Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 10. септембар 2011.

My Soul to Take (2010)


Kod nas nazvan: Uzmi Moju Dušu
Žanr: Horor | Triler
Režija: Wes Craven
Glumci: Max Thieriot, John Magaro, Denzel Whitaker...

Priča:
Serijski ubica se vraća u svoj rodni grad i proganja sedmoro dece koji su rođeni na dan kada je on navodno uhapšen.

Moj osvrt:
Ovaj film ima nekoliko dobrih stvari, ali ono što niakako nije dobro, on ima mnogo više loših koje potiru ove dobre. Krenuću prvo od loših. Lik pati od sindroma višestruke ličnosti i pošto jedna od njegovih ličnosti ubija, hapse ga. Posle nekoliko sasutih metaka u telo, na putu do bolnice on uspeva da pobegne. Iste noći se rodilo sedmoro dece. E sada, postoji tradicija da se ta deca okupljaju u ponoć, i čim počne taj dan, oni ubijaju lutku tog ubice. Veruje se da ako to učine, ubica se neće vratiti. A ja se tu pitam, koliko traje ta tradicija ako oni svi imaju 16 godina? Od koliko godina su ih roditelji puštali same u šumu u ponoć? Pošto im policija kvari taj ritual, lutku nisu ubili i eto nam ga ubica. Prva scena s njim je sjajna i on izgleda srkoz dobro.

Što se tiče likova, mnoooogo čudnih stvari se tu dešava koje su nepovezane. Valjda time žele da gledaoca šetaju od mogućnosti do mogućnosti ali u principu samo ubacuju nepotrebne stvari i nešto što je mogao biti dobar dezert od filma pretvoren je u splačine. Za divno čudo, glumci iako su tinejdžeri, uopšte nisu loši tako da to ne kvari utisak filma. Postoji mnooogo dobrih scena, ali na žalost, slabo su iskorištene. Ili zbunjuju ili samo lepo izgledaju. Dosta dijaloga nema veze s vezom i čisto služe da se popuni vreme do nečeg bitnog. U principu film nije ni jednog momenta dosadan. Od prvog do zadnjeg minuta će vam držati pažnju, ali je velika šteta za nešto što je moglo biti odlično da je ovako loše izvedeno. Šteta i za režisera čuvenih horora... Ali dobro, uvek može i gore... Setiću se samo Scream gluposti (barem meni) i biću zadovoljan ovim filmom.

Zanimljivost:
Film nije prikazivan kritičarima. Zbog toga, iako je slab, ima respect od mene. Traileri za film koriste sjajnu pesmu You're Going Down od grupe Sick Puppies. Šteta što ta odlična pesma nije korištena u filmu.

Naj Scena:

Prva pojava ubice. Zaista sjajno!

Moja ocena: 4/10

Нема коментара:

Постави коментар