Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

петак, 11. новембар 2011.

Trolljegeren (2010)


Kod nas nazvan: Lovac Na Trolove
Alternativni Naziv: TrollHunter
Žanr: Avantura | Fantastika | Misterija
Režija: André Øvredal
Glumci: Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Knut Nærum...

Priča:
Grupa studenta istražuje slučajeve misterioznih ubistava medveda i uviđa da se dešavaju mnogo opasnije stvari nego što su očekivali. Počinju da prate misterioznog lovca koji je zapravo lovac na trolove.

Moj osvrt:
Prva stvar koja je pogodila ekran je poruka slična onoj iz čuvenog The Blair Witch Project-a. Pronađeni hard diskovi sa snimcima, utvrđeno je da su autentični bla bla bla. Sledeća stvar koju sam uvideo je da je snimano kamerom iz ruke. U principu nisam veliki pristalica toga ali ovde je to sasvim fino urađeno. Sam početak filma i odlazak u mračnu šumu jako podseća na TBWP.


Kada već čujemo tutnjane hoda i režanje trolova, što moram priznati zvuči sjajno u bioskopu, počnemo da očekujemo i njihovo pojavljivanje. E kada se oni pojave, čini mi se da nestaje sva draž filma. Ok je to prvo pojavljivanje donekle, jer ima i dalje elemenata horora. Inače film je dugo bio na horor listama IMDB-a ali je, sasvim opravdano skinut odatle. Kada se završi taj prvi duel sa prvim trolom koga vidimo, nastaje totalni pad. Scene sa trolovima su sasvim ok, zanimljive su za gledanje ali samo u formi glupave zabave. Zbog čega? Pa zbog scenarista koji su se maksimalno potrudili da upropaste sve i da film izgleda potpuno neozbiljno.


Ovo je najviše prosečna komedija sa povremenim solidnim efektima trolova i to je to. Pazite sada neke od bisera koje su iznedrili scenaristi. Trolovi su drevna bića koja žive oko 1500 godina. A pazite sada ovu drugu činjenicu o njima... Trolovi mogu da namirišu hrišćane. Da li ovo samo meni smrdi ili....? Taj lik koji je lovac na trolove izgleda prilično zajebano sve dok ne počne da se razvija priča filma i sve padne totalno u pozadinu. Pazite još neke gluposti. Vlada zataškava postojanje trolova. To bi bilo ok da trolovi nisu divovskih razmera i da ne tutnje 15 minuta pre nego što ih vidiš i da ih nema na gomile. E sada, taj lovac ih uklanja po nalogu vlade. Evo da vam darujem još jednu glupost iz filma, braćo i sestre. Taj lik kada ubije trola popunjava formulare o njemu i tom ubistvu. Inače posle ubistva trola, tragovi se uklanjaju na veoma retardiran način.


Evo za kraj nekoliko pozitivnih stvari. Scene sa trolovima su zabavne i u bioskopima zbog sjajnih zvučnih efekata utisak je odličan. Druga dobra stvar je to što je snimanje tom kamerom iz ruke izvedeno vrhunski. Treća fenomenalna stvar su prelepi pejzaži Norveške. I na kraju, zbog same neozbiljnosti filma, humor je sasvim ok. Film ima 7.1 na IMDB što je dovoljna preporuka da se pogleda, ali upozoravam vas, nipošto ne očekujte mnogo od njega.

Zanimljivosti:
Amerikanci su otkupili prava za rimejk ovog filma čak i pre nego što je on izašao. Iskreno, ovog puta mislim da rimejk možda i može nadmašiti original.

Naj scene:

Borbe sa trolovima.

Moja ocena: 4/10

Drugo Mišljenje: Trolljegeren (2010)

Нема коментара:

Постави коментар