Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 15. јул 2012.

Lethal Weapon 2 (1989)


Lethal Weapon 2 (1989) on IMDb
Kod nas nazvan: Smrtonosno Oružje 2
Žanr: Akcija | Komedija | Triler
Režija: Richard Donner
Glumci: Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci...

Priča:
Rigs i Murtag su na tragu južnoafričkim diplomatama koji koriste svoj imunitet da bi obavljali nelegalne aktivnosti.

Moj osvrt:
Ovako nastavak pravi neko ko zna kako se nastavci prave. U prvom delu smo imali upoznavanje dva glavna lika i odličan uvod za ono što sledi dalje. Ovde je taj odnos još bolji i dublji. Pre svega, prijateljstvo između dva lika je evoluiralo tako da vidimo i spremnost da se žrtvuju jedan za drugog. Uz sve to, vidan je napredak u razvoju ova dva lika koja vam postaju još draža. Samam tim što je njihovo prijateljstvo na višem nivou, bolja je komunikacija a humor fenomenalan. 


Kada je humor u pitanju, tu su ubacili još jednog glumačkog velikana, Džoa Peščija koji genijalno tumači lika koji je u isto vreme i iritantan i užasno zabavan. U prvom delu se nisu mnogo trudili oko priče o negativcima. Ovde je ta priča znatno bolja, ali opet takva da daje prostora glavnim likovima da budu prikazani u najboljem svetlu. Takođe, ovaj film je znatno bogatiji akcionim scenama od prvog tako da je i to još jedan napredak. 


Uprkos tome što je ovo akcija, za mene je najbolja stvar odnos dva glavna lika i humor koji ga prati. To je nešto što ni jedan akcioni film nije uspeo da dostigne. Ono što je karakteristično za akcione komedije, to je gomila preterivanja. Za divno čudo, to je ovde svedeno na minimum tako da su zaista retke "ma daj" situacije. Pešči, Gibson, Glover, komedija, akcija... treba li još nešto reći?

Zanimljivosti:
Lik Lio Geca koga genijalno tumači Džo Pešči je trebao biti potpuno drugačiji, ali je Pešči odlučio da glumi takvog karatera i sam je stvorio ovaj lik. 


Rigs je trebao umreti u poslednjoj sceni, ali je producent odlučio da će se snimati još filmova tako da su odustali od prvenstvene ideje. Scena u kojoj Gibson ruši kuću automobilom koštala je oko $500.000. Čuvena scena sa WC šoljom je trebala samo postojati u traileru u kom je poruka, nakon pada šolje na automobil bila "They're not taking any more crap!"

Naj scena:


Rigsov monolog

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар