Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

петак, 16. септембар 2011.

Red Riding Hood (2011)


Kod nas nazvan: Crvenkapica, Crvenkapa
Žanr: Fantastika | Horor | Misterija | Triler
Režija: Catherine Hardwicke
Glumci: Amanda Seyfried, Lukas Haas, Gary Oldman...

Priča:
Priča se dešava u srednjevekovnom selu koje je ugroženo od strane vukodlaka. Mlada devojka se zaljubljuje u drvoseču koji je siroče a to njena porodica ne odobrava.

Moj osvrt:
Pre svega da napomenem da će vam se možda činiti da sam vam otkrio mnogo stvari u toku ovog izlaganja, ali reći ću vam da sam vam otkrio malo stvari s početka i neki nebitan detalj koji se desio kasnije. Baš me je zanimalo šta će da učine i kako će priču o Crvenkapici uklopiti u film i napraviti nešto što ima elemente horora. Prvi utisak je da su estetski scene savršene. Potom se upoznajemo sa našom Crvenkapicom koja voli momka po imenu Piter ali je njeni udaju za momka po imenu Henri koga opet voli njena sestra. Postoji priča da se ta seka žrtvovala vuku jer ne želi da živi bez Henrija... Znam braćo, i meni je već muka dok ovo pišem, ali zamislite kako mi je bilo dok sam ovo gledao...

Inače i ovde imamo onaj zaplet iz omraženih nam sapunica, tipa lik je skontao da je njegova sestra od bakinog stričevog ujaka po majčinoj strani ustvari njegov otac. Tako da što se tiče Crvenkapice i njene porodice, tu se nije znalo ko je koga... Inače to selo je izolovano u nekoj šumi i oni prinose žrtvu vuku kako ih ovaj ne bi dirao... Ja ne znam da li ste pogledali fenomenalni Village, ali ovo je potpuno preslikano iz njega. Još jedna stvar ista je da imamo jednog lika koji je mentalno zaostao. Takođe imamo i nekoliko scena preslikanih iz sjajnog Scarlet Letter filma. Aplauz za retardirane scenariste koji ni to nisu umeli sami da smisle. A ovo što su sami smislili, bolje da nisu.

A da, tu je i Crvenkapicina baka koja zaista živi u šumi... jedno sto metara od sela. Crvenkapicu inače glumi simpatična Amanda Sejfrid. Geri Oldmen, maestralni glumac, očigledno je dobio finu svoticu da se pojavi ovde, jer njegovo samo ime vredi više od ovog smeća. On glumi oca Solomona koji se bori protiv veštica, zveri i sličnih pizdarija. Recimo da se radnja filma dešava pre jedno 7 do 8 vekova. Zamislite onda lika koji iznese ceo solarni sistem i priča ljudima o poklapanju planeta i to oni kao kontaju. Još jednom bravo za scenariste.

Inače vuk ustvari nije vuk već vukodlak tako da ako ne pretpostavite kraj kada se povede priča o tome, onda zaista niste uključili ni delić mozga. Film je rejtovan sa PG13, znači da klinci mogu da gledaju ovo uz pratnju roditelja. Zamislite sada roditelja koji sa klinjom gleda ovo sranje i mora da objasni svom detetu da je ova devojčica na ekranu koja "vodi ljubav" pred milionskim auditorijumom, ustvari ona devojčica o kojoj su mu pričali priču. Na kraju, sve se to može sabrati u ovo: Ovo je sramota... ovo je pljuvanje u lice priči koja nam je pričana kada smo bili deca... ovo je uvreda za ime Crvenkapice... braća Grim se okreću u grobu.

Zanimljivost:
Prema trejleru radnja filma se odvija oko 1300.

Naj scena:
Neke estetski savršene scene. Bukvalno jedina stvar koja vredi u fimu

Moja ocena: 2/10

Нема коментара:

Постави коментар