Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

четвртак, 3. новембар 2011.

Creep (2004)


Kod nas nazvan: Spodoba, Metro Užasa
Žanr: Horor | Misterija | Triler
Režija: Christopher Smith
Glumci: Franka Potente, Sean Harris, Vas Blackwood...

Priča:
Devojka igrom slučaja ostaje zaključana u podzemnoj stanici. Ubrzo saznaje da je neko progoni i primorana je da beži kroz lavirint podzemlja.

Moj osvrt:
U glavnoj ulozi našla se simpatična Franka Potente, široj javnosti poznata po filmovima Triči Lola Trči i Bornov Identitet. U principu ceo film i prati nju tako da ostali likovi i nisu naročito bitni. To i nije loša stvar, jer se gledaoc veže za jednog lika i strepi za njega. 


Generalno, film nije ni naročito dobar a nije ni loš. Ta podzemna, s obzirom da je pusta, stvara odličnu paranoičnu atmosferu što je u nekim slučajevima sasvim solidno iskorišćeno. Taj negativac je prilično odvratan tako da je ovaj naslov lepo legao. Postoji i priča o njemu ali nije naročito epohalna. Time su valjda hteli još bolje iskarakterisati tog negativca. Moglo je i bez toga ali nije strašno ni što je ubačena ta priča. Postoji nekoliko dobrih scena ali sam se od ove Naj scene zaledio. 


Ne bih pričao dalje o ovom filmu kako ne bih otkrio neke detalje, jer je priča generalno mala. U principu, sve što su uradili je sledeće, uzeli su nekoliko ideja iz drugih horor filmova, smestili sve to u ovo okruženje i rezultat je hororčić koji je sasvim ok za jedno gledanje.

Zanimljivosti:
Kupljeno je šest haljina za Franku i na svaku je nanet određen stepen prljavštine. Šminkanje i nanošenje maske na Šona Harisa je trajalo šest sati a skidanje tri sata. To se radilo svakog dana snimanja.

Naj scena:


Zarobljena devojka.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар