Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 23. новембар 2011.

Scream 4 (2011)


Kod nas nazvan: Vrisak 4
Žanr: Horor | Misterija | Triler
Režija: Wes Craven
Glumci: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette...

Priča:
Prošlo je deset godina. Sidni Preskot koja je doživela uspeh kao spisateljica, vraća se na mesto nekadašnjih zločina i ubistva ponovo počinju.

Moj osvrt:
Zahvaljujući komentaru jednog od poštovanih čitaoca, prvi deo ovog filma sam ponovo pogledao i gledao na njega kao na parodiju na horor filmove. To mi je znatno popravilo utisak o njemu, ali i dalje mi je to sve delovalo kao precenjeno nehoror ostvarenje. Zbog toga, drugi i treći deo će ići na ponovnu procenu. Sada, kada sam pogledao ovaj film, zapitao sam se da li ćemo ikada dobiti onog starog Ves Krejvena koji nam je podario čuveni A Nightmare on Elm Street.


Odmah na početku sam odlučio da zanemarim pređašnju priču. Kao neko normalan treba da se primi na treću kopiju istog ubice. Film počinje odličnim fazonom, film u filmu koji mi je bio super. Nekoliko pojava Ghostface-a su veoma dobre, ova u Naj sceni je odlična. Sve ostalo je manje više već viđeno osim sledeće dve činjenice. Niv Kembel više nije prelepa devojka, sada je prelepa žena; Kortni Koks više nije iritantna očajna glumica, sada je iritantna očajna glumica i još jedan nakazni produkt estetske hirurgije. 


Klinci u filmu su standardno retardirani i nemam nameru da nabrajam njihove nebuloze. Ako vam kažem da je Djui (Dejvid Arket) šerif, onda možete i sami zamisliti sposobnost policije. Gluma varira od očajne do prosečne i samo retki (čitaj Niv Kembel) su sasvim ok. Bez obzira na sve ovo, film je bio prilično podnošljiv... a onda je usledio preokret. On je praktično prekopiran iz prvog filma, samo što smo tamo imali dve dileje koje su bile uverljive kao ubice. Ovde... grrrr. Ne vidim kako iko sa 2 grama mozga može da prihvati ovakvo nešto. 


Svaka čast za iznenađenje. Rešenje misterije je dobro skrivano... jedini problem je to što je ono jedno obično smeće. Na kraju, uz male izmene, citiraću Pabla Franciska... Wes Craven is back with same shit you've seen over, and over, and over again... only it's shittier this time.

Zanimljivosti:
Ovo je prvi film u Scream serijalu gde je nož kompjuterski generisan jer Krejven nije želeo da koristi lažne.

Naj scena:


Da li se Ghostface krije u ormaru?

Moja ocena: 3/10

6 коментара:

  1. ovaj film je ubedljivo najgori od sva četiri dela. u potpunosti se slažem sa ovom recenzijom. đubre. meni se čak i fora s početka filma nije dopala

    ОдговориИзбриши
  2. Ona fora kada je jedna riba smarala drugu tokom gledanja pa je dobila nož u stomak je ta na koju mislim. To me je slatko nasmejalo. Što se tiče koji je najgori film u serijalu, mislim da se kolje sa trećim ali to ću još jednom da pogledam pa ću utvrditi.

    ОдговориИзбриши
  3. mrtva trka... kad sam video tu scenu sam osetio kad da gledam Mrak Film, i posle me je taj osećaj držao svo vreme dok je trajao film...

    ОдговориИзбриши
  4. Hoces praviti mozda opise Mrak filmova kad ih vec spomenuste?Juce sam gletao prva tri dela, jedan za drugim na tv 1000, ne zna se koji je debilniji, a vala i bolesniji.Jeste teska glupost, ali mogu uvek da ih gledam, mozda bas zbog toga. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemam u listi sa predlozima niti u planovima. Ako smatraš da treba da pišem o njima iako su "teške gluposti" kako kažeš, predloži pa ću ih ubaciti u listu.

      Избриши
  5. Ma ne moras ako nisi planirao, samo sam pitao.Nista onda.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши