Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 3. новембар 2012.

The Heartbreak Kid (2007)


The Heartbreak Kid (2007) on IMDb
Kod nas nazvan: Zavodnik
Žanr: Komedija | Ljubavni
Režija: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Glumci:  Ben Stiller, Michelle Monaghan, Malin Åkerman...

Priča:
Edi sasvim slučajno upoznaje zanosnu devojku. Kako bi sprečio njen odlazak u Roterdam, iako je nije upoznao kako treba, odlučuje da se oženi njom. Na medenom mesecu otkriva da stvari uopšte nisu kakve su izgledale. Uz to, upoznaje drugu devojku i problemi postaju sve veći.

Moj osvrt:
Kada svojski ispljuvah vazda precenjenog Stilera, mnogi od čitaoca su se potrudili da pronađu film koji je vredan pažnje a da se dotični pojavljuje u njemu ili ga režira. Ovde na sreću imamo situaciju da on samo glumi, ali opet imamo situaciju da je film ispodprosečno skoro pa smeće. 


Postoje tri pozitivne stvari u njemu. Prva je potpuno nenormalni lik koji tumači Malin Akerman. Ona je devojka oko koje se glavni lik prevario i svakom sa dve čiste će biti bezveze to da on nije uspeo za nekoliko nedelja da uvidi milion loših osobina koje ona poseduje. Ali ok, nećemo da zakeramo, ipak je ovo komedija sa sve Ben Stilerom u njoj. Uglavnom, fino sam se ismejao na sve te mane koje se nenadano pojavljuju kod Edijeve nove žene. Druga dobra stvar je, verovali ili ne, sam Ben Stiler i to iz prostog razloga što nije njegov posao bio da nas zasmeje. Kao neko kome se loše stvari dešavaju, on ovde i te kako pije vodu, tako da sam prilično zadovoljan sa ovim što sam video. Treća dobra stvar je lik po imenu Tito, verovatno jedini lik u filmu koji ima smisao za humor. To je to što se tiče pozitivnih stvari. 


Što se tiče negativnih, šablon toplo - hladno - toplo je neizbežan. Sve ide fino i taman da se ovi naši glavni skrase, neko sranje iskrsne, devojka nešto sazna i to sve ode u propast, ali naravno sve se to uprkos nedaćama lepo složi i svi smo srećni kao mali majmuni. Ok, ovaj recept jeste pio vodu u prvih 20-tak godina njegovog korišćenja, ali 50 godina kasnije kada ga koriste, to opako ide na nerve. Ali dobro, zašto bi menjali proverene stvari, servirajte nam isto govno po 23423423479-ti put, i uvek će postojati neko ko će to da kupi. Ne tražim neki smisao u komediji, ali dajte nam barem nešto originalno. Zašto npr. nije mogao da završi sa svojom katastrofalnom ženom, to bi bilo nešto što ne očekujemo. 


Postoji scena u kojoj Edi od nje dobija izvezeno jastuče, i tu sam čak pomislio da će se desiti ovo što napomenuh, ali zašto bi, ipak bi to bilo nešto novo i originalno. Ako vam ne smeta da po zilioniti put gledate isto sranje u malo drugačijem pakovanju, be my guest. Ako tražite komediju koja će vas zasmejati, možete ovde pronaći nekoliko simpatičnih gegova i nešto malo dobrih fazona. Ako tražite dobru romantičnu komediju, ovo nije to. Verujte mi, ovo ste gledali milion puta a uz to, niti ima smisla, niti ima hemije između dva lika koja treba da skončaju zajedno, niti se vidi neki razlog za njihovo međusobno dopadanje... Samo od vas zavisi da li možete da istu svar još jednom svarite.

Zanimljivosti:
Edijevog oca igra Džeri Stiler, inače otac Bena Stilera.

Naj scene:


Lajla pokazuje svoje mane

Moja ocena: 4/10

Нема коментара:

Постави коментар