Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 18. јул 2012.

Lethal Weapon 3 (1992)


Lethal Weapon 3 (1992) on IMDb
Kod nas nazvan: Smrtonosno Oružje 3
Žanr: Akcija | Kriminalistički | Triler
Režija:  Richard Donner
Glumci: Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci ...

Priča:
Rigs i Murtag su u poteri za trgovcem oružjem koji je inače bivši pripadnik LAPD.

Moj osvrt:
Ono što važi za treći deo Umri Muški, važi i za treći deo Smrtonosnog Oružja. Ne samo da se ne vidi pad kvaliteta koji je neminovan kod nastavaka, već film drži kvalitet a po mom skromnom mišljenju još je i bolji od prethodnika. Evo razloga zbog kojih to tvrdim. Gibson i Glover su još više uhodani i jednostavno odnos likova koje tumače je još bolji. 


Postoje tu i neki sitni detalji koji su me oduševili. Recimo imamo ovu Naj scenu u kojoj Murtag slučajno ispaljuje hitac u svlačionici. Rigsova reakcija posle toga je bila odlična i genijalno prikazuje njihov odnos. Naravno ništa od ovoga ne bi pilo vodu da njih dvojica nisu odlični glumci. Humor je i dalje na vrhunskom nivou. Imao sam utisak da je glumcima data sloboda da se šale kako god oni žele tako da sve izgleda prirodno i veoma zabavno. Što se tiče likova, tu je i dalje užasno iritantni ali veoma zabavni Džo Pešči kao Lio Gec koji je  antipatičnost lika koga glumi podigao na još veći nivo. 


Sjajna stvar je i ubacivanje Rene Ruso koja tumači poručnika Lornu Kol. Ona je na neki način ženska, malo čistija i "normalnija" verzija Rigsa. Ne moram da pominjem da je njen lik takođe odlično odrađen i da ga je ona predstavila na najbolji mogući način. U prethodna dva filma radnja se više vrtela oko Rigsove drame i njegovih gubitaka. Ovde su veću pažnju posvetili Murtagu, njegovim problemima, predstojećem penzionisanju i tragediji koja ga je zadesila. To je odrađeno tako da nijednog momenta ne prelazi u patetiku, nikako ne usporava film i ne skreće pažnju sa glavne priče. 


Opet, priča je standardna za jednu akciju ali dovoljno zanimljivo upakovana uz sve ostalo. Akcija je i dalje na visokom nivou tako da će i ljubitelji trči&pucaj filmova biti sasvim zadovoljni.

Zanimljivosti:
Mel Gibsonov lik u filmu jede kolačiće za pse kako bi rešio problem pušenja, a njegov lik u filmu Pobesneli Maks jede pseću hranu kako bi preživeo. Tokom jurnjave oklopljenih kombija, Dolores sebe naziva Road Warrior-om što je aluzija na Pobesnelog Maksa koga tumači Mel Gibson. Postoji i scena nakon odjavne špice. Murtagov čamac se zove "code 7" što je policijska šifra za pauzu za ručak. 


Kada Rigs i Lorna pokazuju ožiljke jedno drugom, vidi se da je većina Rigsovih ožiljaka zadobijeno u događajima iz drugog dela filma. Zvuk koji se čuje kada se zgrada na početku ruši je isti zvuk koji je korišćen za originalnog King Konga. Zgrada sa početka filma je zaista srušena. U pitanju je stara gradska skupština Orlanda. To "zadovoljstvo" je koštalo $165.000. Video-igra koja se vidi na Lorninom računaru je "The Three Stooges". Mel Gibson je veliki fan te igre. S obzirom koja je igra u pitanju, Lornin računar je Amiga 500 ili Amiga 2000.

Naj scena: 


Slučajni pucanj

Moja ocena: 8/10

Нема коментара:

Постави коментар