da napravis neku rubriku o dobitnicima oskara.Na primer 2011. the Artist,Hugo,...pa ponesto o svakom filmu,nemora detaljno.Pa tako za svaku godinu.Na primer,najveci filmovi koji nisu dobili oskara.Najbolji ratni filmovi.Napravis tako neku listu filmova po zanrovima.To su samo predlozi.Nemam nista protiv domacih ali su smorili.

    ОдговориИзбриши
  7. Postujem tvoje misljenje. Ali reci da su smorili je u najmanju ruku da si maloletan :). Nipodistavati svoju kulturu u koju spada i domaci film je dopustivo ali ne i za pohvaliti. Zelim da te razuverim. Pogledaj neke filmove sa liste iznad tvog komentara, i ako te vecina "smori", onda stvarno "smaraju" :).

    ОдговориИзбриши
  8. Kako da me nesmore filmovi kao sto su Otpisani koji ponedeljkom budu na Avali a sredom na rts-u.Dobri su to filmovi.ali znam vec skoro svaku rec u tim filmovima.

    ОдговориИзбриши
  9. Ok, slazem se, ali te niko ne tera da gledas po 1000 put, nemoj mi reci da si odgledao sve kvalitetne filmove sa nsasih protstora.

    ОдговориИзбриши
  10. Moj glas ide da se domaći filmovi ne opisuju, mada koliko vidim već je skoro odlučeno za drugu varijantu, pa neka ti je Bog u pomoći kolega :) Moj savet ti je da ne opisujes stare i proverene filmove koji su više puta prikazivani na TV i imaju kultni status, oni koji su godinama bili u hibernaciji i nisu ih gledali njihov problem. Bolje da opisujes filmove koji su se pojavili u zadnjih par godina, i buduće filmove, a ja sam siguran da ću opise tih (novih) domaćih filmskih (zlo)dela sa zadovoljstvom preskočiti, ali ne zato što mislim da ćeš ti loše uraditi recenziju, čak štaviše. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши