Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

понедељак, 30. јул 2012.

Ghost Town (2008)


Ghost Town (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Grad Duhova
Žanr: Komedija | Fantastika | Ljubavni
Režija: David Koepp
Glumci: Ricky Gervais, Greg Kinnear, Téa Leoni ...

Priča:
Bertram Pinkus je čovek koji baš i nije najprijatniji za druženje. Na njegovu nesreću, on dolazi u situaciju da vidi duhove. Najveći problem je što oni ne žele da ga ostave na miru.

Moj osvrt:
Lik koji vidi duhove naravno nije originalan, ali mizantrop koji vidi duhove koji traže od njega uslugu, e to je već odlična ideja. Naravno, nije sada ovo epohalan film zbog toga, ali lepo je pogledati nešto što nije glupavi šablon. Riki Žerve (valjda se ovako izgovara) je odličan u svojoj ulozi. Ovo je jedna od najsimpatičnijih verzija čovekomrsca koju sam video na filmu (naravno lik Klinta Istvuda u Gran Torino je broj jedan). I bez obzira na tu osobinu, ovo je zaista originalan lik što je retkost u današnjim komedijama.


Pošto ovo nije ozbiljna verzija filma pa da imamo zastrašujuće duhove i neku misteriju kao u The Sixth Sense, više su se bazirali na karakteristike glavnog lika i njegov odnos sa duhovima ali i živim ljudima. Naravno, mora se nešto desiti što će promeniti glavnog lika a to je naravno pojava žene u koju će se zaljubiti. Odlično što ova promena nije holivudski kliše. Takođe, problem je u tome što je muž te žene poginuo (u jednoj ludačkoj sceni) a ovaj naš glavni lik ga vidi, često razgovara sa njim, pa vi iz toga vidite šta vas u filmu očekuje. 


E sada, bez obzira na solidne uvode koje mnogi filmovi imaju, uvek nešto ispatetiše i izšablonira film do kraja. I ovde je bilo dosta pretnji da će se to desiti ali ipak, neko je bio dovoljno inteligentan i odlučio da koliko toliko originalno film privede kraju. Ukratko, napravljena je komedija sa finom dozom originalnosti, sa simpatičnim likovima, sa iznenađujućim delovima priče. Za mene sasvim dovoljno. Sigurno da ovo nije neki genijalan film koji ću dugo pamtiti, ali je svakako solidan filmić da zabavi za jedno gledanje.

Zanimljivosti:
U filmu je korišćena pesma Bitlsa, "I'm Looking Through You" što je jedno od retkih pojavljivanja ove pesme na filmu.

Naj scena:


Ludačka nesreća

Moja ocena: 6/10

1 коментар:

  1. Odgledao sam film pre neki dan i mislim da je ocena pravicna... Obozavam Rikija Dzervejsa (siguran sam da se ovako izgovara :-) ) ali filmovi u kojima on glumi su za nekoliko klasa gori od njegovih serija, ma ne moze uopste da se uporedjuju po kvalitetu, svako ko je gledao The Office, Extras, Derek-a ili neki njegov stand up nastup bi se slozio sa mnom. Ne znam zasto je to tako, mozda u seriji ima vise prostora da razradi lik koji glumi ili nesto slicno. Ovako film je solidan, mozda malo i losiji nego sto sam ocekivao, sto bi ti rakao filmic koji necu preterano dugo pamtiti

    ОдговориИзбриши