Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 18. септембар 2012.

I Love You Phillip Morris (2009)


I Love You Phillip Morris (2009) on IMDb
Žanr: Drama | Komedija | Ljubavni
Režija: Glenn Ficarra, John Requa
Glumci:  Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann...

Priča:
Stiven Rasel je policajac srećno oženjen Debi. Jedna saobraćajna nesreća iz korena menja njegov život. Stiven priznaje da je gej i odlučuje da umesto u službi zakona, radi protiv njega. To ga sve vodi u zatvor gde upoznaje ljubav svog života, Filipa Morisa.

Moj osvrt:
Film je inspirisan istinitom ličnošću i većina stvari prikazanih u filmu je tačna koliko god to izgledalo nemoguće. Film bih podelio na dva dela, na onaj deo koji se bavi prevarama i životom Stivena Rasela i na deo koji se bavi njegovom vezom sa Filipom Morisom. 


Ovaj prvi deo je sasvim dobar. Sve te prevare su sasvim zanimljive i kada nisu toliko inspirativne, Keri se prilično potrudi da one izgledaju mnogo bolje nego što zapravo jesu. Iako većina tih prevara deluje predvidivo, onu glavnu ćete teško uspeti da skontate i bićete prilično zadovoljni kako će to da izgleda. Dobra stvar je i način na koji se Raselov (Keri) život menja. Kako se otkrije neki nov detalj vezan za njega, film postaje sve zanimljiviji i sve bolji. 


Ono što mi se ovde ne dopada, ali ipak je jasno zašto je moralo biti tako, Keri nema onu slobodu da pokaže sve što zna. Nekako, kada gledate Kerija, u svakoj sceni u kojoj se pojavljuje očekujete neko samo njemu karakteristično blesavljenje. Ovde toga nema toliko. U svojoj ulozi odličan je i on ali i Evan MekGregor. Sada dolazimo do stvari koja mi se svidela. Zaista nemam ništa protiv osoba koje su gej, niti imam averziju prema filmovima gde su glavni likovi gej (A Single Man je recimo vrhunski film gde imamo gej osobu kao glavnog lika) ali način na koji je to ovde predstavljeno mi je potpuno besmisleno. Imamo dva lika koji jedan drugom tepaju sa "dušo, ljubavi" itd i te scene izgledaju kao patetične scene iz bilo kog filma. 


Time režiser želi da prouzrokuje "ha ha" situaciju kod strejt ljudi a ne konta da takvo banalizovanje veze dva muškarca kao prvo užasno vređa svaku gej osobu a kao drugo, uopšte nije smešno. Ne znam za vas braćo i sestre, ali meni je teško da pomislim da nekome može ovako nešto da bude smešno. Ok, neke scene deluju blesavo ali ovo je najniži oblik humora na koji nikako ne mogu da nasednem. Da je ova veza prikazana ili ozbiljnije ili možda kroz neke inteligentne fazone, film bi bio odlična komedija. Ovako imamo jadno iskorišćavanje jedne gej veze koje ne mogu da smatram duhovitim.

Zanimljivosti:
Film je zasnovan na životnoj priči Stivena Džej Rasela.

Naj scena:


Plan...

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар