Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 31. јул 2012.

Crazy, Stupid, Love. (2011)


Crazy, Stupid, Love. (2011) on IMDb
Kod nas nazvan: Ta Luda Ljubav
Žanr: Komedija | Drama | Ljubavni
Režija: Glenn Ficarra, John Requa
Glumci: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore...

Priča:
Život sredovečnog muškarca se naglo menja kada njegova žena zatraži razvod. Pomoću novostečenog prijatelja koji ga uči kako da prilazi ženama, on pokušava da povrati samopouzdanje.

Moj osvrt:
Film funkcioniše po sistemu toplo-hladno-toplo-hladno, pri čemu su ovi topli delovi odlični ali i kratki a ovi hladni veoma dosadni, nemaštoviti i naporni za gledanje. Toplo: Na samom početku upoznajemo bračni par koji treba da se razvede i tu film pokazuje neki potencijal jer je sve lepo osmišljeno, snimljeno i izvedeno. Upoznajemo se sa devojkom lošeg ukusa, momkom koji je zavodnik i iritantnim dečakom zaljubljenim u bebisiterku. Potom vidimo udruživanje razvedenog čoveka sa ovim zavodnikom. Ovaj deo filma je zaista zanimljiv i obogaćen dobrim fazonima, solidnim scenama. Takođe, glumačka ekipa je odlična za ovu vrstu filma. 


Hladno: Na žalost, film potom prelazi u gomilu smarajućih šablona. Bračni par ponovo počinje pokazivati emocije i trunke kajanja što izgleda jadno, patetično, jadno, dosadno i jadno. Sva zabava u filmu je prestala da bi on postao zilion puta viđeni šablon. Takođe, devojka lošeg ukusa ovde menja narav na idiotski način čak i za jednu komediju. Toplo: Zatim dolazi najbolji deo filma a to je totalna konfuzija. Praktično svi likovi će biti umešani u jednu ludu i neočekivanu situaciju. Ne želim puno o tome kako vam ne bih otkrio iznenađenje koje je fino spakovano. 


Na žalost, ovaj deo kratko traje i potom sledi agonija. Hladno: Film preuzima sve poznate šablone i privodi se kraju na jedan od najneubedljivijih načina koje sam video. Finale 99% romantičnih komedija izgleda tako što jedan lik iskazuje ljubav / prosipa životnu filozofiju / pokazuje kajanje pred publikom. Ovde je to još gore nego uobičajeno, i to iz dva razloga. Prvi je taj što filozofiju iznosi gore navedeni klinac i sve vreme sam imao želju da ga neko opali po ustima. Posle toga sledi monolog nejgovog oca, tj. onog za malo razvedenog lika, i taj monologi je jadno preslikan iz 99% romantičnih komedija. 


Taj kraj je toliko slabo izveden, toliko iritantan i prepun kenjarija da sam imao želju preskočiti ga. S obzirom na njegov kvalitet, bolje da sam to učinio. Na kraju, film nije potpuna šablončina poput npr. Wedding Crashers ali nije ni naročito dobar da bih nečim bio zadovoljan. Ovo je još jedno (ispod)prosečno ostvarenje koje ste, ukoliko ste pogledali barem 10 romantičnih komedija, već videli. Da film nije imao ovako sjajnu glumačku postavu, verovatno bi brzo otišao u zaborav.

Zanimljivosti:
Koktel koji Džejkob pije u filmu "Old Fashioned," neki smatraju za najstariji američki koktel. Poklanjan je iPad onom ko smisli najbolji naslov filma.

Naj scena:


Konfuzija

Moja ocena: 5/10

1 коментар:

  1. Joj,odgledao sam film sinoc i kraj filma je uzas.U sve i jednoj komediji na kraju mora da bude neki govor kajanja pred velikim auditorijumom.Malo je falilo da ubrzam film do odjavne spice.Bas su se potrudili oko zavrsetka,prosto sam se odusevio originalnosti.

    ОдговориИзбриши