Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 25. септембар 2011.

The Grudge 2 (2006)


Kod nas nazvan: Kletva 2
Žanr: Horor
Režija: Takashi Shimizu
Glumci: Amber Tamblyn, Edison Chen, Arielle Kebbel...

Priča:
U Tokiju, devojka biva izložena istoj misterioznoj kletvi kao i njena sestra...

Moj osvrt:
S obzirom da je prvi The Grudge bio skoro stopostotna kopija originalnog Ju-On filma, ovaj nije kopija drugog dela tog Azijskog horora. Ovaj je uzeo lepo sve scene iz svih Ju-On/The Grudge filmova i spucao ih zajedno. Uzmite bilo koju jezivu scenu koja vas je preplašila, odgledajte je jedno sto puta... Šta mislite, da li ćete taj stoti put imati isti utisak ili ćete zevati? E ovaj film do iznemoglosti ponavlja te scene. Više mi je muka od njihovih duhova devojaka duge crne kose koje se čudno kreću. Posle Samare su trebali da batale s tim, ali neeee braćo, zašto ne bi još malo koristili iste stvari. Druga stvar koja me je iznervirala, ti duhovi kada god se pojave, proizvode isti onaj iritirajući zvuk. Ok, bila je fora u jednom filmu, ali taj zvuk tako podseća na podrigivanje, tako da duh koji podriguje ne spada baš u vrh moje liste jezivih stvari... recimo da mu je mesto negde na vrhu mog sranjomera.


Na početku filma imamo ponovo onu priču koja se ponavlja, da kada neko umre u besu, tu ostaje ta kletva i ko god uđe u tu kuću biva zaražen time. E, ovde izgleda da duhovi nisu pročitali scenario, pa u izboru svojih žrtava koriste čuvenu metodu zvanu ofrlje. Tako da zbog svega ovoga, cela priča i ideja padaju u vodu. E sada, pošto su Ameri Ameri, oni kao ovde objašnjavaju celo poreklo ove kletve što opet nema veze s mozgom. Gluma je očajna, glavnoj glumici je mnogo bolje išlo u filmu The Ring, gde je fino poginula u prvih pet minuta filma i ćao. Ima toliko nebuloznih scena da je to za zapanjiti se. Mislim imamo devojku koja za cirka pet sekundi ispije jedno dva litra mleka i potom ih povrati u istu flašu... a da, ne napomenuh da ta devojka uopšte nije imala sustret sa ovim duhovima. Još samo jedna stvar i završavam. Ovde opet imamo igru sa vremenskim linijama. Tri priče nisu u istom vremenu, što je kao trebalo provaliti a imamo dve scene u istoj kući, gde ta kuća izgleda totalno drugačije. Ako vam neko kaže da ga je obrt u ovom filmu iznenadio, iskreno se zabrinite za njegovo zdravlje. Ovo sranje pogledajte samo ako ste teški mazohista... a i tada ne garantujem da ćete biti zadovoljni.

Zanimljivost:
Na početku filma, standardni logo Columbia-e se menja u lik Kayako.

Naj scena:


Jedina originalna stvar u filmu je ovo ubistvo.

Moja ocena: 1/10

2 коментара:

  1. ne serrriiiii zivota ti

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega postoji stvar koja se zove individualno mišljenje. To se ne zove sranje. Samim tim što sam ostavio da komentari ne moraju biti autorizovani verovao sam da će način na koji će biti ostavljani biti korektan. Komentari postoje da iznesete svoje mišljenje i da me ubedite u suprotno. Jednom čitaocu je to već uspelo, ne vidim zašto vi to ne biste pokušali. Idite na HorrorHr, blog kolege koji se bavi hororima već duže i pročitajte šta i on misli o ovom filmu. I samo mi recite, šta od ovoga ne stoji što sam napisao.

      Избриши