Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 14. јул 2012.

Leatherheads (2008)


Leatherheads (2008) on IMDb
Žanr: Komedija | Drama | Ljubavni | Sportski
Režija: George Clooney
Glumci: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski...

Priča:
1925, veteran američkog fudbala ubeđuje vrhunskog igrača sa koledža, a uz to i ratnog heroja, da igra za njegov tim i za opstanak lige.

Moj osvrt:
Ovo je najbolji recept kako napraviti solidnu, nešablonsku komediju. U današnje vreme kada smo preplavljeni šablonima za koje, kao što znate, braćo i sestre, nemam stomak, ovako nešto bude sasvim ok. Kluni je uzeo simpatičnu priču o nastanku američkog fudbala i u nju smestio nenapadnu, nešablonsku romantičnu komediju i dramu sa nekoliko prilično simpatičnih likova. Bilo da ste fan američkog fudbala ili ne, ovo će vam sigurno biti zanimljivo. Cela ta naivnost, sva trapavost i neorganizovanost tog sporta u vreme koje je prikazano u filmu, zaista ima svoj šarm. 


Na to možete dodati gomilu simpatičnih i komičnih scena. Sve vreme ćete porediti današnju situaciju sa situacijom onog vremena i biće vam neverovatno kako je sve stiglo do ove današnje slave. Što se tiče humora, on nije takav da ćete konstantno biti nasmejani niti ćete vrištati od smeha, ali je umeren, veoma dobar i ima nekoliko originalnih fazona. Što se tiče romantike, ona je, kao što sam već rekao, nenapadna i nešablonska. Na jednoj strani imamo lik koji tumači Kluni koji je već veteran u američkom fudbalu a na drugoj imamo novinarku koju tumači Rene Celveger koju su, sa žaljenjem konstatujem, stigle ili godine ili plastične operacije. Biće pre da je ovo drugo u pitanju. Ovde je ta romantična priča prilagođena vremenu u kom se dešava radnja pa i ona deluje prilično nevino kada se poredi sa današnjim pričama na istu temu. 


Još jedan kvalitet je gomila simpatičnih likova koji se pojavljuju tako da sav solidan humor dolazi do izražaja. Film generalno nije dobro prošao. Slažem se da ni po čemu nije spektakularan, ali je sasvim ok da podigne raspoloženje. Možda su ljudi imali prevelika očekivanja, ali kada se uporedi sa Wedding Crashers za koji nije postojao scenario već su lopatali milion puta viđene ideje za devojčice, ovo je filmčina.

Zanimljivosti:
Preko 400 statista je unajmljeno i plaćeni su bili oko 9$ na sat. Scenario je postojao 1993 i Stiven Sodeberg je bio zainteresovan da režira film.

Naj scena:


Finalni napad

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар