Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 17. јул 2012.

Righteous Kill (2008)


Righteous Kill (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Pravično Ubistvo, Pravedno Ubistvo
Žanr: Kriminalistički | Drama | Misterija | Triler
Režija: Jon Avnet
Glumci: Robert De Niro, Al Pacino, Carla Gugino ...

Priča:
Dva njujorkška detektiva veterana ispituju seriju ubistava kriminalaca koji su izbegli pravdi.

Moj osvrt:
Ovo je opak bezobrazluk. Ok kada uzmeš De Nira ILI Paćina i napraviš prosečan pa čak i slabašan film, ali kada uzmeš obojicu, ako ne dostaviš barem nešto solidno, onda ne možeš da očekuješ ništa osim kritika i nezadovoljstva. Da se ne lažemo, nije ovo nikako dosadan film, niti je toliko slab da ćete ga prekinuti na pola, ali sa glumačkim timom ovakvog kalibra, nije mi jasno kako je Avnet dozvolio sebi luksuz da omane.


Na stranu to što je u centru jedna prosečna detektivska priča koja bi mogla da prođe u nekoj od zilion serija koje se prikazuju. (Ne baš CSI jer nema toliko kenjarija i vređanja inteligencije). Glavni problem je u tome što je Avnet zacrtao sebi da na kraju filma napravi preokret a čovek nema blage veze kako se to radi. Vrlo brzo on kreće sa jednim segmentom u kom jedan od ova dva lika čita u kameru nešto. Tog momenta shvatite da Avnet ima debelu pozadinu i mafiju iza sebe koja je kidnapovala porodice Paćina i De Nira pošto sumnjam da su oni pri čistoj svesti i zdravoj pameti mogli da pristanu na ovo. 


Zamislite da postoje dva lika na pustom ostrvu od kojih je jedan mrtav, a ceo film pokušava da nam servira misteriju ko je ubica. Ako vam ovo deluje kao dobra ideja, onda vas završnica ovog filma može iznenaditi. Šta je ovde originalno, da neko deli pravdu zato što zakonu to ne uspeva... ma daj. Da ne govorim da je sve crnjak, film jeste ok za jedno gledanje, Paćino i De Niro ne umeju da omanu u svojim ulogama pa makar glumili u porniću, ali jednostavno nije to to. Ne možeš da ne očekuješ barem dobar film ako ima njih dvojicu unutra. Samo zbog njih filmu dajem 6.

Zanimljivosti:
Ovo je treći film u kom se zajedno pojavljuju Paćino i De Niro (Kum II, Vrelina). Karla Guđino koja ovde glumi seks partnerku De Nira je pre 15 godina glumila njegovu kćerku u filmu This Boys Life.

Naj scena:


Rasplet. Ne zbog kvaliteta već zbog vrhunske gluposti koju sam slutio sve vreme.

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар