Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

четвртак, 22. септембар 2011.

The Basketball Diaries (1995)


Kod nas nazvan: Košarkaški Dnevnici
Žanr: Biografski | Kriminalistički | Drama | Sportski
Režija: Scott Kalvert
Glumci: Leonardo DiCaprio, Lorraine Bracco, Marilyn Sokol...

Priča:
Film je adaptacija ispovesti Džima Kerola o njegovom padu u svet zavisnosti od droge...

Moj osvrt:
Kada sam počeo intenzivno da koristim IMDB i njegov sistem preporuka, malo, malo, u njima bi iskakao ovaj film. Uvek sam ga nekako zaobilazio dok jednog dana nisam odlučio da mu posvetim pažnju da vidim zašto je on tako poseban. Posle gledanja, jedino što mogu da vam kažem da je ovo jedan od najboljih ako ne i najbolji film na ovu temu. Valjda je njegov kvalitet u tome što je ovo istinita priča. Priča prati grupu mladića koji su obećavali dosta, bili dobri sportisti ali su otišli krivim putem. Di Kaprio glumi Džima Kerola i on to radi sjajno, pogotovu u scenama gde pokazuje krizu. Zanimljiva mi je pojava i Marka Volberga koga nisam gledao kao klinju ni u jednom filmu. Izdvojio bih još ovde i sjajnog Ernija Hadsona.


Postoji nekoliko snažnih scena, pogotovu u odnosu Džima i njegove majke, kao i scena u kojim se vidi na šta su momci spali. Pogledajte ovaj film, ne zato što je poučan ili zato što prdi o nekoj moralnosti ili problemima upotrebe droga. Što se tiče droga, najveću istinu je rekao pokojni Čarls Bronson u četvrtom delu Death Wish-a, "To više nije prestup, to je način života". Pogledajte ovaj film zato što je kvalitetan, zato što ima gomilu sjajnih scena i zato što je jedna ljudska priča o tragediji, o borbi, pobedama i porazima.

Zanimljivost:
Kada je River Finiks bio upitan posle nominacije za oskara za film Running on Empty, šta bi želeo da radi sledeće, on je izjavio da je želeo da glumi Džima Kerola. Tajms je posle izjavio kako je Finiks to želeo previše, verovatno aludirajući na njegove probleme sa drogama.

Naj scena:

Pomoć

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар