Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

петак, 23. септембар 2011.

Resident Evil: Degeneration (2008)


Kod nas nazvan: Pritajeno Zlo : Degeneracija
Alternativni Naziv: Biohazard: Degeneration
Žanr: Animirani | Akcija | Horor | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Makoto Kamiya
Glumci: Alyson Court, Paul Mercier, Laura Bailey...

Priča:
Ratnik koji traži osvetu oslobađa smrtonosni virus u Harvardvilu. Svoj odgovor na pretnju daju bivši pripradnici specijalnih jedinica Lion Kenedi i Kler Redfild, koji pokušavaju da unište čudovište pre nego se istorija ponovi.

Moj osvrt:
Ako pripadate grupi koja je igrala Resident Evil igrice, ovo je nešto što će da vas oduševi. Za razliku od simpatičnih filmova sa Milom Jovović koji su zasnovani na igri, ovaj film se direktno naslanja na samu igru. Pominju se događaji iz nje, likovi su potpuno isti, čak je i atmosfera sjajno preneta. Pogotovu kada imamo scene u mračnim hodnicima. Inače, radnja se odvija u periodu između četvrtog i petog dela igre. Sama priča je mala, jednostavna ali sasvim dovoljna za ovaj žanr. Ustvari ja i ne znam neki zombi film sa nekom specijalno velikom pričom, sve se to svodi na manje više isto. Bitna je sama izvedba filma i ono po čemu se on razlikuje od ostalih zombi filmova.


Animacija je bez ikakvog preterivanja savršena. Jedine dve zamerke idu na malo ispeglana lica pojedinih likova i ne baš stopostotnu sinhronizaciju usana sa onim što se priča, ali to je tako mizerno naspram ovih dobrih stvari. Uglovi kamere su nešto neviđeno, pogotovu u animiranim filmovima. Postoji toliko dobrih scena da je to zapanjujuće: uletanje aviona u zgradu aerodroma, prskanje krvi ili vode po kameri, akcione adrenalinske scene... Još jedna stvar je ovde fantastično iskorišćena, a to je slow motion. On je baš tamo gde treba da bude, prelazak između njega na normalnu brzinu i povratak na njega izgleda fantastično. Na kraju, ako ste fan Resident Evil igara, ovaj film će vas definitivno oduševiti, ako ste fan zombi filmova, ovaj film je svakako za vas, ako volite dobru animaciju, u ovom filmu ćete sigurno uživati, ako tražite dobar akcioni film za pogledati... našli ste ga.

Zanimljivost:
Glasove za Kler, Liona i Ingrid pozajmljuju isti glumci kao i u igrici. Postoji dosta elemenata, kao što je npr. susret Kler i Liona koji su preslikani iz Resident Evil 2 igre.

Naj scena:

Okršaj sa čudovištem.

Moja ocena: 7/10

Drugo Mišljenje: Resident Evil: Degeneration (2008)

Нема коментара:

Постави коментар