Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

понедељак, 5. септембар 2011.

Push (2009)


Žanr: Akcija | Naučna Fantastika | Triler
Režija: David Bourla
Glumci: Camilla Belle, Dakota Fanning, Chris Evans...

Priča:
Dvoje mladih Amerikanaca sa posebnim sposobnostima moraju da pronađu devojku u Hong Kongu pre nego tajna vladina organizacija zvana Divizija to učini.

Moj osvrt:
Film započinje odlična priča o likovima sa specijalnim sposobnostima, o Diviziji i o grupama likova sa tim određenim sposobnostima... Čak i uvodna scena je super, čisto da vas uvuče u priču. Odprilike je, uz par efekata, to to. Imamo jednog lika iz jedne specijalne grupe, dva tri iz druge, dva iz treće i eto. Imamo Krisa Evansa i Djimona Honsua koji su ovladali telekinezom. Imamo slatku Dakotu fening i još jednu Japančicu koje su vidovite i sve što vide crtaju ali naravno, ne bi bilo zanimljivo kad to što crtaju ne bi imalo neko značenje... čisto ne bi li se neko zeznuo u proračunu. Potom imamo likove koji vrištanjem mogu da vam probiju bubne opne, nešto kao Lady Gaga live samo glasnije i sa više pevačkih kvaliteta. I imamo jednu specijalnu devojčicu koja predstavlja Boga oca i na čijoj je ona strani, "njihovo je carstvo".

Ima još tu likova ali nemam nameru da ih nabrajam, jer su jedva vredni pažnje. Samo se pojave u filmu, imaju kao bitnu ulogu i to je to. Kada god režiser nije imao ideju šta dalje, primenjivao je taj recept.. novi lik koji vadi situaciju iz krize. Smišljanje ideje za likove je znači bilo ok. E sad, kako je smišljena priča. Npr ovako... Pa hajde kao da se svi oni krljaju pa će tu biti i par efekata pa ima ljudi koji će se primiti. Dovoljno je da u trejleru pokažemo ono što valja. Ostalih stotinak minuta nije tako ni bitno. Ovaj film je klasičan primer očajnog ostvarenja dobre ideje, zato i nemam nameru da zbog njega dalje lupam po tastaturi.

Zanimljivost:
Režiser kaže da je ovaj film inspirisan čuvenom Kazablankom iz prostog razloga što je sniman u Maroku, a po očigledno inteligentnom reditelju, današnji Hong Kong je pandan tadašnje Kazablanke. Tako da je ova zanimljivost trebala da zvuči ovako: Režiser kaže da je ovaj film inspirisan Kazablankom, zato što je taj film sniman u Maroku pa je zato i ovaj sniman u Hong Kongu.

Naj scena:
Finale u koje su na jedno mesto spucane sve sposobnosti i efekti.

Moja ocena: 3/10

Нема коментара:

Постави коментар