Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 21. септембар 2011.

Blood: The Last Vampire (2009)


Kod nas nazvan: Krv: Poslednji Vampir
Žanr: Akcija | Horor | Triler
Režija: Chris Nahon
Glumci: Gianna Jun, Allison Miller, Liam Cunningham...

Priča:
Vampir po imenu Saja, koja je deo vladine tajne agencije koja lovi i uništava demone u posleratnom Japanu, poslata je u vojnu školu da bi otkrila koja je od njenih školskih drugarica demon.

Moj osvrt:
Na početku imamo priču o demonima i vrhovnom demonu koji je uzeo ljudski oblik. Zbog toga jedina razlika između demona i ljudi je ta što demoni nemaju dušu. E sad, naša Saja je takođe krvopija ali za razliku od demona ona ima dušu. Cela ta priča je sasvim korektna i dovoljno dobra da uvuče čoveka u film. Prva scena u filmu je brutalna i tu vidimo da Saja koristi katanu kao svoje primarno oružje. Film je zasnovan na istoimenom animiranom filmu i šteta je što prvo nisam pogledao njega. Ovo ostvarenje je generalno zanimljivo, borbe su sasvim dobre, efekti borbi sjajni, priča pije vodu, većina likova je ok... 


Sad malo o lošim stvarima. Mislim da je sjajna ideja što je i demon uzeo oblik žene, ali ako je već tako, trebali su naći nekog ko može dostojno da reprezentuje demona. Jednostavno trebalo im je ili neko zlo, ili mistično ili prelepo lice... sva tri takva bi pila vodu. Oni su našli lice koje nije ni jedno od ta tri. Zamislite lice koje je nezainteresovano za bilo šta, lice koje ćete prvo zaboraviti minut pošto ste ga ugledali, lice koje na sebi nema ništa karakteristično... e takvo je ovde lice vrhovnog demona. Druga loša stvar je što sasvim dobra priča nije dovoljno iskorišćena. Moglo je to mnogo bolje. Ali dobro, ovde je rezultat kao i u Blade-u, kolji a priča postoji čisto da ne bude sve besmisleno.


Treća stvar su specijalni efekti. Pošto je katana Sajino oružje za očekivati je da krv pršti na sve strane... E ta krv bi bila odlično odrađena da je ovaj film rađen pre nekih petnaestak godina. Takođe i demoni kada uzmu taj njihov oblik, kada nisu u krupnom planu, izgledaju očajno. Kada se pređe na krupan plan, sasvim je to ok, ali čim se vrati na prikaz kompletnog demona, to je prilično loše. I četvrta loša stvar, gluma ide od prosečne do očajne. Na kraju, iako ima više ovih loših stvari, film je generalno zanimljiv i sasvim ok za zabavu od osamdesetak minuta.

Zanimljivost:
U ovoj naj sceni čuje se fenomenalna pesma Space Truckin' od legendarne grupe Deep Purple. Inače ta pesma je izašla dve godine posle godine u kojoj se radnja filma odvija.


Naj scena:

Borba uz fenomenalni Space Truckin'.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар